16.07.07
09:43
Има ли хранителни продукти , които са богати на аминокиселини и ако има кои са те (ако не са лъжа в млякото имаше аминокиселини ама не съм сигурен)
с това изказване си се засилил към “бисерите” :lol:
ВСЕКИ хранителен продукт, богат на белтъчини ти върши работа. ако не си наясно - белтъка се разгражда до аминокиселини
16.07.07
14:29
Доколкото разбрах човека пита дали има храни, които да съдържат аминокиселини, а не протеини. Мисля, че корените на някои растения имат, но не съм сигурен. Някой по-запознат да се изкаже ако има...
16.07.07
14:44
казано от sideways на 16.07.07, 14:29:
които да съдържат аминокиселини, а не протеини
А ти можеш ли да ми изброиш храни в които има аминокиселини, а няма протеини или обратното?
Протеините са аминокиселини, навързани в полипептидни вериги. Самият белтък, в тялото, се рагражда на амино и тогава се усвоява.
Доколкото разбрах човека пита дали има храни, които да съдържат аминокиселини, а не протеини. Мисля, че корените на някои растения имат, но не съм сигурен. Някой по-запознат да се изкаже ако има...
Протеина се състои от аминокиселини както плата от конци :)
17.07.07
02:04
казано от Ради Хаджирадев на 16.07.07, 14:44:
които да съдържат аминокиселини, а не протеини
А ти можеш ли да ми изброиш храни в които има аминокиселини, а няма протеини или обратното?
Протеините са аминокиселини, навързани в полипептидни вериги. Самият белтък, в тялото, се рагражда на амино и тогава се усвоява.
Пак не се изразих правилно или не ме разбрахте. Ясно ми е, че амино киселините изграждат протеините. Доколкото АЗ разбрах въпроса, автора на темата пита дали има ХРАНИ (не хранителни добавки), в които да се съдържат амино киселини в свободна форма, а не свързани в протеини. Надявам се сега да стана ясно :).
Мнението беше редактирано от sideways на 17.07.07 02:06.