02.06.07
04:46
Трябва ли да се взимат протеини при положение, че мога примерно да си набавя нужното количество с храната. има ли разлика ?
02.06.07
06:22
Да има!!Примерно суроватката ти е за по-бързо възтановяване след тренировка,казеин за преди лягане за геинер знаеш предполагам.
02.06.07
06:52
Единствената разлика би трябвало да е усвояването. Но не е сигурно организмати дали все пак го усвоява тоя прах , затова всичко е доста индивидуално. Но е хубаво примерно след тренировка само да взимаш нещо по-бързо, а през останалото време си яж.
Нужно - не, но е препоръчително. Незаменимо ми се струва приема на пудра преди и след тренировката, айде ако не преди то задължително след нея. през останалото време на деня спокойно можеш да ядеш богати на белтъци храни - те задоволяват нуждите на тренирашия.
02.06.07
09:32
По добре е да се вземат аминокиселини .
в България цените на протеините са ненормални, не знам тея как я мислят при положение че си купувам 2200 грама оптимум уей за 23 долара, те да ми я продават за 100 лв. горе доло исках да мога да си направя сметка :) .
в България цените на протеините са ненормални, не знам тея как я мислят при положение че си купувам 2200 грама оптимум уей за 23 долара, те да ми я продават за 100 лв. горе доло исках да мога да си направя сметка :) .
Ами нормално е това, доставката на 2кг стока отвъд океана хич не е евтина.
Трябва ли да се взимат протеини при положение, че мога примерно да си набавя нужното количество с храната. има ли разлика ?
Не не е нужно обаче за да не е нужно трябва да поназнайваш доста за храненето, но ти щом задаваш такъв въпрос явно не знаеш достатъчно така че отговорът би трябвало да е че има смисъл което обаче няма да е напълно вярно и така се получава интересен парадокс :)
Ами нормално е това, доставката на 2кг стока отвъд океана хич не е евтина.
Не е от това ! Доставката е далеч по-евтина. Човека каза, че струва 23 долара или 35 лева, а тук 65 кинта отгоре.
Незнам колко точно е доставката, знам , че цената при сравнително леките неща (каквато е кутия от 2 кила) зависи главно от размерите на самата кутия, а тя е компактна. За сравнение ако някой си е поръчвал дрехи от америка доставката е 30$ за цялата поръчка и на всеки чифт маратонки, или яке, или каквото е там +3$. Повярвай ми ако заредяд на едро изобщо няма да се оскъпи ТРОЙНО кутията протеин ! Просто надуват яко цените.
Съжалявам за офф топика :) .
Мнението беше редактирано от ozo на 18.06.07 19:58.
19.06.07
08:56
Tе са си в правото хората да ги надуват... Да приемем, че там е 23 долара, ти колко искаш да е тука бе човек? 60-70 лв? Ами доставката... Ами нали тоя човек къде ти го продава трябв да има някакъв кяр... Всичко, което се продава в Б-я било то дрехи, добавки и всякви такива неща, които се внасят от къде ли не, самите търговци си слагат 100% наценка върху всеки един продукт... Като незнаете не обсъждайте... Вие искате без пари... ама няма без пари!
Ти какво, да не би да продаваш хранителни добавки....Това не може да го каже човек, ако няма личен интерес. Как може да твърдиш, че доставката на скапаната кутия протеин е нормално да УТРОИ цената. Казах ти колко горе-долу излиза доставката (при това, че го прави 1 човек и е на дребно, ако е в по-големи количества е още по-евтина! ). Чисто и просто си надуват цените ! Китайските стоки също ги носят от на майната си, но цените им са почти същите поради простата причина, че ако ги надуят няма кой да им ги купи. А при дрехите и добавките явно си намират купувачи, които да плащат ТРОЙНО.
25.06.07
20:34
Всичко е свръзано с усвояването ;) ... вземат се хранителни добавки защотото се усвояват по-бързо от храната ... това е, но в никакъв случей не могат да я заместват :)
26.06.07
15:25
протеините са си важни ,ако искаш да растеш . а вапросат с зената е решим 24 лева 1 кг американска сурожатка какжо му плащаш ? лажеле 21 малко магазин4е но вси4ко е по поносимо копуваш ,колкото искаш не си обжарзан с коли4ества
29.06.07
18:46
Храната е важна ако искаш да растеш!Протеините и другите добавки са само допълнително средство,extra-help така да се каже ;-) Можеш да растеш без добавки,но не и без храна.Така че ако хранителния режим ти е на 6 и още имаш пари-взимай си добавки!Че има смисъл-има,че е по-добре-по-добре е.Но наистина трябва храненето ти да е на ниво за да усетиш ефекта то суплементите.Аз примерно съм тренирал и със, и без протеини-става и по двата начина.Е,готино е да можеш изпивайки една чаша шейк да приемеш 23гр. белтък,но...при тея цени аз поне съм си решил за себе си.
30.06.07
11:49
Ти какво, да не би да продаваш хранителни добавки....Това не може да го каже човек, ако няма личен интерес. Как може да твърдиш, че доставката на скапаната кутия протеин е нормално да УТРОИ цената. Казах ти колко горе-долу излиза доставката (при това, че го прави 1 човек и е на дребно, ако е в по-големи количества е още по-евтина! ). Чисто и просто си надуват цените ! Китайските стоки също ги носят от на майната си, но цените им са почти същите поради простата причина, че ако ги надуят няма кой да им ги купи. А при дрехите и добавките явно си намират купувачи, които да плащат ТРОЙНО.
Нямам абсолютно никакъв интерес. Добавките си ги поръчвам от Америка... Цените наистина не са нормални, но не са и кой знае колко скъпи... Казах ти, че не само самата доставка оскъпява продукцията, ами и това, че тя минава през 1-2-3 човека, и всеки си слага отгоре процент печалба за него си :) Като не си доволен, няма да си купуваш :)
В крайна сметка важен е количеството качествен протеин който се поема а не дали ще е от добавки или от храни.
нямам време да чета цялата тема, но понеже предполагам, че всички са ти казали, че няма да стане само с храна, аз ще ти кажа, че ще стане, аз съм качил за 9месеца 10кг, имам преси, в никой случай не съм мазен, за онези, които ще ме атакуват, че е само мазнини.
И ако не вярваш на мен, защото от доста време съм пасивен във форума и нямаш впечетления, колко разбирам нещата, тогава повярвай на напредналите момчета в форума, които ще ти кажат, че също може. Нямам да им цитирам имената, но всички, за които говоря са сред хората, станали нещо в любителския културизъм...
ПО ЗДРАВИ
01.07.07
17:35
jalokin аз ще те подкрепа и ще кажа че и аз за 8 месеца качих 10 кг. без никакви добавки .