12.12.04
19:27
кажете ми моляви добавка за подобравяне освояването на храната.аз ям много но немога да кача нищо дори си мисля че ослабвам!Колко струва и на коя фирма е.благодаря предварително!
Межим форте братле си земи тва са ензими подобравят осоимоста на храната. Има и ензими на унивърсал ,но са много скъпи. Яш разделно за да освояваш повече.
по-здрави
13.12.04
15:41
то хубаво ензими - помагат, но правят нещо друго - подтискат собственото ти производство на такива и може и да стане по-лошо (това естествено ако ги ползваш дълго време). Бих ти препоръчал да хапваш кисело мляко - най-добре домашно ама надали можеш, то и аз нямам възможност...
13.12.04
18:05
При ензимите няма такава зависимост .Те по - скоро се синтезират в организма в зависимост от храната, която приемаш и режима на ядене, който си приел, но приемането на ензими отвън е почти невъзможно да повлияе собствената ти секреция трайно....
Въпреки това за мен няма кой - знае каква полза от тях. Най - многото дето могат да направят, е да помогнат на храната по - бърз ода премине “стомаашният етап”....
Усвояването те не го влияят. Те влияят разграждането. Колко от храната ще бъде възприета вече от организма, зависи от съвсем други фактори...
Да точно тъка е. Но по-бързото преминаване на стомашният етап е от голям + за освояемоста.
по-здрави
13.12.04
21:34
Мезим форте е добре да се пие ако на едно ядене поглъщаш голямо количество храна и до колкото ми е известно не потиска собственото производство на ензими(ензимите имат различен тип действия,ако ги сръвняваш с хормоните).Така че не се притеснявай и приемаи мезима,ако си ял наистина много,иначе няма смисъл.
успех :)