Избор на производители на добавки?

07.07.07
21:00

Значи след около 2 години тренировки нещо започнах да клякам. Нито мога да се възстановявам, като хората, нито нищо. Само с храна не става. В съблекалнята пробвах  от аминото веднъж, друг път от протеините на приятели и да ви кажа - абе чувствам си го как ми се налива в жилите свежест, възстановявам се много по-добре, на следващата тренировка съм по-бодър и определено има по-добър ефект. А и на другия ден си чувствам по-добре ставите и сухожилията, ако ме разбирате, нямам такава натрупана умора. Та явно съм стигнал момента, в който не се получава само с папане, колкото и да пия мляко и да ям яйца. След проучване на разни сайтове, класации, четене на етикети реших да си избера следното, мога да давам около 200лв на месец за това, та дайте си и вие вашето мнение, аз лично се спрях на това:
- PROLAB Amino 2000 325 Tablets (аминото на ON нещо ме дразни, извличали се освен от суроватка и от соев)
- ON BCAA 5000 Powder
- PROLAB Glutamine Powder

- ON или PROLAB creatine, абе все е Crea Pure (махнах ultimate след едно проучване на тема creapure)

- ON 100% Whey Protein Gold Standard, тук май по-добро няма, като че ли единственото, за което никой не спори, ако мислите иначе, казвайте, отворен съм, досега не съм изпивал и няколко дози последователни на някой производител и не съм фен на никой, фен съм си на парите:)
- и не мога да си харесам казеин за нощен, дайте акъл с нещо конкретно, не искам да е на ON, не чувам добри отзиви, та започвам да си мисля дали да не го карам, както и досега с 500 мл мляко за добър сън...

- витамини??? - мисля да взема от аптеките, кво ще кажете за центрум, че четох за унивесъл паковете, че имало и гадости в тях?

Благодаря!

П.С.за дозите и пиенето вече ги знам, изчетох тонове, останалото ще го доизкусуря с практика, както се чувствам по-добре, за това съвети не искам:)

Темата беше редактирана от nullhole на 10.07.07 16:53.

10.07.07
11:53

Моля препоръчайте нощен протеин, без ON, че определено се затруднявам. На бсн има нещо хубаво, като смес, но е пълно с въглехидрати, нещо като нощен гейнър, а моя тип тяло няма нужда точно от въглехидрати :) Вече се замислям дали да не послушам една статия във Флекс, която препоръчва човек да си вземе чисти отделни протеини и да си ги смеси 1:1:1 суроватка:яйце:казеин...

10.07.07
13:16

ISS Research Micellar Matrix
Xtreme Formulations Ultra Peptide
SAN Infusion
CytoSport Muscle Milk

Тези са от най-изполваните и добри нощни протеини...На NOW има гаден вкус,така че не го препоръчвам...Витамини-NOW Adam,AST 32x,Opti-Men…От по-слабите Universal Daily One и BioTech…

SI

10.07.07
13:51

Добре си се насочил. Креатин, глутамин, аминота, БЦАА, протеин - доста добра комбинация. За центрума може да си вземеш обикновен, който съм пил - витамини като витамини. Бях гледал в интернет, че има и друг центрум със завишени дози за спортисти - http://www.centrumvitamins.ca/content/products/centrumperformance.asp?section=adult&product;=performance . Не съм го виждал в България, но не съм и търсил много. Иначе къде си чел лоши неща за Анимал Пак-овете на Юнивърсал ?

10.07.07
15:48

На sideways - за центрума знам от тъща ми (работи нещо си в ХЕИ) и центрум най-много се доближавали до истината, тя го провери въпроса, защото исках да започна да давам на детето си витамини, не говорим за някакви щанги, тук “лабаво” няма и не може да има, като става въпрос за малко дете!!! Не че отговарят напълно де, но мло и не помня кви други  били пълни с мазнини (?!?!), а и почти всички други в БГ били с яко отклонения. Една там и казала, че най-чистата работа, ако искаш перфектно да ти е било да си купуваш отделно всичко, то било доста истинско, щото не е всичко в едно и да пиеш шепа хапчета, ама това ясно, че няма кой да го прави, освен някое про, дето това му е работата по цял ден.
Иначе прочетох внимателно съдържанието и описанието им и мисля да си търся от тези:
http://www.centrumvitamins.ca/content/products/centrumProtegra.asp?section=adult&product;=protegra
по 2 причини ми се струват най-подходящи за нас:
1. If you have ever considered taking a multivitamin plus single supplements, you should consider taking Centrum Protegra.
2. Имат повечко магнезий и цинк, без да изпадам в спор дали това работи, но поне на 2-те таблетки дневна доза цинка и магнезия се доближават много до препоръчителната доза.
За Юнивърсал паковете - или Флекс, или АйронМан, но имаше съдебен иск с/у тях от някакъв спортист за нелегални вещества при допингтестове и тук е тънкия момент: фирмата се е съгласила на извънсъдебно споразумение, въпреки, че вече случая е раздухан. Ако всичко е чисто, щяха да си водят дело, за да си изчистят името. Това важи принципно и за Майкрософт и за Дженерал Моторс и всякаква индустрия. Има ли извънсъдебно споразумение, работата не е толкова чиста:) Поне на мен ми стига това да им бия шута и да повярвам на ХЕИ :)

Мнението беше редактирано от nullhole на 10.07.07 15:48.

10.07.07
17:32

Благодаря! Ето затова обичам да питам:)

ISS Research Micellar Matrix - този ще си взема, струва ми се най-балансиран.
Xtreme Formulations Ultra Peptide
SAN Infusion
CytoSport Muscle Milk - този е ок, награди, продава се, но просто не е за мен с тези въглехидрати:(

Витамини-NOW Adam,AST 32x,Opti-Men…От по-слабите Universal Daily One и BioTech…

специално за тези BioTech, открий общото между biotech и mlo :)

погледни малко по-нагоре за тези мло ли са, нло ли, витамините с мазнини...явно мазнините са някакъв стабилизираща субстанция, ама тея прекаляват:)

Мнението беше редактирано от nullhole на 10.07.07 17:37.

CO

10.07.07
20:56

Иначе къде си чел лоши неща за Анимал Пак-овете на Юнивърсал ?

Xха пич .. лоши неща като начало анимал стак не можеш да намериш вече никъде дори в Америка (откри ли са забранени вещества и са го спряли) сега по магазините има само Анимал - М - стак и Анимал стак 2 !! то и на тях половината от съдържанието им е в забранените вещества за 2007 :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1