13.07.07
09:36
Сравнителен тест на български кисели млека
http://www.bnap.org/2006/05/19/kiselo-mlqko/
Опитах тази Герма, имаше по-гаден вкус от Елена. Според мен тези извадки не могат да бъдат общовалидни, защото, съгласете се, много зависи от партидата.
Това го видях преди доста време,може би година или повече.Давам си сметка,че като цяло млеката продавани в търговската ни мрежа все повече се доближават до разните данони и по-малко до истинското мляко.Въпреки по-гадния вкус и аз когато имам възможност вземам Герма...
Аз бях дал линк преди време, даже и темата така се казваше.
Само да кажа, че домашно кисело мляко се вкисва в пъти по-бързо от купешкото такова.
казано от emzo на 13.07.07, 17:29:
Аз бях дал линк преди време, даже и темата така се казваше.
Само да кажа, че домашно кисело мляко се вкисва в пъти по-бързо от купешкото такова.
Което е нормално и така трябва да бъде. :)
Само споделям, че от данон ми се повръща, както и от “Лайната на баба и дядо”. Жалко, че спряха “Здравец”.
15.07.07
19:01
Киселите млека не са това, което бяха... повечето вече са пълни с разни консерванти, химии и вездесъщото нишесте.
Аз най-често ям Добруджанско и Елена, а когато съм в София - набивам Медеята, щото е само 45 стотинки :D
Почти всички сам ги пробвал бор-чвор ми най допада,а иначе едно време като бяха в стъклени бурканчета :)
15.07.07
19:41
Много е старо това изследване. За протокола: ям само Боженци 2%
казано от Ради Хаджирадев на 15.07.07, 19:41:
Много е старо това изследване. За протокола: ям само Боженци 2%
Съгласна :) От миналата година е. Макар че наскоро от Нова ТВ правиха същото изследване, но за съжаление не им позволиха да обявят резултатите заради закона за търговията (мисля). В общи линии положението със сиренето, кашкавала и млякото е трагично...
Принципно най-много харесвам “Герма” и “Пършевица”.
Пробвах “Фибела” - основно вода.
Във “Верея” брат ми намери хлебарка, та гледам да не го ползвам.
“Бор Чвор” също не е лошо, но не е толкова по мой вкус.
“Данон”, “На баба” и “На дядо” са като крем - основно с мляко на прах. Дори и това почти обезмасленото стои като 3% масленост.
“Елби” - също спрях да ползвам. Един колега е работил във фабриката ми - и нещата, които разказа, са прекалено потресаващи дори и за моите уши.
На мене ми се струва, че е доста по-лесно човек сам да си кваси кисело мляко. Не е стршано трудоемко и сложно, може да има по-висок процент масленост, но със сигурност знаете какво приемате. В тоя ред на мисли аз малко се поулях с домашното кисело мляко. В Неделя се правят 7(седем) буркана от по 750мл. и в нито един ден не се изпуска опразването на един буркан. Сега го намалих доста, обаче продължава да е вкусно и по изгодно.