03.07.07
12:39
Ами искам да попитам добре ли е хранителния ми режим,като целта ми е да качвам чисто без мазнини - 181 см / 70 кг
Накрактко закуската включва 2 филии хляб с кашкавал или нещо друго + 1 кислео мляко. За обяд ям 150 гр месо, хляб и някаква салата, след това 5 яйца в тефлоновия тиган с малко салам и кашкавал . вечерята пак вклщчва 150 гр месо + салата.преди лягане 1 кисело мляко. Това е в общи линии.Не съм си направил строг режим,тъй като ежедневието ми е натоварено и немога да го спазвам. Тренирам 1 ден за гърди и рамо,след това 2 дена почивка и после бицепс+трицепс,после пак 2 дена почивка,и се повтаря същото.Ще се радвам да ми кажете какво мислите :)
казано от Grozen Hurbalet на 03.07.07, 12:39:
Ами искам да попитам добре ли е хранителния ми режим,като целта ми е да качвам чисто без мазнини - 181 см / 70 кг
Накрактко закуската включва 2 филии хляб с кашкавал или нещо друго + 1 кислео мляко. За обяд ям 150 гр месо, хляб и някаква салата, след това 5 яйца в тефлоновия тиган с малко салам и кашкавал . вечерята пак вклщчва 150 гр месо + салата.преди лягане 1 кисело мляко. Това е в общи линии.Не съм си направил строг режим,тъй като ежедневието ми е натоварено и немога да го спазвам. Тренирам 1 ден за гърди и рамо,след това 2 дена почивка и после бицепс+трицепс,после пак 2 дена почивка,и се повтаря същото.Ще се радвам да ми кажете какво мислите :)
Ти изобщо няма да можеш да качиш нищо, за да качваш се изискват излишъци от белтъчини при тебе храната е прекалено малко ако искаш да направиш нещо трябва да ядеш по малки порции през всеки 2-3 часа през целия ден и яденето ти трябва да включва качествен протеин от яйца, мляко, чисто месо никакви салами, извара, риба.Това едното другото е че пренебрегваш мускулни групи което без да влизам в подробности е голяма грешка.
03.07.07
15:42
Хмм наистина си прав,че храната е малко,но немога да ям повече,тъй като в тея жеги хич не ми се яде,особено в големи количества и често,просто трудно огладнявам :| От друга страна знам,че каймата и саламите не са подходящи,но ако ям повече от 3 дена пилешко по 2 пъти на ден ми писва. Преди 2 години като тренирах качих 13 килограма за 2 месеца само с ядене,но много мазно и ме е страх да не стане пак така ако започна да се храня по-често,тъй като не правя кардио,само вечерни разходки :)
03.07.07
15:55
Ти яж саламите и каймите, пък как да не качиш мазно ? И правилно ли разбирам, че не тренираш нито гръб, нито крака ? Ето това мисля - започни да четеш внимателно сайта, както и форума, състави си правилна диета, добра тренировъчна програма и тогава задавай въпроси по тях !
03.07.07
18:36
Човече,в моя град няма фитнес ,а в домашни условия немога да тренирам пълноценно за крака и гръб . Имам лежанка ,скрипец и няколко лоста + дъмбели,но фитнес центъра си е съвсем различна работа. Утре ще си преработя диетата и ще я постна за коментар,тъй като се очертава 20 дена да съм сам и ще ми се наложи да прибягна до еднообразна храна :roll: Иначе краката и гърба мисля че са ми ок и нее нужно да ги тренирам,пропорциите им са нормални
03.07.07
20:23
Изпадаме в съвсем друга дискусия, но все пак... Имаш лежанка, значи имаш и лост с тежести ? Имаш скрипец, както и дъмбели. Мога да ти кажа, че само с дъмбели и един лост може да се направи 100% пълноценна тренировка за цялото тяло и дори е ПРЕПОРЪЧИТЕЛНО да я правиш с дъмбели и лостове, а не на някакви уреди. Естествено трябва да може да сменяш тежестите на дъмбелите/лоста. И няма такъв вариант краката и гърба да са “ок”. Дори да са ОК сега, ако тренираш дълго другите части на тялото те ще изостанат и ще се случи неизбежното - цялото ти тяло ще спре да се развива, докато не започнеш да тренираш всички мускулни групи. Не може да имаш силни гърди без да имаш силен гръб.
А за диетата - чети внимателно преди да постнеш, за да може да ти се дадат съвети, а не да се налага някой да ти я изготвя от А и Б. Прегледай и диети, които са били одобрени в предишни теми.
03.07.07
21:50
Това със нетренирането на гърба и краката ме сеща за един познат, който много искаше да има големи гърди и бицепси. Тренираше само тях и наистина гърдите му станаха доста големи, но беше прегърбен и изглеждаше по-скоро жалко от колкото здравеняк. А краката страшно много хора ги пренебрегват(вкючително и аз до половин година), но не е правилно така. Някакво стройно хубаво тяло и едни отпуснати или мънички крака също е непропорционално и смешно.
Гръб може да тренираш без нищо, разбира се не оптимално, но може да се тренира. Ще ходиш да се набираш някъде и едни лицеви упори като прибавиш, ето ти тренировка за гръб. Ти като имаш гири и щанга може да правиш мечка, мъртва тяга, гребане с дъмбел, което също е задоволително.
......
Относно храненето:
Може и да качиш от тази диета, но със сигурност няма да е чисто. Кашкавалът е доста мазничък, а и хлябът(ако е бял) няма да допренесе за чистото качване на ММ. Салама 1. е от застояло месо 2. не знаеш с какво друго пълен 3. също е мазен
Мнението беше редактирано от Martinakiss на 03.07.07 21:56.