08.07.07
21:48
Възможно ли е толкова бавно да минават разтегнатите сухожилия?
Рамото ме боли вече 2 месеца (последният 1 почивах) и сега като тренирам пак си усещам болка, но по лека. Получи се от претрениране...
А едната ми китка я разтегнах от едно падане и вече 1 месец не може да се оправи и всеки път като тренирам ме наболява като хвана дъмбел.
Да спра фитнеса за 2 месеца ли е единственото решение ?!
09.07.07
08:17
Идва лято, повече почивка и по малко натоварване. Травмите при рамото съм забелязал от личен опит, че много ама много бавно минават. Не трябва да се натоварва въобще и да се внимава какво се прави. Времето лекува :)
Батко , аз съм с хронична болка в раменете . Може да си земеш крем Фелоран , помага много , и за китката ти ще стане . Друго мога да ти кажа ако решиш да тренираш по - леко и след тренировка слагай лед на ставите задължително . И да , сухожилията се оправят много бавно .
Мнението беше редактирано от topeto на 09.07.07 11:11.
това лято 1 месец само съм в БГ и бях предвидил да е доста силен и съм приготвил доста добавки и няма да се откажа :)
ясно ще наблегна на упражнения които не товарят толквоа рамото, а за китката ще и дам 1 седмица никакво натоварване. имам и Волтарен Гел - ще видим дали ще помогне.
Но наистина няма да спра да тренирам лятото, защото последните 2 месеца и половина от както разстеганх рамото почти не съм тренирал заради изпити и ако и ляотот пропусна нищо няма да излезне от мен :)
vanisher, напълно те разбирам за рамото, защото и аз го претоварих и вече кажи-речи втори месец се възстановявам, тренирайки с мизерни килограми... Мъчна работа е въстановяването му - мазах го с дийп рилийф, волтарен, диклак и сега преди тренировка го загрявам с бен-гей. Както повечето от трениращите и запалени по този спорт, така и аз не изчаках напълно да се възстановя и поднових тренировките, но по-леко. Спрях да правя рамо за около месец, спрях тесния хват за трицепса, а лежанката за гърдите започнах с дъмбели и да ти кажа рамото спря да прави проблеми. Вече започнах да правя рамо + тесен хват, но се стремя да го правя възможно най-чисто и с по-малко килограми. Накратко моят съвет е да ревизираш леко програмата си + малко мазане и не би трябвало да има проблеми. Ако обаче болките са по-остри, то по-добре е почивката.
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 10.07.07 15:41.
абе то рамото не ми е отлкова проблемно в смисъл вече леко ме боли само при определни упражнения не е както преди. ама тая тъпа китка 5кг дъмбел да хвана и ме заболява. До неделя макс мога да почивам после нещо ще я връзвам ще я мисля. А тоя Волтарен мисля че няма никакъв ефект...
24.07.07
17:03
Малко стара тема но нека и аз да споделя това, което съм забелязал. Рамото, че бавно се възстановява да. А за китките съм забелязал, че нищо друго не помага освен почивка. С каквото и да ги мажеш дори с по-леко да тренираш, просто се нуждаят от почивка.