Така и не разбрах...Та кой Carnitine?

04.07.07
08:54

Първо, поздравления за чудесният форум! Страшно много ползена и интересна информация.

Случайно чух от някъде си за този Carnitine. Разгледох в гугъл, и изкочи това форумче. Използвах търсачка, рових, търсих, четох, интересувах се, в продължение на 2 дена освен каша в главата ми - нищо друго. Всяка една тема за Carnitine се обръща в това, кой какъв пиел, кой колко струвал и т.н.
Аз съм на 17 години, висок съм 175 и тежа 72 килограма. Теглото ми е единствено мазнини, мускулна маса - минимална. Решил съм се това лято да сваля всичката излишна мазнина, макар и да не качвам мускулна маса. Тренировката ми е сутрин в 9 на гладно две серии по 5 обиколки на стадион. Храненето ми е ограничено. След тренировка чаша-две студено мляко. Следобед кофичка кисело. За вечеря салата или максимум пържен картофи (рядко).
Имам голямо желание да започна да взимам Carnitine. Проблема е един - лято е, време за море - финансите са меко казано ограничени. Мога да отделя 20-25Лв. за Carnitine, та въпроса който следва тук е, на коя марка? За тези пари кой вариант е по-добър, а именно - течен, прах, капсули? Тъй като съм от малък град и едва ли ще ми се отдаде възможност скоро да отскоча до някой по-голям, е желателно да мога да го поръчам въпросният Carnitine от някой интернет магазин. Съответно и да ми препоръчате такъв.

Благодаря предварително, отново се извинявам за ....”поредната” такава тема, но ..загледайте търсачката, и наистина ще стигнете до същият извод, до който и аз.
Хайде със здраве,
Поздрави!

04.07.07
11:16

Да  бягаш сутрин на гладно е много добре.Но само до тук :cheese:С това ядене/ако може да се нарече така/ незнам как издържаш.Започни да се храниш нормално.Закуската ти трябва да е най-силна.След тренировката е задължително да похапнеш.Овесени ядки ;мюсли ;яйца;плодове.Сутринта е добре да приемаш сложни въглехидрати за да може през деня да не се чустваш отпаднал.Яж по -често ,но по малко за да засилиш метаболизма си.От менюто си трябва да изключиш всичко пържено,просите въглехидрати/хляб,вафли,шоколади и др./също. Пий повече вода!
Не си мисли ,4е като не се храниш ще свалиш кг.Ще ги свалиш, но за малко и после е вероятно да качиш още повече,защото без да ядеш не можеш да продължиш дълго време.
Спокойно си яж месо,риба,картофи,ориз,зеленчуци,плодове.Все пак организмът ти се нуждае от разнообразна храна за да запълни нуждите си от аминокиселини,витамини,минерали...
Вечерята ти трябва да е най-лека и да е поне 4 часа преди да си легнеш.
Л-Карнитин от 18 до 25 лв може да намериш български -на P&B;, Power Food и др.Но за да има ефект  вземай  2-4 гр. дневно на гладно в продъжение на месец..Щом тренираш сутрин първия ти прием ще е 30-60 мин . преди тренировка.Вечер също.

SI

04.07.07
14:10

Като ти гледам съседната тема за диетата ти препоръчвам първо да прочетеш повече. Похвално е, че си започнал да се интересуваш, но два дена са крайно недостатъчни за да научиш дори основните неща. Прегледай сайта, наистина пише много полезни неща, после виж раздела с диети във форума, погледни кои са били одобрени и направи подобна. Абе за още няколко дена стабилно четене може да се позапознаеш ;). Карнитина ще ти трябва едва когато започнеш да се храниш правилно. Подкрепям казаното в горното мнение, с изключение на това, че последното ти ядене трябва да е 4 часа преди лягане. Като ти гледам ръста и килограмите определено не си много дебел както се описваш, така че 1 час преди лягане 1 пилешка пържола няма да ти навреди. И запомни, за да сваляш ти трябва КАРДИО - бягане, велоаргометър, поне 3 пъти седмицата. Но пак казвам - силно не го препоръчвам, ако е съчетано с гладуване или безумни диети !

Мнението беше редактирано от sideways на 04.07.07 14:15.

04.07.07
14:32

Благодаря за информацията!
Запретвам ръкави и ще се разтърся още из форума.

Поздрави!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1