Програми за изчисляване на хранителните стойности

08.07.07
17:53

Здравейте! Доста усилия ми създава изчисляването на калориите и количеството на протеини и въглехидрати, та както народа е казал: “Накарай мързеливия на работа, да те научи на акъл” и аз се опитах да намеря по лесен начин и стигнах до ето този сайт http://www.hranite.info/index.php та там има един балансатор, който изчислява стойностите на храните. Освен това, свалих една руска  програма, която обаче не ми върши работа - тя е по кремълската диета и изчислява храните по точки(тази е добра за мъжа ми, който не иска да се откаже от алкохола, защото дава 0 точки на водката :coolhmm: ) Свалих и още една руска програма която изчислява калориите в храните, но ще ми трябва българо-руски речник за някои храни, тя върши доста работа. Ето и един сайт на английски http://www.flickr.com/photo_zoom.gne?id=487093797&size;=o, но там много време губя, защото ми трябват речници,  а сина ми знае перфектно английски, но ми  се подиграва, че съм се вманиачила в диетите и не ще да помага.Та ако някой е успял да намери някой лесен начин или програма за изчисляване на стойностите на храната нека сподели!

Темата беше редактирана от Magnolia на 08.07.07 18:16.

08.07.07
18:13

Пак аз. Този балансатор от http://www.hranite.info или е много фалшив, или аз не мога да работя с него. Ето какво ми сметна:
на 100 гр краставици, 70 гр извара, 100 гр телешко и на 70 гр мюсли ми изкара 20932 калории. Някой чул ли е за програмата USDA Food Search - сега я свалям, да видим какво ще излезе.

Мнението беше редактирано от Magnolia на 08.07.07 18:21.

08.07.07
18:39

Българска - Cooking Book, но базата и с данни е меко казано грешна.
Иначе :
www.fitday.com изчисляваш си всичко онлайн.
Eто да придобиеш напредстава какво може:
http://www.fitday.com/WebFit/PublicJournals.html?Owner=emzo

DC

08.07.07
21:43

Ужас, вярно ли в нашия Cooking Bokk базата е грешна ?

09.07.07
04:00

Не цялата, но има доста грешни стойности.

09.07.07
07:01

Cooking book я имам отдавна, но не съм се сетила да я използвам за смятане на калориите. А иначе тази “Считалка калории” излезе много добра, само не знам доколко е точна, ще я проверя по таблиците от тук. Вчера си направих акаунт във FitDay, но още не мога да се оправям там, синчето най-сетне се съгласи да помага :-) Ако иска някой” считалка калории” ето линка  http://www.download.bg/index.php?cls=program&mtd;=default&id;=14982

Мнението беше редактирано от Magnolia на 09.07.07 07:04.

09.07.07
08:42

опитах се и аз преди малко да си направя акаунт във fitday, обаче постоянно ми казва, че имам грешка във височината, която съм написала. А аз съм сигурна, че вярно съм сметнала и написала: моите 160 см са 5 фута и 511 инча. Някой да е имал проблеми при регистрацията като мен? Или аз съм малоумна и не мога да разбера къде ми е грешката.

09.07.07
08:54

511 инча са над 12 метра ;)
160 сантиметра са 5 фута и 3 инча.

09.07.07
09:01

и аз имах същия проблем, писах в първата графа 5 фута във втората 10 инча и ме пусна, макар че това не  е много точно.

09.07.07
09:46

Оф, че съм загубена, разбрах си грешката. Че дори съм си написала грешно височината, аз съм 168 см. Стана регистрацията, мерси. Сега само да се науча да го ползвам тоя сайт и съм 6. :)))

09.07.07
10:51

можете ли да ми кажете формулата за прехвърляне от сантиметри в футове ?

09.07.07
11:03

Калкулатора на Google ти ги смята директно, напиши cm to foot (или обратното) и готово.

09.07.07
12:17

казано от Magnolia на 08.07.07, 18:13:

Пак аз. Този балансатор от http://www.hranite.info или е много фалшив, или аз не мога да работя с него. Ето какво ми сметна:
на 100 гр краставици, 70 гр извара, 100 гр телешко и на 70 гр мюсли ми изкара 20932 калории. Някой чул ли е за програмата USDA Food Search - сега я свалям, да видим какво ще излезе.

Здравейте!
Веднага направихме проверка на Балансатор и установихме, че работи без грешка :) Ето скрийншот от нашия експеримент.

10.07.07
17:16

След втория опит с балансатора, се получи, надявам се  точно  да изчислява стойностите. Обаче, ако беше направен да дава грамаж на продуктите 100 гр по подразбиране, щеше да е много по-лесно, сега се губи много време да се сложи нужния грамаж - винаги дава различен грамаж - 2 гр. или 4300 гр, а после трябва за всяка храна поотделно да се наглася грамажа, а това става доста бавно - може би изисква по-бърз интернет. Освен това работи по-добре с Интернет експлорер  отколкото с Опера, с Мозила не съм пробвала.

10.07.07
19:08

Радвам се, че всичко е наред :)
А иначе именно затова Балансаторът е Балансатор, а не Калкулатор - защото балансира менюто, т.е. търси оптимално съотношение между хранителните вещества. Тук има ръководство за употреба, а за видовете профили можете прочетете  тук.
Поздрави

DC

21.07.07
12:19

Сега го пробвах и аз .
“Уж” всичко е наред , жалко само ,че трябва да се въведат стойностите  минимум за 2 продукта  , за да  направи изчислението.
Не видях да може само за единствен продукт

21.07.07
17:08

И аз не мога да си съставя менюто с него, правя си го с помощта на тукашните таблици и съм си събрала един списък с комбинации от храни с предварително изчислени калории, но вече почти на око изчислявам приблизително какви са стойностите.  То от много престараване полза няма. Обаче като си сметна реалните калории все излизат доста по-малко, но аз като спортувам малко, изглежда че калориите които приемам ми идват точно - щом се чувствам добре. Първите седмици на диетата бях уморена, замаяна и ми излязоха афти в устата, но сега вече съм добре, още повече че се има видими от околните резултати, е то аз имах да свалям само 5 килограма, а сега останаха само 3, така че напредвам. Сега ако успея да си направя и програма за фитнес, ще съм супер - засега имам планове да посетя фитнес център Тотал спорт в Пловдив да ми направят програма и после да продължавам в една зала в Асеновград.

23.07.07
06:05

казано от Don Corleone на 21.07.07, 12:19:

Сега го пробвах и аз .
“Уж” всичко е наред , жалко само ,че трябва да се въведат стойностите  минимум за 2 продукта  , за да  направи изчислението.
Не видях да може само за единствен продукт

Всеки продукт си има точно определени количества белтъци, мазнини и въглехидрати, които в общия случай се разминават с желаните. Затова са необходими поне два продукта, за да може да се постигне балансиране (получаване на благоприятни съотношения между хранителните вещества в менюто). За повече инфо тук.

09.08.07
15:44

Добре а на ръка не е л ипо-сигурно да си смятам ??

11.08.07
10:45

В demonoid има версията за PC на FitDay ;)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1