90 на 60 (кръвното ми)

FL

30.06.07
15:27

Здравейте аз сам на 19 год (без месец :) ) обаче съм много любопитен за нещо. Както вече прочетохте заглавието разбрахте колко ми е кръвното ( та сравнително ниско е) това проблем ли е?? междо-другото възможно ли е то да е причината за следните неща:
- изморявам се от физически упр мн малко!! а тренирам мн яко чак се претоварвам мн пъти (организмът ми е такъв че се стреми да ми изхаби сичката енергия, когато я има).
- когато става дума за някакви упр във фитнес залата или физ. труд извън нея просто работя на макс и на мн високо темпо (без никой да ме гони! :( )
- възстановявам се от физически упр. мн бързо!
-никога не сам имал проблеми с кръвното
-никога не ми е ставало лошо от всякакви видове увеселителни люлки.
-обичам много високия адреналин.
Добре ли е да си с ниско кръвно (да не ми стане нещо от всичкото физическо натоварване) А И ТЕЗИ НЕЩА САМО НА КРВНОТО ЛИ Е ВЪЗМОЖНО ДА СЕ ДЪЛЖАТ?
благодаря ви много. - със здраве!

01.07.07
07:35

Хм.Как разбра че е толкова?Всеки ден ли е тъй?Чудно как не си колабирал.

FL

01.07.07
09:38

майтап няма. сериозно толкова ми е кръвното. :((

01.07.07
10:32

Може,щом си свикнал с него.Опасни са бързите промени и големите амплитуди.От много ниско кръвно мозъка остава без  достатъчно кръв и кислород.И колабираш,губиш съзнание.Физическите натоварвания имат различен ефект.При самото упражнение мускулите се пълнят с  кръв и налягането ще спадне още.Впоследствие може от фитнеса да се стегнат и тонизират мускулите и кръвоносните съдове.Тогава налягането ще се повиши и регулира.През лятото от горещините спада на всички по малко.Може би проблема ти е в изхвърляне на голямо количество течност/урина.Или пиеш малко вода.Недостатъчно.Трябва да видиш колко течности поемаш и колко изхвърляш.На хипертониците им забраняват  солта и свинското.При теб обратното-може да  помогнат.

FL

01.07.07
14:03

благодаря ти много миро! ами в интерес на истината наистина сравнително малко течност приемам апак от приетата течност някаде 15% е вода.. сега яко ще почна само на вода и ще се стремя на ден поне по 3 литра да приемам. мерси пак :)

10.07.07
18:53

Моето е 90 на 40 :)

16.07.07
08:45

казано от Миро на 01.07.07, 10:32:

Може,щом си свикнал с него.Опасни са бързите промени и големите амплитуди.От много ниско кръвно мозъка остава без  достатъчно кръв и кислород.И колабираш,губиш съзнание.Физическите натоварвания имат различен ефект.При самото упражнение мускулите се пълнят с  кръв и налягането ще спадне още.Впоследствие може от фитнеса да се стегнат и тонизират мускулите и кръвоносните съдове.Тогава налягането ще се повиши и регулира.През лятото от горещините спада на всички по малко.Може би проблема ти е в изхвърляне на голямо количество течност/урина.Или пиеш малко вода.Недостатъчно.Трябва да видиш колко течности поемаш и колко изхвърляш.На хипертониците им забраняват  солта и свинското.При теб обратното-може да  помогнат.

Много точни съвети :)
Аз също съм с ниско кръвно, 90 / 60 до 100 / 75 съм качвала. При профилактичните прегледи сестрите изпадаха в ужас.
Но съм свикнала с него - и вече рядко ми прави проблеми, особено откакто си наложих да изпивам минимум 3л. вода / ден и да намаля сладките и газирани напитки.
Преди като ми се завъртеше главата - и ударно изпивах една кола, хапвах шоколад, кафе и т.н., но явно ефектът е много краткотраен.

Пий вода. Много помага. Откакто си наложих въпросните 3л./ден не съм имала никакви главозамайвания. И тренировките ми са по-качествени :)

DI

08.09.07
14:00

за млади жени е нормално кръвно ололо 90 на 60, да пада повече е е препоръчително, с времето ще се качи, а аз автора на темата - за 19 годишно момче това си е ниско кръвно, отиди на лекар да видиш какво ще ти каже , но запомни че кръвното като го измериш поне 30 пъти и то не за един ден можеш да добиеш представа колко ти е всъщност, трябва и д а можещ да го мериш правилно, ако е с електронен апарат поне веднъж го сравни със стойности на нормален( от старите )
:)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1