02.07.07
21:18
Значи дадоха ми Л-карнитин на Биогаме и в саита пише
Възможни варианти за прием:
- сутрин на гладно
- 30 мин. преди физическо натоварване
- вечер на гладно, един час преди лягане
А на опаковката пише вечер на гладно преди лягане. Кво да праа сега нз
03.07.07
07:01
Ама Л-карнитина на биогаме е на капсули. А аз като тренирам вечер кам 6 мога ли да го пиа тогава на гладно по 1 капсула на ден
С тая една капсула нищо няма да направиш.Само ще го изхабиш.За да има резултат трябват 2-4 гр. разделени на няколко приема.
Ако л-каркарнитинът, които си взел е от 500 мг трябва да вземаш поне три пъти по две капсули на гладно.Ако е от 250 мг. три пъти по 4 капсули.
Здравейте!
Няма да отварям излишно нова тема!
Обръщам се само към компетентните хора тук!
От една седмица вземам Л-карнитин както е писано многократно - 1гр.сутрин и 1гр.преди лягане.
Живея в Щатите и мога да си позволя да купя по-скъп , 120капс.- 55$. Търсих в специализираните органик- маркети , изобилието е голямо и аз се спрях на най-доброто /по думите на продавача/ - GNC , опаковката е златиста и пиши да се приема само 1капсула/500мг. на ден / - посъветваха ме не повече от 2капсули??? Имах впредвид факта , че съм прекарала хепатит преди години и исках да е нещо по-добро. Аз съм против добавките и се храня здравословно с чиста храна, но реших да опитам с л-карнитина да си помогна за сваляне на килограми.
От близо три месеца съм с гипсирана над лакета ръка :(( / счупих я при обиколки на стадиона.../, след седмица ще съм вече без този неприятен товар. Почти се обездвижих , изнервих - обичам движението , а съм само пред компа...
Пиша толкова подробно , защото си мисля при това положение дали има смисъл от л-карнитина?
Много внимавам с храната , като се опитвам да избягвам въглехидратите.
По-съществения ми въпрос е:
- възможно ли е от карнитина да ми се спи толкова много-необичайно за мен?
-сутрин се събуждам уморена,
-и ми е по-затоплено тялото- нещо ново и необичайно.
Нямам странични ефекти от описаните обичайни.
Приемам всякакви съвети за движение- след седмица пак хуквам на стадиона :)! У дома правя клекове и малко каланетика , но е невъзможно повече и едва ли има ефект.
Ако ми са глупави въпросите моля да ме извините за невежеството.
Желая ви едно хубаво лято!!!
А аз септември съм си у дома в Бургас!!! :)
Мнението беше редактирано от Elan на 07.07.07 00:10.
няма смисъл, докато не почнеш пак да тичаш, да пиеш карнетина. л-карнетина оказва влияние върху мастната обмяна, но не чрез повдигане на телесната температура. според мен, 1 гр. сутрин и 1 гр. преди тренировка (ако е следобед) е най-добрия минимум за да има изобщо някаква полза от него. добре е още 1 гр преди лягане.
за движението ...... ако има стълби някъде наоколко, можеш да си търчиш нагоре-надолу по тях.велоргометъра също е вариант
Благодаря ти FRANKO! :)
Да , забравих за изкачването на стъпалата ...За велоергомера и пътеката , които имам не съм стабилна поради сериозния проблем , болките в ръката и този тежък гипс. След седмица ще го свалат . И отгоре на всичко на 300м. от нас е фитнес залата... :( Искам да се прибера в България все пак в приятен вид. Много ме блазни мисълта два месеца да се храня само със салати- много салати и мааалко яйце , риба и пилешко.
Учудва ме факта , че нямам енергия и непрекъснато ми се спи въпреки 2-та грама л-карнитин всеки ден.
Кафе не пия , защото от8години се занимавам с хомеопатия...но може да си помогна с кофеина въпреки всичко!
Искам енергия...!
Очаквам съвети!
Желая ви здраве , бодрост и усмивки! :)
Мнението беше редактирано от Elan на 07.07.07 00:44.