Хващане на тен, солариум, слънце?

08.07.07
19:31

Ходите ли на солариум? Ако да - мажете ли се с някакви неща против изгаряне?
Когато ходите на море какви масла или млека използвате? Как се предпазвате от изгаряне или от получаване на силен сърбеж на напечената кожа?

08.07.07
20:36

На море.Първия ден стоиш 30-40 минути.2-3 ден 1 час.После увеличаваш с по 20 минути до 2 часа.Спираш на толкова максимум.

11.07.07
22:36

ми аз вече съм направил тен от солариуми, не се мажа, но на басейн или на плаж винаги се мажа. Използвам фактор около 10 и гледам да е олио щото е по гъзарско да лъщиш :) Иначе за солариум можеш да се мажеш с едни кремове има за по бърз тен ако искаш ефект. В България досега не съм видял свестен солариум. Седял съм уж в най-добрите по 10 минути и почти нищо. Така че трудно можеш да изгориш освен ако не си албинос. Виж в Италия плащаш 6 евро и стоиш до 13 мин колкото искаш, но ако първият път стоиш повече от 5 минути някъде не можещ да спиш, прави си сметка.
Като си купуваш слънчезащитен лосион или крем не прави компромис откъм марка и откъм цена - все пак това е твойта кожа :)
Има един лосион за след слънце - Кабана Сън или нещо такова - кокос и какао - освежава и изстудява кожата след слънце - около 4-5 лв е и е доста добър.

12.07.07
05:46

Аз пък преди 2 дни ходих на плаж от 12 до 4 часа и днес все още ме боли кожата и е червена. :)

12.07.07
06:37

казано от mooncow на 08.07.07, 19:31:

Ходите ли на солариум? Ако да - мажете ли се с някакви неща против изгаряне?
Когато ходите на море какви масла или млека използвате? Как се предпазвате от изгаряне или от получаване на силен сърбеж на напечената кожа?

Значи ако си много бял,първата седмица ходиш през ден.Понеделник,сряда,петък,неделя.Може и през два.Хванеш ли някакъв тен може и всеки ден.В началото ходиш рано сутрин 9-10 часа.Не по късно.Хванеш ли тен може и в 14-15-16 часа.
След плажа пиеш една разтворима таблетка Суправит с калций,магнезий,цинк+витаминД3+витаминЦ.Подтиска възпалителната реакция,регенерира кожата и ускорява хващането на тен.Лично съм го изпробвал.Също тъй под вода се хваща хубав тен без изгаряне,ако плуваш повече.
Първите дни не се къпи в началото,а в края преди да си ходиш.Влезеш ли във водата и после слънце изгарянето ти е сигурно.Плажните масла,млека и олио увеличават престоя ти 2-3-4 пъти.Тена се хваща по-бавно,но по-безопасно ако стоиш повече.
Една примерна програма %-P Понеделник една серия от 1/2час.От 9 до 9,30ч.Сряда-втора серия 9до10ч.В петък пак 9-10,15ч.В неделя 9-10,30ч и т.н.

Мнението беше редактирано от Миро на 12.07.07 06:48.

19.02.08
08:50

Spored men predi lqtoto e zadaljitelno da hodq pone 50 min na solarium. Taka pridubivas ten o6te predi da hodish na plaj, a pak i kojata e mnogo po-podgotvena za slanceto s obrazubaliq se v po-golqmo koli4estvo melanin

Димитър Михайлов: кирилицата е от особен приоритет във форума ни.

Мнението беше редактирано от Димитър Михайлов на 19.02.08 09:29.

24.04.09
06:54

Ходих на солариум за първи път за тази година. Намазах се с някакво ...“Bronze” нещо като първа стъпка. ОБАЧЕ бързах и на едно място не е било размазано добре. Сещате се, че там стана по-тъмно  :lol:  Кажете ми какво се прави в такъв случай???  Записах се за след 3 дена. Да ходя ли????  :red: ?

24.04.09
11:34

Не ходя на солариум, но почвам от рано със слънчевите бани. Горе долу от април. Храната е важна. Повече витамин А и Е за повишаване на защитните сили на кожата. Умерено печене, разбира се!

24.04.09
18:40

На 23 май още ще се завърна с Египетски тен ... живот и здраве:) Твърдо против солариумите съм ... Мисля, че и аз съм грешала досега с толкова много излагане на слънце - тази година ще е по-умерено.

24.04.09
18:49

Не трябва да забравяте че солариумът допуска само полезните UV лъчи до вашето тяло, но и не трябва да се прекалява. Аз примерно хващам перфектният тен със половин час в солариума демек 3 пъти по 10 минути..който има пари се маже, но и без мазането се минава за добро тенче :)

24.04.09
18:50

Друг път само добрите ...:)

26.04.09
07:10

Добре..но тук освен да се хвалите, можете ли да ми дадете все пак някакъв съвет..???  :red:

14.05.09
08:43

Солариума излъчва само UV A и UV B лъчи като UV B лъчите са максимум да 3% от светлината дефакто заради тях се получава изгарянето.Зависи от лампите на конкретния солариум какви точно са.
Мога да кажа че както и слънцето така и солариума са полезни в умерени количества.Ако се прекали с тях естествено са вредни.

14.05.09
09:21

А вие можете ли да сте сигурни какви точно лъчи излъчва солариумът, където се печете... Дали е изправен, има ли сертификати, каква му е техническата поддръжка????

14.05.09
10:55

А идеи как да хвана тен преди море и плажовете да са отворили? Да си извадя хавлита и да се пльосна на циментовото игрище пред нас? :D

14.05.09
16:48

Ами можеш на балкона.Още по-добре в двора на вила с висока ограда.Слънчеви бани сутрин или привечер.

15.05.09
07:22

В България никой не продава такива лампи които са с голям процент вредни лъчи.Тези лампи се ползват в скандинавските страни.
Знаи дори и слънчевите бани сега ако се правят на терасата могат да са вредни ако се прекали.Солариума един или два пъти в седмицата не е вреден.

15.05.09
10:32

Миро, добра идея, но съм на първия етаж и е малко сенчесто тук :D

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1