11.07.07
17:52
От скоро ходя на фитнес и искам да кача маса - 69кг. съм, но съм 185см. Първоначално мислех да си взема някой хубав протеин, но във фитнеса раговарях с диетоложка и тя ми препиръча да комбинирам гейнър и креатин и я послушах. Гейнърът е на Unversal а креатинът е на Perfect Nutrition. Гейнъра знам как да го пия, но се колебая дали с креатина да направя първо една зареждаща доза или да си го пия нормално по 10г. на ден. Опасявам се от рязко качване да не би да ми се нацепи кожата. Виждал съм такива хора и ми е страшно грозно. Диетоложката ми каза да не правя зареждащи дози(не поради възможността, че може да се нацепя), а пък приятели и познати препоръчват зареждащата доза. Дайте съвет.
Как ще качваш маса само с гейнер щом имаш такъв бърз метаболизъм си е загатка за мен... а креатинът, който е добавка за сила, а не за покачване на маса, къде се класира в твоята диета също е странно, но щом диетоложка така е казала... Иначе нацепването (казва се стрии) се получава при рязко разширяване на мускулните тъкани, при което кожата не може да се разшири пропорционално, и различните пластове на дермиса се разкъсват. Ако се притесняваш, че може да се получи такъв ефект при теб има специални мазила, които ще го предотвратят, мажи се с тях. Мисля, че това дали ще вземеш зареждаща доза или не, няма да изиграе решаваща роля в случая.
Мнението беше редактирано от ®ion на 13.07.07 17:17.
казано от nakta на 11.07.07, 17:52:
От скоро ходя на фитнес и искам да кача маса - 69кг. съм, но съм 185см. Първоначално мислех да си взема някой хубав протеин, но във фитнеса раговарях с диетоложка и тя ми препиръча да комбинирам гейнър и креатин и я послушах. Гейнърът е на Unversal а креатинът е на Perfect Nutrition. Гейнъра знам как да го пия, но се колебая дали с креатина да направя първо една зареждаща доза или да си го пия нормално по 10г. на ден. Опасявам се от рязко качване да не би да ми се нацепи кожата. Виждал съм такива хора и ми е страшно грозно. Диетоложката ми каза да не правя зареждащи дози(не поради възможността, че може да се нацепя), а пък приятели и познати препоръчват зареждащата доза. Дайте съвет.
Честно казано ми е омръзнало от такива глупости, не ти трябват добавки просто наблегни на храната яж по 5-6-7 пъти на ден по - малки порции които съдържат качествен белтък и ще качиш килограми, за нацепване и дума не може да става това става само при много рязко покачване на мускулна маса най - често при използване на големи дози стероиди или при рязка загуба на телесна маса, така че вместо да се отдаваш на разни параноични страхове как ако идеш веднъж на тренировка кожата ще ти се нацепи и ще се превърнеш в чудовище вземи попрочети това онова.