нужно ли е да се приемат протеини на прах при достатъчен прием с храната ?

02.06.07
04:46

Трябва ли да се взимат протеини при положение, че мога примерно да си набавя нужното количество с храната. има ли разлика ?

Да има!!Примерно суроватката ти е за по-бързо възтановяване след тренировка,казеин за преди лягане за геинер знаеш предполагам.

RO

02.06.07
06:52

Единствената разлика би трябвало да е усвояването. Но не е сигурно организмати дали все пак го усвоява тоя прах , затова всичко е доста индивидуално. Но е хубаво примерно след тренировка само да взимаш нещо по-бързо, а през останалото време си яж.

02.06.07
07:16

Нужно - не, но е препоръчително. Незаменимо ми се струва приема на пудра преди и след тренировката, айде ако не преди то задължително след нея. през останалото време на деня спокойно можеш да ядеш богати на белтъци храни - те задоволяват нуждите на тренирашия.

NX

02.06.07
09:32

По добре е да се вземат аминокиселини .

02.06.07
11:37

казано от oxandrolon на 02.06.07, 09:32:

По добре е да се вземат аминокиселини .

Най-добре и двете!  ;-P

02.06.07
12:16

ако имаш пари взимай не се бой

03.06.07
03:26

в България цените на протеините са ненормални, не знам тея как я мислят при положение че си купувам 2200 грама оптимум уей за 23 долара, те да ми я продават за 100 лв. горе доло исках да мога да си направя сметка :) .

03.06.07
13:32

казано от GlavataZ на 03.06.07, 03:26:

в България цените на протеините са ненормални, не знам тея как я мислят при положение че си купувам 2200 грама оптимум уей за 23 долара, те да ми я продават за 100 лв. горе доло исках да мога да си направя сметка :) .

Ами нормално е това, доставката на 2кг стока отвъд океана хич не е евтина.

05.06.07
23:15

казано от GlavataZ на 02.06.07, 04:46:

Трябва ли да се взимат протеини при положение, че мога примерно да си набавя нужното количество с храната. има ли разлика ?

Не не е нужно обаче за да не е нужно трябва да поназнайваш доста за храненето, но ти щом задаваш такъв въпрос явно не знаеш достатъчно така че отговорът би трябвало да е че има смисъл което обаче няма да е напълно вярно и така се получава интересен парадокс :)

18.06.07
19:57

казано от Baleto на 03.06.07, 13:32:

казано от GlavataZ на 03.06.07, 03:26:

Ами нормално е това, доставката на 2кг стока отвъд океана хич не е евтина.

Не е от това ! Доставката е далеч по-евтина. Човека каза, че струва 23 долара или 35 лева, а тук 65 кинта отгоре.
Незнам колко точно е доставката, знам , че цената при сравнително леките неща (каквато е кутия от 2 кила) зависи главно от размерите на самата кутия, а тя е компактна. За сравнение ако някой си е поръчвал дрехи от америка доставката е 30$ за цялата поръчка и на всеки чифт маратонки, или яке, или каквото е там +3$. Повярвай ми ако заредяд на едро изобщо няма да се оскъпи ТРОЙНО кутията протеин ! Просто надуват яко цените.
Съжалявам за офф топика :) .

Мнението беше редактирано от ozo на 18.06.07 19:58.

19.06.07
08:56

Tе са си в правото хората да ги надуват... Да приемем, че там е 23 долара, ти колко искаш да е тука бе човек? 60-70 лв? Ами доставката... Ами нали тоя човек къде ти го продава трябв да има някакъв кяр... Всичко, което се продава в Б-я било то дрехи, добавки и всякви такива неща, които се внасят от къде ли не, самите търговци си слагат 100% наценка върху всеки един продукт... Като незнаете не обсъждайте... Вие искате без пари... ама няма без пари!

19.06.07
14:32

Ти какво, да не би да продаваш хранителни добавки....Това не може да го каже човек, ако няма личен интерес. Как може да твърдиш, че доставката на скапаната кутия протеин е нормално да УТРОИ цената. Казах ти колко горе-долу излиза доставката (при това, че го прави 1 човек и е на дребно, ако е в по-големи количества е още по-евтина! ). Чисто и просто си надуват цените ! Китайските стоки също ги носят от на майната си, но цените им са почти същите поради простата причина, че ако ги надуят няма кой да им ги купи. А при дрехите и добавките явно си намират купувачи, които да плащат ТРОЙНО.

21.06.07
11:08

Съгласен съм много се надуват цените.

21.06.07
17:55

Имаш - даваш, немаш - духаш  :lol:  Е, аз май го духам  :coolgrin:

SK

25.06.07
20:34

Всичко е свръзано с усвояването ;) ... вземат се хранителни добавки защотото се усвояват по-бързо от храната ... това е, но в никакъв случей не могат да я заместват :)

26.06.07
15:25

протеините са си важни ,ако искаш да растеш . а вапросат с зената е решим  24 лева 1 кг американска сурожатка какжо му плащаш ? лажеле 21 малко магазин4е но вси4ко е по поносимо копуваш ,колкото искаш не си обжарзан с коли4ества

ZO

29.06.07
18:46

Храната е важна ако искаш да растеш!Протеините и другите добавки са само допълнително средство,extra-help така да се каже ;-) Можеш да растеш без добавки,но не и без храна.Така че ако хранителния режим ти е на 6 и още имаш пари-взимай си добавки!Че има смисъл-има,че е по-добре-по-добре е.Но наистина трябва храненето ти да е на ниво за да усетиш ефекта то суплементите.Аз примерно съм тренирал и със, и без протеини-става и по двата начина.Е,готино е да можеш изпивайки една чаша шейк да приемеш 23гр. белтък,но...при тея цени аз поне съм си решил за себе си.

30.06.07
11:49

казано от ozo на 19.06.07, 14:32:

Ти какво, да не би да продаваш хранителни добавки....Това не може да го каже човек, ако няма личен интерес. Как може да твърдиш, че доставката на скапаната кутия протеин е нормално да УТРОИ цената. Казах ти колко горе-долу излиза доставката (при това, че го прави 1 човек и е на дребно, ако е в по-големи количества е още по-евтина! ). Чисто и просто си надуват цените ! Китайските стоки също ги носят от на майната си, но цените им са почти същите поради простата причина, че ако ги надуят няма кой да им ги купи. А при дрехите и добавките явно си намират купувачи, които да плащат ТРОЙНО.

Нямам абсолютно никакъв интерес. Добавките си ги поръчвам от Америка... Цените наистина не са нормални, но не са и кой знае колко скъпи... Казах ти, че не само самата доставка оскъпява продукцията, ами и това, че тя минава през 1-2-3 човека, и всеки си слага отгоре процент печалба за него си :) Като не си доволен, няма да си купуваш :)

01.07.07
00:41

В крайна сметка важен е количеството качествен протеин който се поема а не дали ще е от добавки или от храни.

01.07.07
08:28

казано от GlavataZ на 02.06.07, 04:46:

нямам време да чета цялата тема, но понеже предполагам, че всички са ти казали, че няма да стане само с храна, аз ще ти кажа, че ще стане, аз съм качил за 9месеца 10кг, имам преси, в никой случай не съм мазен, за онези, които ще ме атакуват, че е само мазнини.

И ако не вярваш на мен, защото от доста време съм пасивен във форума и нямаш впечетления, колко разбирам нещата, тогава повярвай на напредналите момчета в форума, които ще ти кажат, че също може. Нямам  да им цитирам имената, но всички, за които говоря са сред хората, станали  нещо в любителския културизъм...

ПО ЗДРАВИ

01.07.07
17:35

jalokin аз ще те подкрепа и ще кажа че и аз за 8 месеца качих 10 кг. без никакви добавки .

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1