07.07.07
19:08
От около година не съм тренирал - преди това тренирах няколко месеца използвайки геинър и някакъв бг креатин, като имаше сравнително добри резултати.
Та днес отидох да си купя суплементи за да започна наново. След малко четене на форума отидох и купих Crea Alkatech на Biotech, също така купих и декстроза. Дали да комбинирам този креатин със монохидрат?
Плановете ми са да пия по следния начин:
1 капсула креатин преди тренировка
2капсули (1.5мг) след тренировка+декстроза
та сега се замислих нещо, декстрозата нужна ли е за усвояването на този вид креатин? според мен е по вероятно да влезе в употреба само за възстановяване след тренировка.
освен това мисля да купя и някой хубав гейнър, преди пих MASS на scitec от който останах доста доволен а и цената му беше приемлива 76лв за 4.55кг, дали да взема от него пак (ако все още се намира) или ще предложите нещо друго на приемлива цена?
та целта ми е качване на маса макар и да е лято.
09.07.07
20:11
Лично аз не останах много доволен от креалкалина на Биотеч, казвал съм го и преди във форума. Предимството, което дава производителя е, че не задържа вода, усвоява се по-лесно и няма страничните ефекти на креатина(най-вече преработката в креатинин). Само дето липсата на водна задръжка няма да ти е от полза, ако искаш да качиш. Аз взимах дози до 9 грама на ден, а на опаковката май пишеше 1,5 гр след тренировка и въпреки това не видях кой знае каква полза. Не че такава няма де. Няма смисъл да се комбинира с декстроза, поради което е удачен, когато си на диета, но в твоя случай няма лошо от малко прости въглехидрати след тренировка. А да го комбинираш с монохидрат е излишно-едното задържа вода, другото не, съвсем объркано става. Все пак в комбинация с гейнер и здраво ядене ще имаш ефект, ако разбира се тренираш упорито и тежко, но това вече си го знаеш.