Има ли смисъл от глутамин постоянно ?

05.07.07
11:13

Има ли смисъл да пия него в голям период от време ? Ще успея ли да задържа мм ?И ще постигна ли желания ефект
respect

05.07.07
11:35

Mен ако питаш наблягай на достатъчно протеин от храната и за запазване на ММ, като че ли по-голям ефект ще има ВСАА.
По 10гр дневно пия и дори не се усещам по-добро възстановяване.

05.07.07
12:16

Глутаминът е най-изобилстващата аминокиселина в организма,представляваща повече от 60% от наличните свободни аминокиселини в скелетната мускулатура и повече от 20% от общоциркулиращите аминокиселини.Глутаминът е мускулно предпазваща киселина ,тъй като има анти- катаболен ефект.Нашите тела използват много глутамин на ден.Например тои е нужен в огромни количества за да поддържа правилното функциониране на имунната система,бъбреците,панкреаса,черния дроб-всъщност повечето вътрешни органи.Необходим е като азотен транспортер,помага и за прехвърлянето на амоняка от някои органи като  мозъка и белите дробове,в други-като червата и бъбреците.Глутаминът е необходим за правилното зареждане с гликоген,а също така е и една от малкото аминокиселини ,освобождаваща хормона на растежа/само 2 гр. глутамин могат да предизвикат четирикратно покачване на нивата на ХР/.
Въпреки ,че организмът приема глутамин от много източници те не са достатъчни за задоволяване на телесните нужди.Затова глутаминът се счита за незаменима амино киселина без която тялото не може да функционира оптимално/което ще рече нарушена имунна дейност и забавен мускулен метаболизъм/.

05.07.07
12:46

казано от emzo на 05.07.07, 11:35:

Mен ако питаш наблягай на достатъчно протеин от храната и за запазване на ММ, като че ли по-голям ефект ще има ВСАА.

и аз мислих за BCAA ама няма ли да ми излезне мн дебело

05.07.07
12:48

казано от ZxZ на 05.07.07, 12:46:

казано от emzo на 05.07.07, 11:35:

и аз мислих за BCAA ама няма ли да ми излезне мн дебело

Ами зависи от къде го взимаш...

06.07.07
06:32

http://nutritiontarget.com/
bcaa ON=35лв+12лв 200 капсули 1000мг ако пия по 4 на ден ще ми стигна за около 50 дена
глутамин=46лв+12лв 300гр по 10гр на ден ще ми стигне за 30 дена
значи bcaa-то ще ми излезне по евтино

06.07.07
07:25

има и по-евтини варианти.Таз разфасовка на ОН можеш да я намериш за 40 лв,виж и в другите сайтове,и няма да чакаш толкова за доставка.В maxefect предлагат и на ASN на още по изгодна цена.Най-изгодните,които до сега съм виждал са на PNCE,предлагат ги в muskulibg.com.

06.07.07
11:32

цената излиза почти една и съща +/- 2-3 лв но поне ще съм сигурен за качеството на продукта на ОН

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1