Какво се учи на курсовете за фитнес инструктори и какво дават на изпит?

PS

12.07.07
08:14

Искам да попитам някой които е карал CORFIT или някакъв друг курс за фитнес инструктор и диетолог...какво точно се изучава и след това знам че има нещо като изпит...на какво е точно?
Питам защото най-вероятно ще се явя направо на изпит без да съм учил нищо защото времето ме е притиснало и дипломата ми трябва ASAP..

PS

12.07.07
22:13

спешно ми трябва затова ви моля..
и пускам поредни постове.. :(

Мен лично ме интересува CORFIT-а и затова говорих с едно момче дето го е изкарало преди 2 години. Казва, че има 3 специалности и за всяка се плаща отделно. Можеш да не ги караш и 3те естествено. Те са тренировки, хранене и биохимия. Последното е най - скъпо. Той беше карал само тренировъчните планове и храненето. Накрая изпита е нещо от рода на дават ти някакъв човек и трябва да му показваш точно как се правят упражненията с най - малките подробности. За храненето изпита мисля, че е само теория. То оставаше да те карат и да готвиш :)
Курса е точно като училище. Имаш си часове определен брой на ден, учебници големи и така нататък. С това мога да ти помогна.

14.07.07
12:13

Колко струват тия курсове ?

PS

17.07.07
07:53

300 лева...правят ги в НСА и в една фирма - “КомпасСпа”...обаче ако не си учил в НСА е препоръчително да не караш курсовете там..мен ме разубедиха...казаха ми че доцента приема все едно си наясно с всичката терминология (имена на мускули на лат. , наименования и деиствие на различните жлези, хормони и т.н..деиствие и хим. наименования на повечето витамини и всякакви такива) и ги предава като на колега студент...а за човек които се е занимавал със фитнес любителски е трудно да ги знае...
Аз бях на курс в другата фирма...там много ми хареса..то там се започва точно с терминологията...и се продължава по-напред със другите неща...
п.п. вече съм дипломиран фитнес инструктор :lol:

DI

18.07.07
14:16

казано от psixar на 17.07.07, 07:53:

300 лева...правят ги в НСА и в една фирма - “КомпасСпа”...обаче ако не си учил в НСА е препоръчително да не караш курсовете там..мен ме разубедиха...казаха ми че доцента приема все едно си наясно с всичката терминология (имена на мускули на лат. , наименования и деиствие на различните жлези, хормони и т.н..деиствие и хим. наименования на повечето витамини и всякакви такива) и ги предава като на колега студент...а за човек които се е занимавал със фитнес любителски е трудно да ги знае...
Аз бях на курс в другата фирма...там много ми хареса..то там се започва точно с терминологията...и се продължава по-напред със другите неща...
п.п. вече съм дипломиран фитнес инструктор :lol:

И каква диплома/сертификат имаш?

18.07.07
15:14

Сигурно корфит.
Честито и дано си упражняваш професията :P

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1