07.06.07
09:19
Здравейте! Казвам се Диди, на 25г.,166см/50 кг. От около 9 месеца ходя на фитнес 5-6 пъти в седмицата.Правя упражнения за почти всички мускулни групи с изключение на тези за крака (поради стара и сериозна травма на дясната тазобедрена става).Въпроса ми е има ли ефект от вибромасажорите, които са с колани за разнообразни масажи. Доколкото съм запозната подобряват циркулацията и поддържат мускулния тонус... моля ако някой го е използвал, да ми каже има ли ефект и заслужава ли си инвестицията в подобен уред.
Предварително благодаря! :)
Абе Миме... не мислиш ли че 50 кила за мадама 166 см са екстра?
Все пак мъжете не сме кучета за да налитаме на кокали :).
11.06.07
13:39
казано от madan1 на 11.06.07, 06:20:
Абе Миме... не мислиш ли че 50 кила за мадама 166 см са екстра?
Все пак мъжете не сме кучета за да налитаме на кокали :).
Хаха...аз не говоря за отслабване, килограмите ми са си екстра :)
Просто исках да зная дали с подобен уред мога да си тренирам краката, щото упражненията за крака са ми забранени от лекар. А и нали знаеш...винаги има какво още да се желае :))
11.06.07
13:41
Имат един недостатък - в повечето реклами се слага колана на корема - това е пълна идиотщина. Можеш да си повредиш с вибрациите яйчниците и бъбреците. Особено бъбреците реагират много неприятно на такъв стрес.
Но като релаксиращ механичен масаж на мускулите на бедрата (и ръцете) са повече от добри.
Сигурно не съм описала уреда правилно:) Говоря за уред подобен на този на картинката
12.06.07
06:42
Според мен тези колани нямат ефект стягане. Еле пък онези, дето ги рекламират по ТВ.
Подобряване на тонуса и циркулацията- да, стават, особено след тренировка. Имат такъв ефект, но е по- повърхностен. Не могат да заместят обаче истинския, ръчен масаж.
Гладкия колан е за релакс, а този с топчетата- против целулит.
Иначе mitaka101 е прав. Мен във фитнес залите, инструкторите са ме предупреждавали, че коланите не се слагат на кръста.
rossonerka, аз лично не бих дала пари за такъв уред. Ако ползваш в залата- да, но да се друсаш вкъщи, не мисля, че ще има кой знае какъв ефект. По- добре ходи на масаж.
А за краката- по- бързо ходене или изкачване на стълби, ще има много по- добър ефект. Всъщност не знам дали и това е разрешено в твоя случай, може би трябва да се консултираш с лекаря си.
Мнението беше редактирано от Lady Marmalade на 12.06.07 06:43.
12.06.07
10:51
Много благодаря за мненията! :)
25.06.07
06:44
Темата е почистена, потребителят blizanko е с официално предупреждение за бан.
Приятна дискусия!
25.06.07
13:36
Щадяща ставите тренировка е изометричната.
12:28
Благодаря :-) Ще опитам с такива упражнения
16.07.07
08:12
Аз лично сам много доволна от вибромасажорите, има ефект от тях. Разбира се в комбинация с някаква друга спортна дейност.
16.07.07
14:32
казано от fitday на 16.07.07, 08:12:
Аз лично сам много доволна от вибромасажорите, има ефект от тях. Разбира се в комбинация с някаква друга спортна дейност.
Ще добавя и диета. :coolsmirk:
17.07.07
05:21
казано от fitday на 16.07.07, 08:12:
Моят замисъл е да комбинирам вибромасажора с НВД, фитнес 3 пъти седмично и веднъж кардио. Би трябвало да има ефект :)
30.07.07
12:56
за стягане пробвай да седиш само че без стол
Мнението беше редактирано от The_Detonator на 30.07.07 12:56.