Всезнайковците по залите

29.06.07
17:33

Писна ми от всезнайковци, които от 2 месеца тренират и си мислят, че знаят всичко и дават акъл как да се изпълнява упражнението, защо правим него, а не някое друго, защо тва а не онова. Направо вече някой като започне да ми дава акъл по време на тренировка полудявам. Днеска един пример - тренировката ми днес беше гръб и си изпълнявам упражненията чисто, без чийтинг и идва при мен 1 и започва да ми говори защо го изпълнявам така, а не по “съкратения” вариянт. Аз му обясних най спокойно и той започна да ми развива некви негови теории ( на момента си ги измисляше думите - не знаеше кво да каже по едно време) и ми обясни, че когато тренираш гръб не трябва да се натоварва бицепса, защото било вредно и го гледах (той също имаше да тренира гръб днес) как едвам едвам си мърда ръката само и само за да не натовари бицепса - напълно невъзможно при тренировка за гръб. Някой срещал ли е подобни индивиди ?

Edit : Също така ми сподели, че набиранията са вредни...

Темата беше редактирана от northshore` на 29.06.07 17:34.

29.06.07
18:58

Има един пич при мене дето като ме види, че правя тяга ме пита как мога да го правя това, тъй като тягата товарела единствено и само кръста.От тягата гръб не ставал и нямало смисъл да я правя....Как да му убесниш, че не е прав ?

Е има много. Аз затова нито казвам нещо без да ме питат нито аз питам.

За тва кат тренираш гледаш лошо и никой не смее да ти дава акъл :) Тва по споро се шегувах. Иначе,с времето кат направиш тяло и спират да ти говорят такива глупости, защото мускулите респектират. А ако някой голям ти дава акъл,но говори глупости му казваш “да,разбира се,прав си” и си продължаваш посвоему.Прекалено много нерви хвърляш по некви т*ш*ци ;)

29.06.07
20:58

Ами досега не съм обръщал внимание, но днеска реших дасе заслушам, защото много хора ми говореха как се дразнят от това. Явно навсякъде се срещат..единствения начин остава да се “игнорират” и ще им писне да си дрънкат сами и ще млъкнат.

29.06.07
22:04

Мен също много ме дразнят такива.Вендъж един глупак дойде да ми обяснява как се прай упражнение за рамо при положение,че аз прайх за бицепс  :gulp:  .Хич да не ти пука-блъскай си и го остай да си говори :) .А и аз съм на мнение,че трябва да се обяснява на начинаещите как се прави упражнението,което правят правилно,но по един нормален и човешки начин.Един пич докато правих за трицепс(правих го супер грешно) дойде вика мойто момче така и така се прави това упражнение-сичко точно.Аз също като видя някой заблуден набор с 25 санта ръка да се мъчи да прави бицепс с 10 кила кирички му споделям някой-друг съвет :P

30.06.07
06:50

Да, когато видиш някое слабо момче разбираш, че е от начинаещи и на теб самия ти се иска да му помогнеш, но само ако го прави грешно. Помагал съм на много хора в залата, които правят упражненията грешно. Един пич преди време правих клек с малки грешки, дойде и ми обясни как се прави и от тогава го правя както трябва и усещам натоварването както трябва.

30.06.07
11:25

абе зависи кои ти дава съвета напримерно  залата кадето ходя има 2-3 кадето са големи машини и деиствително разбират ама има и гадни химици дето само дрънкат да не заспат аз затва гледам да ходя по време когато сме си само наши хора

30.06.07
13:03

Прая френско сгъване с крив лост на лежанка за трицепс и един идва и ме пита ти знаеш ли кво прайш и за кои мускул е тва, аз му викам да за трицепса, тоя почна да ми развива някви теории как действа на бицепса и на предното рамо.Накрая отидахме до инструктора и го попитахме той каза че е за трицепс и ония повече не го видях. :-)

DO

30.06.07
17:19

Това е култово. Един път правих повдигане на краката изправени напред, за долна част на корема, и дойде един (забележете фитнес инструктор- американец яко напомпан със...) и ми каза че от това не се натоварвал корема а краката и ми каза да го правя със свити крака, за да натоварвам само корема. Едвам се удъжах да не му се изсмея в лицето. Още един пример- една жена прави клякане с щанга, а до нея седи фитнес инструктор, тя кляка дотолкова че почти си допира гъза до земята, а той я гледа и вика “браво, продължавай така”. Случаи колкото искаш, но това са най-фрапантните за които се сещам!

30.06.07
17:31

казано от dontoni_ на 30.06.07, 17:19:

Това е култово. Един път правих повдигане на краката изправени напред, за долна част на корема, и дойде един (забележете фитнес инструктор- американец яко напомпан със...) и ми каза че от това не се натоварвал корема а краката и ми каза да го правя със свити крака, за да натоварвам само корема. Едвам се удъжах да не му се изсмея в лицето. Още един пример- една жена прави клякане с щанга, а до нея седи фитнес инструктор, тя кляка дотолкова че почти си допира гъза до земята, а той я гледа и вика “браво, продължавай така”. Случаи колкото искаш, но това са най-фрапантните за които се сещам!

Само дето и в двата случая инструктора е бил прав.

30.06.07
18:53

казано от Петко К на 30.06.07, 17:31:

Само дето и в двата случая инструктора е бил прав.

За жената нз дали е бил прав ама за корема мисля че е бил прав.

30.06.07
21:21

Че то като си вдигаш краката от вис без да ги люлееш е 3 пъти по-трудно отколкото със свити.А и ако спускаш бавно никой не може да ми каже, че със свити натоварва повече корема.
Колкото до клякането,може и до долу да клякаш,виждал съм снимки на Арнолд как му опира гъза в пода.Има и друго - Маркус пък кляка с амплитуда 5см и общо взето това прилича на сички други упражнения ,но не и на клякане ,обаче факт- краката му са чудовищни.

30.06.07
21:37

Когато краката ти са изправени и се пускат бавно без да се прави, типичния за повечето трениращи, “замах” натоварва много повече корема, отколкото със свити колена. А да не говорим, ако започне да се прави серията със изпънати крака + съкращение на упражнението..тогава става опасно :)

30.06.07
23:16

Няма значение как е по - трудно, а кои мускули се натоварват повече.
Ако ще тренирате корема, краката не са прави. Ето ги вариантите, и освен снимките, прочетете внимателно описанието и коментарите.
http://www.exrx.net/WeightExercises/RectusAbdominis/WtHangingLegHipRaise.html
http://www.exrx.net/WeightExercises/RectusAbdominis/WtHangingStraightLegHipRs.html
http://www.exrx.net/WeightExercises/RectusAbdominis/WtVerticalLegHipRaise.html

А това че някои едва приклякат и го наричат клек, не значи, че клякането до долу не е правилно.

Мнението беше редактирано от Петко К на 30.06.07 23:18.

01.07.07
18:59

Първите два линка са си направо друго упражнение-това е много трудно за изпълнение.По-скоро третия линк отговаря на това за което говорехме и все пак си мисля че при третия вариант ще натоварва по-добре с прави крака. (малко физика ще вкарам) По механика едно време учехме че с увеличаване на дължината на конзолно закрепена греда силите на противодействие са по-големи при рамото ,при упражняване на сила в крайната й точка :P :lol:
Абе извода е да се научим да го правим като в първите два линка,щото това е най-добрият (според мен) вариант

01.07.07
19:13

Аз лично предпочитам да го правя като на втория линк, или както е на картинката в сайта, със съвсем леко свити крака, но да ги вдигам максимално нагоре - http://www.bb-team.org/exercise/1192
Това с механиката е така, но и горе споменах, че няма значение дали е по - трудно, а кои мускули участват.

Мнението беше редактирано от Петко К на 01.07.07 19:14.

02.07.07
16:48

Това е култово. Един път правих повдигане на краката изправени напред, за долна част на корема, и дойде един (забележете фитнес инструктор- американец яко напомпан със...) и ми каза че от това не се натоварвал корема а краката и ми каза да го правя със свити крака, за да натоварвам само корема. Едвам се удъжах да не му се изсмея в лицето!

Е тука си е абсолютно прав.Ами не знам ама преди време гледах един който правеше лодка с “уникална техника” клатеше се назад почти до лег.Е не издържах и му казах че освен да си контузи кръста ефекта в/у гърба е нулев,а той ми отговори че в момента тренира гърди :bug: Е кво да говорим.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1