16.07.07
06:37
Прочетох доста статии за масата.В единия сайт се казва, че с НВД се качва по-лесно, отколкото с ВВД, а в други пишеше точно обратното.На кой да вярвам?Трябва да кача 10кг. за 5 месеца.Коя диета от всичките е най-добра за чиста мускулна маса (щракнете, за да видите диетата):
НВД-ВМ, ВВД, Двуседмичен план за мускулна маса, Тестостеронна диета, Диета за качване на мускулна маса №1
16.07.07
07:20
Тестостеронната ми се вижда най-добра!ВВД е същата само че с по-малко мазнини.
Честно казано всички ми се виждат малко измислени, за качване на маса трябва да се яде от всичко - полезни мазнини, комплексни въглехидрати и излишъци от протеин.
Щом казваш, за мен няма голямо значение стига да приемам достатъчно протеин от пълноценни храни а те си съдържат всичко останало в съотношение което е природно разпределено.
Някъде бях чел, че за една година е нормално да се качат 6 кг. чиста ММ. Така, че не ми се вярва да качиш 10 чисти кг. само за 5 месеца.
Мнението беше редактирано от Stalker на 30.07.07 13:35.
30.07.07
21:44
Докато мислиш и решиш кво да почнеш те ще си минат месеците. Никой не може да знае кое как най-добре ще ти се отрази, защото всеки организъм си е различен. Пробвай различни варианти докато намериш няква златна среда. Аз лично мисля, че не трябва да спазваш нито една от посочените диети точка по точка. В една/две от тях някой неща не съотвестват на това което знам за качването на маса, но може и аз нещо да имам повреда в телевизора. Без значени сега директно на въпроса - за 5 месеца дали може да качиш 10 кг. чисти ММ. Чакай да си намеря торбата с боба, че оня с лещата вече замина в тигана, а и на нея не се гледаше хубаво бъдещето.. нали ме разбираш? Може да си прайме догатки и предположения до другата година. Аз лично мисля, че вобще термина “чиста ММ” е леко измислен. Хем трябва да увеличиш яденето ( съответно ккал. ), хем трябва да си ядеш бая въглехидрати щот без тях не минава номера, пък хем и да не качиш никакви мазнини.. малко не, а доста трудно. Според мен мазнините вобще не са проблем, стига да имаш контрол над мазното и сладките и да имаш и воля следващото лято да изтраеш 2-3 месеца на лишение. Аз от вече два месеца си масирам ( лятото, да тежко е ама няма начин ) и съм много доволен от резултатите. Вярно и стомаха расте ама ще го ‘оперирам’ другото лято. Мисля да почна да правя релефа още от април. Но както и да е, тва е друга тема. Та избери си тип диета, състави си хранителен план според възможноситите и целите си, почни тренировки, спазвай яденето, почивай хубаво, зимай добавки и .. така.