Моя режим на трениране - намерете ми грешки, моля!

07.07.07
15:55

Така. За пръв път влизам в този форум (за да съм точен, въобще във форум за фитнес и здравословен живот) и съм дошъл тук с цел.
Но първо да се представя. Аз съм Александър Петров, на 16 години, от Казанлък. Занимавам се усилено с паркур и фрийрънинг (parkour & freerunning) от повече от година, а с китайски бойни изкуства - от 2 години и половина. За незапознатите с паркур и фрирънинг, тези два спорта са свързане с много скачане, акробатика, катерене и т.н. А който иска да се запознае - parkour-bg.com (не го смятайте за реклама, просто е хубаво хората да се образоват, ако не знаят нещо).
Та сега на въпроса ми - имам сериозен проблем с физическата си подготовка. Нещо куца и не знам какво. Тренирам по много часове на седмица (минимум седем часа чисти тренировки). Редувам упражнения за издръжливост, трениране на техниките от гореспоменатите спортове, тренирам и упражнения със тежестта на тялото - най-разнообразни - имам си комплекс от тай чи упражнения, както и от конвенционалните - лицеви опори, коремни преси, набирания и т.н.
За хранене - не мисля, че храненето ми е брилиантно. Храня се с каквото ми кефне и когато искам. От скоро (почти месец) си наложих да се храня повече и се стремя да е разделно (схващате какво имам в предвид). Тежа около 60 килограма. Според мен са малко за активно трениращ човек, който се занимава сериозно.
Същинския проблем е, че от месеци насам - сложете ги 3-4 не съм вдигнал бройка на нито едно от упражненията, които правя. Лицеви опори - 40 на супер максимум, като ги свалям до долу. Набирания с длани напред - по посока на лицето - 10.  Коремни преси - 130 съм стигал, но трябва да съм във супер форма, за да го направя пак т.е. да съм се наспал, нахранил и т.н. и т.н. Освен това, най-много се ядосвам от това че нямам никакъв отскок. Просто имах операция на коляното - вече минаха 10тина месеца - скъсани връзки, стара травма от ски преди години. Преди това скок от място имах 2.40. Сега едва стигам 2.30, при положение, че като сила и издръжливост краката ми са по-добре от всякога (вижте, във спринтовете не ме бива, но трябва да започвам и тях вероятно). 2.5 километра бягам без проблем, като загрявка и много бързо се възтановявам. Но нито мога да направя силово с две ръце (в смисъл да го направя симетрично), нито отскока ми се качва, нито нищо, въпреки усилените тренировки. А и ако има нещо общо теглото - не съм наддал с нито килограм последната половин година.

Та така. Съжалявам за дългия пост - исках да ви запозная обстойно с положението си, за да може да дадете добри и обосновани предложения. Благодаря за вниманието и евентуално, за помощта.

Темата беше редактирана от Moonrage на 07.07.07 16:01.

07.07.07
20:09

Не съм много сигурен, че някой тук може да ти даде правилни съвети, относно твоите тренировки. Става въпрос за съвсем друг спорт...  :)
Иначе..фрирънинга е супер. :)))

07.07.07
20:15

Не питам за фрирънинга, а по-скоро за физическата подготовка - греша ли, някакви съвети - нещо....

Верно е малко извън нашия район. Според мен нямаш достатъчно почивка. Говоря за един hard сън. Всяка нощ по 8-10 часа. Храната ти също викаш е слаба. Яж ориз и месо колкото можеш повече. Останалото не знам... Нямам представа какви са ти тренировките.

08.07.07
00:41

Значи има едни особени тренировки които мисля че ще ти свършат работа казват се Плиометрични, значи признавам си че и аз не знам много за тях но ще ти дам линк към една статия сам да се ориентираш в същия сайт има и още доста по материала трябва само да се поровиш - http://www.teenbodybuilding.com/bame5.htm

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1