Ако може да ме посъветвате как да приемам следните неща...

02.07.07
21:25

До сега не съм вземал никакви хранителни добавки! Сега мисля да си закупя следните неща... На фирмата New Foods!

Креатин, Глутамин, Таурин, Аргинин и Протеин.
Бихте ли ме посъветвали от кое по колко грама дневно да взимам, как да ги взимам... и колко време да ми продължи целия период на прием.

Благодаря предварително!

02.07.07
21:32

И аз имам няколко въпроса.
1- На колко години си ?
2-Колко стаж имаш в залата?
3-Колко тежиш и колко си висок?

02.07.07
21:37

На 18 години съм. Стажа в залата ми е 5 месеца, а преди това в нас със дъмбели още около 6 месеца.
70 килограма съм, на ръст 180.

02.07.07
22:03

Започваме с креатина.Искам да кажа,че това е начина по-който аз съм пил тези добавки.
Креатин (предполагам монохидрат) 30 мин преди трен не-повече от 5 грама.Веднага след тренировка още 5 грама.Може да направиш ако икаш зареждащ период в който да приемаш по 20 грама креатин на ден в продължение на 5 дена.Лично аз не го одобрявам това,защото креатина си товари бъбреците...НО ако все пак решиш да правиш зареждащ - 5 грама след закуската сутринта - още 5 грама след обяда - 5 грама преди трен (пак 30 мин) и 5 грама след трен.Това е ако тренираш вечер.Да речем към 19 часа.При креатина е важно да го приемаш с въглехидрати за да се усвой.
Глутамин 5 грама след тренировка. (може ако искаш и 5 грама преди лягане)
Таурин Такова чудо не съм пил...някой друг ще ти отговори за него...
Аргинин 1-2 таблетки дневно между храненията ... аз лично предпочитам след обяда и след вечерята ... (Не го приемай ако имаш херпес !!!)
Протеин Еми класика.Зависи от протеина.Дали е суроватъчен (бърз) или млечно яйчен да речем (бавен)
За суроватъчния - 30 грама на гладно (закуската ако е богата на белтъчини я измести 1 час след протеина) 30 грама преди трен (30 мин някъде) и още 30 грама веднага след трен.
Ако е бавен протеина (млечно яйчен,соев и тн) 1 час преди трена и преди лягане.Хубаво е да се комбинират двата типа протеин за максимален ефект.
Продължителноста на прием е различна.За креатина аз лично го пия 1 месец и почивам 2 седмици.Глутамина го пия по 1 месец също и почивам докато не събера пари за нов  :ohh: За аргинина не мога да ти кажа,защото съм го пил само веднъж.Протеина може да го пиеш винаги без да спираш (то си е направо задължително)
Надявам се да съм ти помогнал  :-P

Мнението беше редактирано от BB_SenTineL на 02.07.07 22:05.

03.07.07
15:10

Таурин- приема се по 2,5 г. преди тренировка и 2,5 г. веднага след тренировка.
Някъде бях чела , 4е аргинина се приема от 3,5 до 15 гр. дневно,като е добре първата седмица да се започне с по-ниска доза и след това ако ефекта е положителен дозата може да се увеличи.

03.07.07
16:17

Аргинина по 3,5 грама 2-3 дневно на празен стомах,една от дозите 30-60 мин.преди тренировка
Таурина 3гр. преди и след тренировка

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1