04.07.07
16:16
Здравейте! Проблема е следния: Съпругата ми досега ползваше Л-карнитин на Скайтек по 2 гр. прием на ден, разделен на две части. Малко закъсахме с парите и тя премина на Адифарм- 2 гр. преди кардио и 1 гр. вечер. Но получи течение /дамите знаят какво/. Сега от два дена спря приема на хранителната добавка и нещата се нормализираха. Та въпроса ми е дали това е страничен ефект на самата хранителна добавка или на увелечената доза, или е просто от продукта на самата фирма /Адифарм/. При Скайтек нямаше проблеми /но дозата беше по-малка/. Ще съм благодарен на споделен опит или виждания.
04.07.07
22:32
Не знам какво точно е “течение”, но принципно л-карнитинът има връзка само с мастния метаболизъм. Страничните му ефекти се изразяват в стомашен дискомфорт, но при големи дози от по 8-10 грама и нагоре (за мъжете де). Ако продуктът на АдиФарм беше дефектен или имаше странични ефекти нямаше да му пуснат разрешително за продажба. Според мен не е в добавката проблемът.
казано от TONI1 на 04.07.07, 16:16:
Здравейте! Проблема е следния: Съпругата ми досега ползваше Л-карнитин на Скайтек по 2 гр. прием на ден, разделен на две части. Малко закъсахме с парите и тя премина на Адифарм- 2 гр. преди кардио и 1 гр. вечер. Но получи течение /дамите знаят какво/. Сега от два дена спря приема на хранителната добавка и нещата се нормализираха. Та въпроса ми е дали това е страничен ефект на самата хранителна добавка или на увелечената доза, или е просто от продукта на самата фирма /Адифарм/. При Скайтек нямаше проблеми /но дозата беше по-малка/. Ще съм благодарен на споделен опит или виждания.
Не е много ясно какво точно е течението, ако кърви извънциклично, значи проблема е хормонален. Ако не е кръв проблема е гъбичен.
При мен се получиха много ненормални хормонални изменения през последните месеци, не знам дали обаче Л-карнитина изигра някаква роля в тях. Въпреки, че съм пила Биогейм, уж много хубав, нещата просто излязоха от всякакъв контрол. Моля те, пиши какво точно и стана на жена ти, искам и аз да си сверя часовника.
05.07.07
10:08
казано от winnie на 05.07.07, 10:01:
Въпреки, че съм пила Биогейм, уж много хубав...
В заблуда си. Няма добри БГ добавки. Повечето дори не си отговарят на етикета, а преди и стероиди слагаха (не тази фирма де).
Течението е извън циклично, като отначало бе с лек жълт цвят и постепенно избеля. Проблема не ехормонален, наистина може да е гъбичен, но факт е, че след спиране на Л-Карнитина и без прием на други медикаменти , нещата се оправиха.
Имашше също така и оплаквания за стомашен дискомфорт, подутост на долната част на корема. Като цяло мисля, че причината за всичко гореисказано е въпросния продукт на Адифарм. Явно при по чуствителни натури, може да окаже някакви странични ефекти.
Напротив - хормонални изменения има жена ти. Ако продължи с добавката, това жълто течение ще се усилва все повече, докато накрая стане кърваво. И при мен беше така, няколко месеца...след което пък ми спря цикъла изобщо. Ако беше гъбично, повярвай ми, никога няма да си спре самичко, никога.
Аз не мога да разбера наистина що за боклуци пием! Дали от натурата ни зависаи, не мога да кажа. Ето, от много места чувам да не си вземам български неща и определено няма да си купя вече. 100 пъти се проклинах, че изобщо се захванах... >:(
Съпругата се намесва-радвам се , че открих сродна препатила душа! усещането е отвратително и понеже около 3-4 години лекувах малко сложни хормонални проблеми-мисля, че този препарат провокира дискомфорта и последствията от него. добре че го спрях веднага-можеше да стане рецидив. никога не си купувай от тази гадост!
Не си купуваите български добавки аз отдавна спрях.Не е от натурата тези БГ гадости правят какво ли не върху здравето ни с цел пари ест.
Докато ти сам каза че на Скаитек нямше проблеми с него. И аз го пия и просто сам страшно доволна!!!
Здравейте !Искам и аз да попитам....
Въпреки, че малко ме е срам....
Забелязала съм, че когато пия Л карнитин имим неприятна миризма от влагалището - на риба.
Правих си всякакви изследвания - 2 вида секрети и цитонамазка и резултатите не показаха нищо.
Спрях л карнатина и започнах да пия Липозан.Вече почти съм изпила опаковката и пак се появи тази миризма...
Случвало ли ви се е и на вас?
Моля отговорете ми!
казано от MiraBel на 19.07.07, 12:10:
Здравейте !Искам и аз да попитам....
Въпреки, че малко ме е срам....
Забелязала съм, че когато пия Л карнитин имим неприятна миризма от влагалището - на риба.
Правих си всякакви изследвания - 2 вида секрети и цитонамазка и резултатите не показаха нищо.
Спрях л карнатина и започнах да пия Липозан.Вече почти съм изпила опаковката и пак се появи тази миризма...
Случвало ли ви се е и на вас?
Моля отговорете ми!
Няма как да ти излезе нещо на изследванията, аз и на едно друго момиче тук обясних, че явно става дума за хормонално нарушение. Цервикалната слуз също се влияе от хормоните ти и вероятно затова променя състава си от тия боклуци - не пий повече никакви липотропни добавки, не се знае какви неща има в тях!