Гейнър или бебешко мляко :)

10.07.07
18:54

Преди да бързате да се смеете, ето какво ми мина на мен през главата:
1. От тези изкуствени млека бебетата така наддават, че има опасност от рахит, поради факта, че костите изостават, та се взимат и капки против рахит, абе як бебешки гейнър, за разлика от майчината кърма, от която бебета далеч не стават такива бебета-културисти:) На моето дете дори му намалихме дозите, защото според лекарката качва прекалено бързо.
2. Там контрола е направо жесток, от производителя през всички по веригата, уверявам Ви в това, всяко магазинче най-банално тип квартално ХЕИ-то го скъсва от проверки, за производители и т.н. да не говорим, не знаят къде са, точност на съдържанието им е последната грижа:) В сравнение с тях разни фирми, като ОН са просто аматьори, които бъркат нещо си в гаража.
3. Цената на примерно един аптамил в Била е към 22лв килото, а колко са т.н. хубави гейнъри, на фирми, като ОН,  а дори ОН поне на мен са ми съмнителни, ако трябва да говорим за перфектно качество и съдържание.

Ето тук хубава статия, има и много западни, но и тази си е достатъчно изчерпателна, преди да коментирате, прочетете я, има интересни неща:
http://www.biberonbg.com/info/formula.htm
В drugstore може да поразгледате и съдържанието на няколко млека от горния линк, качествени въглехидрати, добри мазнини...
Та след като се разчетох, внезапно се запитах защо някой който ползва гейнъри, не вземе да пробва 3 месеца на едно такова мляко....малко протеин ли, нищо де, това е гейнър, не whey. Има и без лактоза, ако щете и с dha.
Защо да не се пробва, който така или иначе взима лъскавите гейнъри с етикети “мега-турбо-хипер-яко”, пък и не е по-скъпо. Аз просто не съм за гейнъри, иначе съм кандидат номер 1, но и няма да съм актуален, защото така или иначе си качвам лесно:) Кандидати ?

CO

10.07.07
20:51

:) Няма да се смея струва ми се интересно и е новаторска идея ,а аз се радвам на такива става ли само да ми напишеш енергийните стойности на БЕБЕШКИЯ ЗОБ ? :) Ккал,Белтък,Въглехидрати,Мазнини, ще го сравня с няколко мои гейнера и ако е по -добро от утре съм на бебешко СЪВСЕМ СЕРИОЗНО!

10.07.07
21:47

Еми нямам кутия под ръка, но  може да поразгледаш няколко примерни млека
ввв drugstore ком
явно е забранен линка в този форум заради анаболите, оправи си го
Enfamil Next Step Lipil

Най-добре се разходи до магазина, в тази българската статия горе пише, че млеката за по-големи деца са с повечко протеин, т.е. гледай нещо за 6-12, 12-24 и без лактоза. Имат много подробни етикети.
Но като цяло, ако търсиш вътре протеин примерно 50%, няма да намериш, но от друга страна си мисля, че:
1. може да има малко протеин, ама като пише 48% суроватка на 52% казеин, наистина е така, а не е 49 на 51, камо ли отклонения с 20%. И каквото го има е супер качество.
2. след като бебета живеят изцяло и само на това минимум първите 3 месеца и качват, като за Мистър Олимпия с по 15% от собственото си тегло на месец, вярно, не е чиста мускулна маса, но все пак...:) Все едно ти да си 80 кг и да качиш 12 кг за месец само от мляко...

Та все си мисля, че е ще е СУПЕР, ако вземеш да пробваш как ще ти се отрази този гейнър, без да държиш много на протеина и съотношения точно от това мляко, но пробвай за поне 6 седмици. Нали знаеш, има там един цикъл на тялото 3 слаби седмици и 1 силна, от древни времена е. Но в началото, като съм гледал етикета, ако ще пробваш, съкрати дозата на 1/2, примерно ако взимаш 60 ге гейнър, започни с това мляко от 30 гр и гледай как ще ти се отрази и качвай дозата, при необходимост, доста е калорично, но е с полезните мазнини и въглехидрати. И поне ако ще се наливаш с това, ще знаеш, че си даваш парите наистина за нещо качествено, няма да се чудиш, като при ония от Пловдив, да не им казвам името, какво пиеш, протеин или гейнър :)

П.С. Но като си хранехме детето в началото, изведнъж ме перна една истина по челото: бебетата имат една природна тайна, която би трябвало да е закон за един сериозен трениращ: хапват на всеки 3 часа, сами се будят, като по часовник.

Мнението беше редактирано от nullhole на 10.07.07 22:11.

MO

11.07.07
09:57

А задал ли си си въпроса, какво количество бебешка храна трябва да изядеш при твоите килограми , за да имаш ефекта на растеж както при едно да кажем 10 килограмово  бебе.Ако трябва то да яде 100 гр примерно , ти колко трябва да изядеш и колко ще ти  струва при тези цени на бебешките храни.Тва ми звучи все едно вместо да лапаш пилешки пържоли , за по евтино да тъпчеш бебешки пюрета щото са по-евтини и по - калорични  :-) .И все пак ако предпочиташ бебешка храна , струва ми се по-приятно е да се суче  , пък  на резултата майната му - поне ще ти е кеф.

11.07.07
12:31

Не съм си го задал този въпрос, защото надали някой ще търси този ефект на растеж с такива темпове. Дадох го примера, като повод за замисляне. По-скоро съм си правил сметката, че при нормално търсения ефект от 0.5 - 1кг на месец това мляко не излиза по-скъпо, а е 100 пъти по-качествено, разликата е, че разни фирми, като ОН лепят лъскави етикети и продават добавки на възрастни хора на някакви изключително високи цени, не заради качеството, а заради редица други фактори, които вече са в областта на маркетинга.
А да искаш повече от 0,5-1кг на месец ми се струва, че означава да искаш да качваш мазнини.

Така че моята идея е максимално простичка - който така или иначе купува очевидни боклуци, като примерно гейнър от Пловдив или онези култовите продукти, made in Gorna Bania, защо пък да не пробва за 6-12 седмици един такъв гейнър не на кой да е, а на Нестле, без много да разсъждава, може изведнъж да се окаже, че за него работи много по-добре от някой лъскав гейнър. A ако не работи, какво толкова ще стане, ще даде 10 пъти повече пари или ще изпусне може би трето място и ще се класира на осмо на Мистър Олимпия ли? :) Не се сещам за нито една основателна причина за някой с тип тяло, което има нужда от гейнър, да не пробва.

Но аз не мога да го направя, за съжаление по една проста причина - нямам нужда от гейнър, за да качвам и няма как да направя обективна преценка с и без него и в сравнение с онзи на ОН.

Мнението беше редактирано от nullhole на 11.07.07 12:46.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1