10.07.07
12:42
Казвам се Диди, 166/51 кг. Тренирам от около 9 месеца,като 4 месеца тренирах 6 пъти в седмицата по час и половина 2, но не съм спазвала специална диета,само бях изключила от менюто пържени храни,хляб,газирано и сладко. Но след като прочетох доста неща в този сайт,разбрах,че с тренировки всеки ден нищо няма да постигна и реших да се опитам сама да си съставя програма и диета и се нуждая от вашето мнение :) Само да отбележа,че тренировките за крака са ми забранени от лекар заради заболяване на дясната тазобедрена става (луксация) и повече от 1 път в седмицата не мога да си позволя кардио .Програмата ми е следната:
понеделник:
бицепс:
-скотово разгъване (само с лоста)- 4х15
трицепс:
- разгъване на дъмбел зад глава от стоеж (с двете ръце)- 4х15
- трицепсово разгъване на горен скрицеп от стоеж ( с най-малката тежест)- 4х15
- кик-бек от наклон с опора- 4х15 с диск от 2,5 кг
корем:
- преси от обратен наклон 4х30 (със задържане на последните 5)
- успоредка- 4х30 (със свити колене)
Тези 2 упражнения ги редувам.
- извивки в страни с диск от 10 кг- 4х20
Сряда:
рамо:
-повдигане на щанга до брадата- 4х15 (само с лоста)
-повдигане на ръце в страни от стоеж- 4х15 с дъмбел от 5 кг
гръб- придърпване на скрипец зад врат- 4х20 с най-малката тежест
-и пак същите упражнения за корем
Петък:
10 мин на велоергометър на скорост 35
2 х 10 мин на пътечката за бягане,като редувам бързо ходене с тичане, скоростта е между 7 и 12
и упражненията за корем.
За времето което тренирам,успях да стегна бицепса (28 см), но искам да наблегна на трицепса,защото долната част е отпусната и искам да я стегна.Корема също успях да стегна,но само в горната част,в долната част все още нямам плочки и от паласките също има още за стопяване.Затова се опитах да съставя и НВД,но нея ще опиша в раздела за хранене :)
Пропуснах да спомена, че пия е L-Carnitine от 3 седмици.
Темата беше редактирана от rossonerka на 10.07.07 13:01.
10.07.07
19:56
Не правиш нито една голяма мускулна група. Ако приемем, че краката поздравословни причини трябва да ги изключиш, къде остават гърдите и гърбът? Това ти е половината тяло, а ти го пренебрегваш. Не се страхувай да ги тренираш, няма да станеш масивна, за това трябва доста време, тежки тренировки и стабилно ядене. Стягайки ги ще придадеш симетричен вид на тялото си, защото и при жените и при мъжете е смешна гледка стегнати ръце и торс тип тапициран скелет. Та като начало, за голяма мускулна група 3-4 упражнение, за малка 2-3. Бицепсите си ги оставяш съвсем назад в сравнение с трицепсите с това съотношение 1:3. Бих ги изравнила. За гръб минимум хоризонтален и вертикален трапец плюс още нещо по избор, за гърди легът е основен плюс още 2. За рамо имаш 2 упражнения, бих ги направила 3-по едно за всяка част. Кардиото има много по-голям ефект след силова тренировка, отколкото изтеглено в отделен ден. С тия 30 мин само кардио не стигаш изобщо до горене на мазнини. По-добре в някой ден с по-малко обемна силова тренировка. И като цяло обемът на тренировките на мен ми се вижда неравномерно разпределен, в пон голяма, ср по-малка, пет де факто никаква...Другото нещо, което ми прави впечатление е, че тренираш от много време, но все още на 15те повторения в серия. Нямам идея какви са ти целите, но замисляла ли си се а 8-10 повторения? Това в общи линии.
По-здрави!