НВД и липса на апетит

05.07.07
15:53

Здравейте, от 5 дни съм на нисковъглехидратна диета и с всеки изминал ден апетитът ми намалява и вече не мога да приема всички необходими за деня хранения - ето вчера например - 8ч кафе, 9 ч - извара с кисело мляко, на обяд не успях нищо да ям, в 16.00 - половин кренвирш и 50 гр кашкавал, 20.00 ч. салата от домати и краставици с кисело мляко, 21.30 - три кайсии.  Никакви физически упражнения не правя, работя от 12.30 до 19.30 като фризьорка - имам работа нон стоп права - почти без почивка. Появиха ми се и афти в устата. Дайте идея как да действам, за да не си влоша здравето. Иначе не се чувствам уморена или без сили. Само леко ми се замайва главата.

Закуската е зле. Основните въглехидрати за деня, и може би най-богатото  на калории хранене следва да е на закуска. Между 9 часа сутринта и 16 следобяд имаш 7 часова пауза без никаква храна, това не е добра идея. Тези кайсии нямат място във вечерята. Като цяло калориите въщо ми се виждат малко.

Моя съвет е: Премести кайсиите на закуска, като вкарай още въглехидрати с тях (диетата все пак е ниско-въглехидратна, не без-въглехидратна ;) ). Изварата премести в 21.30. Вкарай още едно хранене около 12 часа.

05.07.07
09:07

Благодаря за бързия отговор, значи тази сутрин пак съм оплескала работата - кафе и едно яйце с извара. Сега ще му мисля на обяд как ще ям, като направо ми се гади като видя храна. Утре ще се опитам да закуся с овесени ядки и да изместя изварата и протеините на обяд и вечеря. Обаче като гледам, до вчера нямах промана в килограмите - започнах от 56 кг, като целта е да стана 50 кг.  при височина 158 см. Днес гледам че стрелката на кантара е паднала малко под 56, но не е стигнала 55.  Иначе всички дрехи започнах да ги чувствам по-широки. Смятам, като стана 50 кг да мина на поддържащ режим и да включа тренировки за стягане на корема. Сега не ми остават сили за това, даже спрях качването на стълби  - по три-черири пъти на ден се качвах до петия етаж- толкова е висок блока.

05.07.07
09:48

Един съвет и от мене, избягвай ги тия кремвирши. Знам, че най-лесно се намират, но в почти всеки хранителен магазин има пуешко или свинско филе, няма проблем да поискаш да ти резнат 100-200 гр. Ще имаш и за утре тъкмо. А афтите идея нямам от какво може да са, дали не е от химикали с които работиш или да си яла мръсни плодове.

07.07.07
16:24

Да.  До тук горе-долу добре, за около седмица съм свалила килограм и половина, според мен нормално - не искам да отслабвам бързо, а здравословно. Лошото е, че не мога да се справя с разпределението на необходимите храни и от вчера се чувствам доста слаба. Опитвам се да сметна необходимите ми калории за деня и да съставя някаква диета, подходяща за мен, обаче още не успявам. Затова засега се храня по този начин: сутрин - около 8 ч -  първо една-две сливи, после  една чаша мюсли или овесени ядки и кафе със малко захар и суха сметана; 11 ч - около 100 гр.  извара с кисело мляко; 14.00 - две резенчета кашкавал - около 70 гр; 17.00 - малко сирене или кисело мляко; вечер - салата със сирене. Това ми се струва доста еднообразно, така че се питам, дали да не пия някакви комбинирани витамини - центрум например? Защото не мога да проведа никаква тренировка - нямам сили за това. Благодаря на всички, които отделят време за моите проблеми.

07.07.07
17:31

Кило и половина на седмица е много, затова нямаш сили. Ориентирай се към половин кило седмично. Яж повече месо и яйца, ти нямаш никакви такива в менюто.
И без захар, дори да е малко в кафето. Мюслито също не става, има висок ГИ. Не яж само въглехидрати, винаги ги комбинирай с белтък.

08.07.07
09:03

Да, Петко, много си прав - не ям никакви яйца и месо, ще ги включа. Мислех че мюслито е добре, но щом не е, ще мисля нещо друго.  Интересно е, че тялото ми видимо се е стегнало, макар че не правя упражнения, даже и стълбите ми останаха по веднъж, най-много два пъти  на ден до петия етаж, заради липсата на сили. Изчетох почти целия сайт, но още не съм в състояние да си направя изчисления за необходимите калории и за точните храни и количества за правилно провеждане да диетата. Благодаря на всички, които ми помагат със съвети.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1