07.07.07
15:55
Така. За пръв път влизам в този форум (за да съм точен, въобще във форум за фитнес и здравословен живот) и съм дошъл тук с цел.
Но първо да се представя. Аз съм Александър Петров, на 16 години, от Казанлък. Занимавам се усилено с паркур и фрийрънинг (parkour & freerunning) от повече от година, а с китайски бойни изкуства - от 2 години и половина. За незапознатите с паркур и фрирънинг, тези два спорта са свързане с много скачане, акробатика, катерене и т.н. А който иска да се запознае - parkour-bg.com (не го смятайте за реклама, просто е хубаво хората да се образоват, ако не знаят нещо).
Та сега на въпроса ми - имам сериозен проблем с физическата си подготовка. Нещо куца и не знам какво. Тренирам по много часове на седмица (минимум седем часа чисти тренировки). Редувам упражнения за издръжливост, трениране на техниките от гореспоменатите спортове, тренирам и упражнения със тежестта на тялото - най-разнообразни - имам си комплекс от тай чи упражнения, както и от конвенционалните - лицеви опори, коремни преси, набирания и т.н.
За хранене - не мисля, че храненето ми е брилиантно. Храня се с каквото ми кефне и когато искам. От скоро (почти месец) си наложих да се храня повече и се стремя да е разделно (схващате какво имам в предвид). Тежа около 60 килограма. Според мен са малко за активно трениращ човек, който се занимава сериозно.
Същинския проблем е, че от месеци насам - сложете ги 3-4 не съм вдигнал бройка на нито едно от упражненията, които правя. Лицеви опори - 40 на супер максимум, като ги свалям до долу. Набирания с длани напред - по посока на лицето - 10. Коремни преси - 130 съм стигал, но трябва да съм във супер форма, за да го направя пак т.е. да съм се наспал, нахранил и т.н. и т.н. Освен това, най-много се ядосвам от това че нямам никакъв отскок. Просто имах операция на коляното - вече минаха 10тина месеца - скъсани връзки, стара травма от ски преди години. Преди това скок от място имах 2.40. Сега едва стигам 2.30, при положение, че като сила и издръжливост краката ми са по-добре от всякога (вижте, във спринтовете не ме бива, но трябва да започвам и тях вероятно). 2.5 километра бягам без проблем, като загрявка и много бързо се възтановявам. Но нито мога да направя силово с две ръце (в смисъл да го направя симетрично), нито отскока ми се качва, нито нищо, въпреки усилените тренировки. А и ако има нещо общо теглото - не съм наддал с нито килограм последната половин година.
Та така. Съжалявам за дългия пост - исках да ви запозная обстойно с положението си, за да може да дадете добри и обосновани предложения. Благодаря за вниманието и евентуално, за помощта.
Темата беше редактирана от Moonrage на 07.07.07 16:01.
Не съм много сигурен, че някой тук може да ти даде правилни съвети, относно твоите тренировки. Става въпрос за съвсем друг спорт... :)
Иначе..фрирънинга е супер. :)))
Не питам за фрирънинга, а по-скоро за физическата подготовка - греша ли, някакви съвети - нещо....
07.07.07
20:15
Верно е малко извън нашия район. Според мен нямаш достатъчно почивка. Говоря за един hard сън. Всяка нощ по 8-10 часа. Храната ти също викаш е слаба. Яж ориз и месо колкото можеш повече. Останалото не знам... Нямам представа какви са ти тренировките.
Значи има едни особени тренировки които мисля че ще ти свършат работа казват се Плиометрични, значи признавам си че и аз не знам много за тях но ще ти дам линк към една статия сам да се ориентираш в същия сайт има и още доста по материала трябва само да се поровиш - http://www.teenbodybuilding.com/bame5.htm