Сравнителен тест на български кисели млека

13.07.07
09:36

Сравнителен тест на български кисели млека
http://www.bnap.org/2006/05/19/kiselo-mlqko/

13.07.07
14:57

Опитах тази Герма, имаше по-гаден вкус от Елена. Според мен тези извадки не могат да бъдат общовалидни, защото, съгласете се, много зависи от партидата.

13.07.07
16:01

Това го видях преди доста време,може би година или повече.Давам си сметка,че като цяло млеката продавани в търговската ни мрежа все повече се доближават до разните данони и по-малко до истинското мляко.Въпреки по-гадния вкус и аз когато имам възможност вземам Герма...

13.07.07
17:29

Аз бях дал линк преди време, даже и темата така се казваше.
Само да кажа, че домашно кисело мляко се вкисва в пъти по-бързо от купешкото такова.

13.07.07
18:13

казано от emzo на 13.07.07, 17:29:

Аз бях дал линк преди време, даже и темата така се казваше.
Само да кажа, че домашно кисело мляко се вкисва в пъти по-бързо от купешкото такова.

Което е нормално и така трябва да бъде. :)

14.07.07
18:30

Само споделям, че от данон ми се повръща, както и от “Лайната на баба и дядо”. Жалко, че спряха “Здравец”.

15.07.07
19:01

Киселите млека не са това, което бяха... повечето вече са пълни с разни консерванти, химии и вездесъщото нишесте.
Аз най-често ям Добруджанско и Елена, а когато съм в София - набивам Медеята, щото е само 45 стотинки :D

15.07.07
19:19

Почти всички сам ги пробвал бор-чвор ми най допада,а иначе едно време като бяха в стъклени бурканчета :)

Много е старо това изследване. За протокола: ям само Боженци 2%

16.07.07
08:20

казано от Ради Хаджирадев на 15.07.07, 19:41:

Много е старо това изследване. За протокола: ям само Боженци 2%

Съгласна :) От миналата година е. Макар че наскоро от Нова ТВ правиха същото изследване, но за съжаление не им позволиха да обявят резултатите заради закона за търговията (мисля). В общи линии положението със сиренето, кашкавала и млякото е трагично...

Принципно най-много харесвам “Герма” и “Пършевица”.
Пробвах “Фибела” - основно вода.
Във “Верея” брат ми намери хлебарка, та гледам да не го ползвам.
“Бор Чвор” също не е лошо, но не е толкова по мой вкус.
“Данон”, “На баба” и “На дядо” са като крем - основно с мляко на прах. Дори и това почти обезмасленото стои като 3% масленост.
“Елби” - също спрях да ползвам. Един колега е работил във фабриката ми - и нещата, които разказа, са прекалено потресаващи дори и за моите уши.

16.07.07
15:41

На мене ми се струва, че е доста по-лесно човек сам да си кваси кисело мляко. Не е стршано трудоемко и сложно, може да има по-висок процент масленост, но със сигурност знаете какво приемате. В тоя ред на мисли аз малко се поулях с домашното кисело мляко. В Неделя се правят 7(седем) буркана от по 750мл.  и в нито един ден не се изпуска опразването на един буркан. Сега го намалих доста, обаче продължава да е  вкусно и по изгодно.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1