Dieta i L-Carnitine

Темата е заключена.

02.07.07
13:30

имам следния въпрос: почнах да пия Л-Карнитин като го съчетавам с тренировките си, програмата ми е за 3 пъти седмично, мисля да правя кардио или да ходя да бягам другите дни. Трябва ли да правя поне ден почивка?
И още един въпрос.. да закусвам ли с въглехидрати? Ако ги изключа напълно много ли ще си изтощя организма..

Малко предистория: по принцип си тренирам (до скоро не особено редовно), но заради хормонални хапчета качих около 4 кг, които искам да смъкна.. лято е все пак :)
Ям предимно зеленчуци, месо, риба, сирене и мляко в малки количества, плодове и пълнозърнест хляб, като гледам последните да са в първата половина на деня, вечер в общи линии го карам на салатки и евентуално пилешко, белтъци, нещо такова :) споделете дали е добре..

Благодаря предварително!

Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 15.04.11 10:43.

02.07.07
13:36

казано от retete на 02.07.07, 13:30:

имам следния въпрос: почнах да пия Л-Карнитин като го съчетавам с тренировките си, програмата ми е за 3 пъти седмично, мисля да правя кардио или да ходя да бягам другите дни. Трябва ли да правя поне ден почивка?
И още един въпрос.. да закусвам ли с въглехидрати? Ако ги изключа напълно много ли ще си изтощя организма..

Малко предистория: по принцип си тренирам (до скоро не особено редовно), но заради хормонални хапчета качих около 4 кг, които искам да смъкна.. лято е все пак :)
Ям предимно зеленчуци, месо, риба, сирене и мляко в малки количества, плодове и пълнозърнест хляб, като гледам последните да са в първата половина на деня, вечер в общи линии го карам на салатки и евентуално пилешко, белтъци, нещо такова :) споделете дали е добре..

Благодаря предварително!

Потърси за въртене на въглехидратите това е по щадящ начин за контрол върху теглото, все пак става въпрос за 4 килограма не за 12, и яж повече от рибата, сиренето (по добре извара), и млякото.

02.07.07
14:02

извинявам се за може би глупавия въпрос, но какво трябва да значи “въртене на въглехидратите”? да ги редувам по някакъв начин? как?

PS

02.07.07
19:44

Въглехидрати сутрин задължително...ако не ядеш никакви (или под 10гр) преминаваш на кетонена...тоест мазнините се превръщат в кетонени тела...тя е много по-ефективна...обаче и мноооого по-тежко...от всички гледни точни...и за огранизъм и за мускули и често да си кажа според мен е само за профита...
Л карнитина аз не го уважавам затова няма да говоря за него..
а въртене на въглехидрати (carb cycling) е малко по-различен метод..
Прави 3 дни с малко въглехидрати (60-80) 1 ден с средно (120гр) 1 ден високо (200гр) и след това пак 3 дни с малко...
обаче трябва и дните да сменяш за да не свикне тялото
примерно
-1 седмица
1 ден малко
2 малко
3 средно
4 малко
5 много
6 малко
7 малко
2ра седмица
1 малко
2 средно
3 малко
4 малко
5 много
6 малко
7 малко
и т.н...
Някой казват че дори е по-ефективно от нвд ако го направиш като хората

03.07.07
07:51

благодаря за уточнението. А ти защо си против Л-карнитин? аз до сега не бях пила...

и още нещо в това редуване на въглехидрати има ли значение те какви са.. дали са от пълнозърнести храни например или от плодове?

казано от psixar на 02.07.07, 19:44:

Някой казват че дори е по-ефективно от нвд ако го направиш като хората

И аз така казвам.

PS

03.07.07
10:52

Задължително трябва комплексни въглехидрати...ядки...ориз..картофи...и т.н и т.н...без въглехидрати с висок ГИ

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1