29.06.07
12:36
напоследък попадам на все повече източници, проповядващи идеята за НДВ+Високо съдържание на мазнини в диетата, въглехидратите само от зеленчуци, яйцата с жълтъци, пълнимаслени млека, сметана, масло...как мислите това не противоречи ли на статията на Диетолог?
И на кое да се довери човек, в крайна сметка неможе вечно да опитваме разни неща, не живеем 100 години, особено тези с кофти метаболизъм
30.06.07
03:04
Тази диета се нарича още кетогенна диета.Целта на многото мазнини е да изпаднеш в кетоза, при която организма използва мазнините за гориво вместо въглехидрати. А и калориите трябва да се набавят отнякъде. Няма как да стане само от протеин. При лек отрицателен калориен баланс се сваля доста бързо. Лошото е, че нито една диета, която изключва напълно цяла група храни ,не може да бъде постоянен начин на хранене. Дори и НВД-то ,което се проповядва в този сайт ( което е с много малко въглехидрати) също се използва от професионални състезатели само преди състезание. Най-доброто, което е и най-натурално е РБР , само полезни мазнини, бавни въглехидрати и чист протеин. Това може да бъде начин на живот, не само временна диета. С контрола над калориите качваш, поддържаш или сваляш. Останалите методи се използват при застой или подготовка за състезание.
П.П. Това е лично мое мнение. Кетогенната диета е много приятна, но излизането от нея, ако не е достатъчно планирано и постепенно може да коства качване на кг. отново.
30.06.07
07:40
за да съм коректен ще спомена че “те” не изключват въглехидратите напълно, от калорийния обем трябва да са 10-20%.И наричат диетата си “високо мазнинно-ниско-въглехидр.хранене”.Няма да давам името на сайта (може би всеки го знае), казват че това не е кетонна диета, начин на хранене за цял живот.
Аз просто съм объркан с тия много мазнини, но ше пробвам, нямам избор
03.07.07
04:36
В първия ти пост пише въглехидратите само от зеленчуци, млека и т.н. , а сега пишеш 10-20% от калорийния обем. Има разлика. Въглехидратите идват доста повечко.Уточни за какво става въпрос.
Сещам се за проповядващи диета с 10-20гр. въглехидрати на ден и наричат режима “начин на хранене за цял живот” .
Въпроса е в това дали искаш да се храниш така цял живот - без никакви въглехидратни храни(само фиброви). Ако мислиш,че това искаш-опитай. Само не забравяй,че трябва доста време за адаптация, а за пълна такава (промяна на ензимите) трябват месеци. Съответно ако това е временно само за улесняване на свалянето, то ефект ще има, но излизането с опасно ( да не се получи обратен ефект) .
точно мислех да пусна нов пост за кето диетата...
пише, че въглехидратите не трябва да надвишават 20гр на ден, а в режима който аз си направих са на 27гр, и идват само от зелената салата и краставицата които ям. може ли така или трябва да се намалят?
и второ - може ли да се пие кафе при кето диета без захар естествено???
и как се излиза от такава диета? с НВД ли?
03.07.07
14:41
Може да се пие кафе...а някой хора въглехидратите от зеленчуци не ги броят защото са фибри...те не се разграждат...ами си ги изхвърляш цели така тия 27 все едно са 0 ;)
06.07.07
03:32
При някои хора може да има реакция и от кафето дори, но и според мен няма проблем (без захар,разбира се).
Колкото до зеленчуците, вярно са фибри, но и фибрите не са еднакви... Ако искаш да си сигурна, дръж ги максимално ниски. Зелените салати, краставиците, гъбите, всички подправки и тиквичките са идеален избор. Зелето има мааалко повече...А доматите още малко повече.
И все пак 27гр. едва ли са проблем ...Просто трябва да изпаднеш в кетоза. Около 3 дена са достатъчни. Ти ще си усещаш.
Излизането - постепенно. През 2,3 дена (хм...дали не трябва да е през седмица в началото) увеличаваш въглехидратите с по 10гр. (примерно). После да - НВД...пак постепенно увеличаване и т.н.
мерси много за поясненията
нооо нещо не се получава като че ли... вече 5ти ден съм на кето и нито килограм разлика, а преди това бях на НВД, и дънките като че са ми още по тесни??? не мога да разбера къде бъркам при положение, че правя всичко по часове и дори по точни грамажи 8-/
поствам диетата да кажете какво мислите...
трябват ми по 1500ккал на ден -500 стават към 1000…
плс дайте някакви идеи
3/4/5/6 ядене са ти общо толкова или по толкова ?
Мнението беше редактирано от GH0$T на 06.07.07 13:40.
ами цялото това количество го разделям на 4
по 50гр пиле и малка салата се падат на хранене
07.07.07
12:07
Ако приемем, че си знаеш колко калории ти трябват, то има само няколко подробности...
Първото е, че може би 7 хранения са твърде много. Принципно 5 хранения за жени и 6 за мъже . Т.е. си разделяш същата храна на 5 през 3 часа.
Второто е, че самата идея на кето диетата е наравно с протеина да се приемат и много мазнини. Процентите би трябвало да са около 50 - 50. Т.е. ти трябват още мазнини...
Защо не сваляш вече? Колко време си била на НВД и колко още имаш да сваляш? Ако е малко,не е чудно. Ако дълго време не си променяла много в тренировката и храненето, това също може да е причина. Може и да си в “starvation mode” , ако калориите ти са били много ниски и не си правила зареждащи дни или дни с повече калории...Всичко това може да се промени с леки корекции в диетата и тренировките.