02.07.07
06:46
Здравейте. Аз съм на 16 години и тежа 70 кг. Четох 10-тина теми относно НВД и примерни програми, обаче просто в момента нямам време и не мога да търся и да разбера различни методики при създаването на съответната програма. Имам малък корем, който искам да намаля и да отслабна в крака .. ако може да ми дадете някаква примерен график за храненето. И още един въпрос има ли проблем ако например отслабна до края на лятото основно чрез кардио и след това започна да тренирам по сериозно за маса? Благодаря предварително.
03.07.07
05:39
За диетата ще трябва да попрочетеш.Едва ли някой ще ти направи индивидуална такава. Не се хвърляй на крайни диети - все пак си на 16г.
Основното-
пий много вода, не пий газирано и сладко,вкл. плодови сокове(дори и 100%) , не яж сладко, ограничи хляба и яж само пълнозърнест, наблегни на бялото месо(пиле,риба,друго бяло месо от птици и морска храна) и всякакви салати без сосове и заливки(лимон и малко зехтин върши добра работа).
Гледай да се храниш често по малко, като сутрин порциите ти да са по-големи и колкото по-късно става, толкова намаляш количеството храна на всяко следващо хранене. Желателно е последното хранене да ти е само месо и салата, без въглехидратни храни. Ако си се хранил достатъчно и качествено през деня, няма да си гладен вечерта.
Колкото до тренировките - това е вариант, но аз не ти го препоръчвам. Колкото по-рано започнеш тренировките с тежести, толкова по-добре. Мускулите ти няма да порастнат докато си на диета, но поне няма да отслабнат. А ако си начинаещ може и да порастнат
По-големи мускули = по-бърз метаболизъм = по-лесно изгаряне на мазнини
Успех!