No-Explode почти ми действа :)

16.07.07
11:21

Казвам “почти” понеже тренирам по-тежко единствено заради мисълта колко пари съм дал за NO.  Пробвах с 1 scoop - нищо, с 2 - нищо. За най-голям ефект пише на гладно. В началото го пиех 2 часа след закуска (100гр овес + 5 белтъка + 50гр извара) - нищо, днес пробвах 2 и 40 мин - нищо. Понеже в този форум повечето мнения са положителни за продукта предполагам, че сте имали ефект. Въпросът ми е аз ли греша някъде или?

пс. 71 кг съм

16.07.07
13:56

какъв ефект очакваш?
досега не съм чувал на някой да не му действа

16.07.07
14:25

ами всички говорят за някакво напомпване...  повече концентрация и фокус, а всичко е точно както преди да почна опаковката. Да кажем че 2 седмици са малък период да очаквам сила, растеж или нещо подобно, но се надявах да го усетя по някакъв начин. В www.t-nation.com виждам, че има и оплаквания, но все още не искам да повярвам че съм се прее... с парите  :-S

SI

16.07.07
14:40

Наистина има съмнения около този продукт, но ако не другото в него има съставки, които със сигурност действат - креатин, таурин, кoфеин, също така и доста спорния Glycocyamine, за който може да се разтърсиш в сайта, който сам посочи, както и в bodybuilding.com . Така че няма причина да не го усещаш въобще. Аз пробвах да приемам аргинин и креатин етил-естер (само) и резултатите бяха не лоши откъм напомпване и сила, така че виж си диетата и възстановяването.

Мнението беше редактирано от sideways на 16.07.07 15:57.

16.07.07
15:30

Странно, опитвал ли си подобен вид добавка от друг производител? Защото аз пих Dymatize - Xpand и останах много доволен, още след първата доза се усеща сила и издръжливост - екстра предпоставки за супер трнировка. След 2 месеца почнах Анимал Пъмп и неможах да достигна същия ефект. Без да съм правил големи амплитуди в възстановяването и приема на храна. Мисля да опитам и Xplode и чак тогава да си направя някакъв по генерален извод.

16.07.07
15:41

И аз така съм намислил - следващата покупка да е просто СЕЕ и агринин. Не вярвам да имам проблем в диетата и възтановяването, така че ще очаквам резултатите от креатина поне в NO.

сега въртя въглехидратите и така изглежда тренировачният ми ден

08.30: 3таб амино + 1гр Трибестан
09.00: 100гр овес + 5 белтъка + 50гр извара +  2таб Spectrum Vite
11.00: 2 мерителни лъжици No-Explode
11.30: тренировка 
12.15: 4таб BCAA + 5гр глутамин + 2гр CEE + 2.5гр таурин + 45гр сурв. протеин + 60гр декстроза
13.15: 90гр кафяв ориз + 150гр пил. гърди + салата
15.45: 4 белтъка + 1 жълтък + 150гр извара + 5-10гр фъстъчено масло + салата + 1гр Трибестан
18.15: 4 белтъка + 1 жълтък + 150гр извара + салата
20.45: 4 белтъка + 1 жълтък + 150гр извара + салата
23.15: 200гр извара + салата + 10гр зехтин
преди сън: 5гр глутамин + 1гр Трибестан + 1гр Л-карнитин

WHOA, за първи път пробвах бустер. Пиши след време (ако обичаш и се сетиш :) ) кой продукт ти е повлиял най-много в крайна сметка

Мнението беше редактирано от Warrior Within на 16.07.07 15:52.

ВИ

16.07.07
19:53

Как ти действа на стомаха? Защото формулата е трудна за усвояване. Някои с по-чувствителен стомах не могат да го усвоят добре и не се усеща. Аз съм един от тях. Супер се кефя на други продукти на BSN , но нокса не е моя продукт. Подува ми се стомаха и ми се повръща. Но не не бях срещал друг с този проблем. Късмет...

RO

17.07.07
06:21

Аз приемах подобен продукт, който беше доста скъп. Съдаржаниоето му естествено със същите съставки, наистина имаше сравнително добър ефект. Обаче трябва да ви кажа ,че като креатин монохидрат няма друго, много по -добре ми действа, особено комбинирано с глутамин ,аргинин и таурин. В тези бостери има ди-креатин малат , който според мен действа по-добре на хора които чистят.

Мнението беше редактирано от Rock_acdc на 17.07.07 06:22.

17.07.07
06:27

В предишна тема съм писала за NO BURST на Scitec Nutrution - минимален ефект, най-вече малко напомпване. След спирането му абсолютно всичко изчезва - според мен не си заслужават парите повечето NO продукти.
Креатин етил естер + глутамин + BCAAs е много по-добра идея

17.07.07
08:52

Аз също мисля да си го взема следващия месец, но според това което съм чел (от сайта на BSN) и видял (видеото на Coleman) ето моето мнение и начина по който аз ще го ползвам
1. пие се на гладен стомах
2. повторенията ти трябва да са 12-15, за да има хубаво напомпване
3. тежестта естествено за тези повторения трявба да е по-малка от обичайната ти, около 75-80%

17.07.07
09:19

казано от podlecii на 17.07.07, 08:52:

Аз също мисля да си го взема следващия месец, но според това което съм чел (от сайта на BSN) и видял (видеото на Coleman) ето моето мнение и начина по който аз ще го ползвам
1. пие се на гладен стомах
2. повторенията ти трябва да са 12-15, за да има хубаво напомпване
3. тежестта естествено за тези повторения трявба да е по-малка от обичайната ти, около 75-80%

И за какво ви е това напомпване.Изчезва след определено време и нищо.Това да напомпаш кръв в мускула и той да се издуе не означава,че си направил голям мускул.Зрителна измама...

17.07.07
09:35

понеже виждам че си капацитет ще ги обясня. Има два метода на трениране 1. С висок обем т.е повече сериии с повторения 8-15 и 2. С висока интензивност т.е. помалко серии и повторения до 6
По първия метод тренират  Колман, Кътлар, Джаксън, Хийт и прочие, а втория Дориян и още някой друг заблуден
Сам си направи изводите.
Самия продукт NO-Xplode е създаден за добро напомпване, а това става с повече повторения.
Доброто напомпване означава повече хранителни вещества до мускола който тренираш.

17.07.07
10:46

казано от podlecii на 17.07.07, 09:35:

понеже виждам че си капацитет ще ги обясня. Има два метода на трениране 1. С висок обем т.е повече сериии с повторения 8-15 и 2. С висока интензивност т.е. помалко серии и повторения до 6

Според теб трнировка, в която упражненията се изпълняват в 6-8 серии по 8-15 повторения е по-малко интензивна от трнировка, която имаш 4 серии по 4-6 повторения ?

Мнението беше редактирано от ivoivo на 17.07.07 10:47.

17.07.07
10:59

Когато повторенията са малко целта ти е разкъсване на мусколните влакна и се тренира до отказ. Когато правиш 8-15 повторения целта е помпане и НИКОГА не се тренира до фалит. Не че не се умаряш, напротив, но целта е като свърши тренировката муколът така да е напомпан с кръв все едно ще се пръсне. Както и да е отклонихме се от темата, затова моля по същество - ако имаш мнение за продукта моля изкажи го.
ПП: Браво на газето за темата.

17.07.07
13:07

казано от podlecii на 17.07.07, 09:35:

По първия метод тренират  Колман, Кътлар, Джаксън, Хийт и прочие, а втория Дориян и още някой друг заблуден
Сам си направи изводите.
Самия продукт NO-Xplode е създаден за добро напомпване, а това става с повече повторения.
Доброто напомпване означава повече хранителни вещества до мускола който тренираш.

Много се радвам,че не си ми фитнес инструктор :grrr: Само да ти поясня нещата.Изрудите (в буквалния смисъл) като Колман,Кътлър и тн блъскат химия като ненормални.Докато примеш анаболи трябва да се изпомпва мускула за да може да имаш ефект.За нас натуралните спортисти правенето на “истински” мускули става с по-голяма интензитет.Това няма да рече 10 повторения на лежанка с 60 кг от макс 100.Това ще рече 5 повоторения с 85 кг.Което е 85 % интензитет.Ако не взимаш химия това изкуствено “помпане” е пълна простотия.Правиш изкуствени мускули които не седят естествено и се стопяват ако спреш да тренираш 1 седмица.Още повече ако си запознат малко с биологията,знаеш,че има два типа мускулна хипертрофия.Миофибриларната и саркоплазмена.Миофибриларната е правенето на истински мускули -тоест изграждане на мускулни фибри.За да се достигне до миофибриларната хипертрофия множество изследвания показват,че трябва да правиш от 1-5 повторения.От 6-12 е саркоплазмена.
Саркоплазмената хипертрофия представлява безмислено уголемяване на обема на флуидите в мускулите.Флуидът саркоплазма окупира около 25-30% от обема на мускула.Митохондиите също изграждат около 25-30% от обема му,и се уголемяват от много повторения на серия.Да не говориме за капилярите които също са “умножават”.
Относно тоя продукт No-Explode. Не мога да го коментирам първо,защото според мене това е една пълна измислица.Маркетинг и прочие.Най-добре е както някой по-горе каза Амино,протеин,креатин,глутамин ....

П.П Още нещо пич.МускУл се пише с две “у” .

Мнението беше редактирано от BB_SenTineL на 17.07.07 13:08.

17.07.07
14:14

Прочети “Мускули и фитнес” брой 102 (Юни 2006)

17.07.07
14:16

казано от podlecii на 17.07.07, 14:14:

Прочети “Мускули и фитнес” брой 102 (Юни 2006)

Не мерси.В тия списания всичко е бизнес/договори с производители на хранителни добавки и тн.Половината работи там са малоумщини.Разбира се понякога има и интересни работи,но до там ...

17.07.07
15:08

Хич не съм съгласен че трябва да се тренира в диапазон 1-5 повторения при такъв диапазон мускула се натоварва минимално и се тренира силата чрез адаптиране на нервната система, също не съм съгласен с диапазона от 12-15 повторения и прекъсване без да си стигнал до отказ за уголемяване на мускула най - важни са последните няколко повторения защото именно те разкъсват мускулните влакна най - много има един принцип в бодибилдинга който онагледява това най - много когато ти стане трудно “3 reps more” .За натуралните билдъри най добрия диапазон е от 6 до 12 повторения тъй като той е за оптимално трениране и на силата и на масата.

17.07.07
17:41

казано от Alkorin на 17.07.07, 15:08:

Хич не съм съгласен че трябва да се тренира в диапазон 1-5 повторения при такъв диапазон мускула се натоварва минимално и се тренира силата чрез адаптиране на нервната система, също не съм съгласен с диапазона от 12-15 повторения и прекъсване без да си стигнал до отказ за уголемяване на мускула най - важни са последните няколко повторения защото именно те разкъсват мускулните влакна най - много има един принцип в бодибилдинга който онагледява това най - много когато ти стане трудно “3 reps more” .За натуралните билдъри най добрия диапазон е от 6 до 12 повторения тъй като той е за оптимално трениране и на силата и на масата.

Еми да ти сам го каза - бодибилдинг.Изкуствено напомпани мускули без почти никакъв коефициент на полезност.Аз просто казвам как се правят истински мускули,а не надути баници. ;-) да не ме разбирате погрешно.
П.П 1-5 повторения с 90% интензитет може да тренираш и сила и маса едновременно.Разликата е в почивките.При трена за сила почивката е към 4-5 мин между серия,а при тренировката за маса макс до 1 мин.Също така за да се направи масата самата серия трябва да се изпълни много бавно.Златно правило например за лег е 2 секунди спускаш щангата 4 я буташ.Когато тренираш бавно мускула се товари,а не когато изхвърляш щангата със бързина (то и с бързината си има цел,но не е за маса).Още нещо културистите са едни от най-слабите атлети в света (с тия размери).Това,че Рони Колман,Грег Ковач и още 1-2 са  силни е изключение,но не правило.

Мнението беше редактирано от BB_SenTineL на 17.07.07 17:42.

17.07.07
18:18

http://www.gohard.org/forum/viewtopic.php?t=2315
темата е от гохард и предполагам, че авторите на мненията нямат нищо против
за BB_SenTinel - този форум е за ...... фитнес най-вече и отчасти за натурален бодибилдинг(ако изобщо такова нещо съществува). не е необходимо културистите да са най-силните (за обемите си) - целите са съвсем различни - обем на мускулите и красиво тяло (не мога да го твърдя за сегашните профита), а за силата си има друг спорт - силов трибой, но много малко трибойци има тук (поне така мисля).
по темата - ползвал съм 2 азотни бустера. сравнявам NO-XPLODE с друг - огромна разлика. не, че другия нямаше ефект, но ..... . в момента съчетавам експлоуда с протеин и аминки и смея да твърдя, че напомпването не е само за 2-3 часа. предполагам, че предизвиканата от по-интензивните тренировки мускулна треска, съчетана с подобаващо възстановяване, ще доведе до растеж

Мнението беше редактирано от FRANKO на 17.07.07 18:18.

17.07.07
18:33

казано от FRANKO1 на 17.07.07, 18:18:

http://www.gohard.org/forum/viewtopic.php?t=2315
темата е от гохард и предполагам, че авторите на мненията нямат нищо против
за BB_SenTinel - този форум е за ...... фитнес най-вече и отчасти за натурален бодибилдинг(ако изобщо такова нещо съществува). не е необходимо културистите да са най-силните (за обемите си) - целите са съвсем различни - обем на мускулите и красиво тяло (не мога да го твърдя за сегашните профита), а за силата си има друг спорт - силов трибой, но много малко трибойци има тук (поне така мисля).
по темата - ползвал съм 2 азотни бустера. сравнявам NO-XPLODE с друг - огромна разлика. не, че другия нямаше ефект, но ..... . в момента съчетавам експлоуда с протеин и аминки и смея да твърдя, че напомпването не е само за 2-3 часа. предполагам, че предизвиканата от по-интензивните тренировки мускулна треска, съчетана с подобаващо възстановяване, ще доведе до растеж

Прегледах темата.Не мога да съм сигурен за дадено нещо докато не го изпробвам и точно заради това не говора конкретно за NO-XPLODE -а.Просто давам личното си мнение за този тип добавки.

Относно културистите и силата и форума.Горе пише  “форум за фитнес,здраве,красота,спа,медицина”.Форума не е за боди билдинг.Фитнеса също е спорт (културистите разбира се викат,че това бил женски спорт) Nevarmind отплеснах се.Исках да кажа,че става дума за трупане на мускулна маса.Аз лично говора от това което съм правил в залата.За мене най-добре е е да се качва мускулна маса придружена със сила,защото няма да ставам нито профи културист нито профи силов трибоец.За мене ЛИЧНО трябва да си смесица между двете но с релеф (ако е възможно де).
No bad feelings.Да не стане после,че съм се заял с някой.
По-здрави  :coolhmm:

RO

17.07.07
19:15

съгласен съм с всичко което каза BB_SenTineL :)

17.07.07
20:20

казано от Rock_acdc на 17.07.07, 19:15:

съгласен съм с всичко което каза BB_SenTineL :)

Мом4ето просто каза истината такава каквато е (Маркетинг)  Един ден ште стане така 4е пове4ето от нас ако нямаме креатин или протеин или Аргинин алфа кетаглутарате няма да имаме желание да отидем на зала или няма да имаме нужната мотивация и интензивност да тренираме

18.07.07
01:58

Това за бавното изпълнение е вярно, но тренировките в диапазона 1-5 повторения просто не са достатъчни за оптимално разкъсване на мускулните влаква трябва повече “constant tension” , мускулите растат като тялото възтановява наранените мускулни влакна и ги усилва, при 1-5 повторения просто се тренира силата чрез оптимизиране на нервната система.
Бодибилдинга и фитнеса са еволюция на вдигането на тежести просто заради самите тежести - целта е оформяне на тялото.
Сега искам да цитирам една история която разказва Милош Сърцев и която много ми ляга на сърцето.

В самото начало на кариерата си още по времето на Югославия отива Милош в една зала и вижда двама души да тренират лежанка.Единият вдига 200 килограма и има недоразвити гърди - той изглежда добре като цяло но гърдите му са недоразвити.Другият вдига 80 килограма и по думите на самия Милош има феноменални гърди, професионално ниво.
Милош е в лек шок и си казва тука нещо не е наред - единият вдига 200 килограма и няма развити гърди а другият вдига 80 килограма и има невероятно развити гърди.
Милош отишъл и ги питал и скоро разбрал истината - в бодибилдинга най - важното е изграждането на тялото и затова трябва да се чуства как мускула който тренираш се натоварва максимално, другия човек просто искал да вдига тежести и затова използвал в движението трицепсите, рамената и дори гърба за да вдига повече.

Самия Милош тренира атлетите си в диапазон от 8 - 10 повторения.

Мнението беше редактирано от Alkorin на 18.07.07 02:05.

SI

18.07.07
02:48

Алкорин, няколко пъти се каня да пиша в темата, защото заблуждаваш хората. За да се получи максимална хипертрофия трябва да се използват различни методи и подходи към тренировката, сериите и повторенията.

Ето една интересна статия по въпроса http://www.t-nation.com/readArticle.do?id=1633676&cr;=bodybuilding

Мнението беше редактирано от sideways на 18.07.07 02:55.

18.07.07
06:45

Преди години (70те-80те) когато са златните години на бодибилдинга, тогава са били най-красивите тела, а не като сега надути животни - са се използвали само протеини, аминокиселини, стимулатори на тестостерона (трибулус, цинк, жен шен и тнт) наблягали са много на качаственото хранене и яката тренировка. Сега е пълно с продукти но рядко се виждат наистина хубави тела, плътни нафибрени мускили. Все по-популярна гледка е ръце по 50 см пълни с вода, много надути и гладки. Това не се дължи само на мазнините а и на това,че тези мускули са пълни с вода (така или инъче тя е 70% от мускула) но липсва ПЛЪТНОСТ и твърдост.  Ето това е ефекта на NO стимулаторите , креатините и тнт. В това число включвам и себе си тъй като съм пробвал почти всички нови добавки и смятам че с тях се постигат резултати доста по-бързо и лесно.
Изводът е, че те действат(до известна степен), но ако се търси качество ще трябва да се тренира доста години и то качествено.

18.07.07
10:02

казано от Warrior Within на 16.07.07, 15:41:

И аз така съм намислил - следващата покупка да е просто СЕЕ и агринин. Не вярвам да имам проблем в диетата и възтановяването, така че ще очаквам резултатите от креатина поне в NO.

12.15: 4таб BCAA + 5гр глутамин + 2гр CEE + 2.5гр таурин + 45гр сурв. протеин + 60гр декстроза
15.45: 4 белтъка + 1 жълтък + 150гр извара + 5-10гр фъстъчено масло + салата + 1гр Трибестан

WHOA, за първи път пробвах бустер. Пиши след време (ако обичаш и се сетиш :) ) кой продукт ти е повлиял най-много в крайна сметка

Бате, извинявай, ама според мен взимаш ПРЕКАЛЕНО много суплементи! Нека да ги изброим за по-нагледно:
1. Комплексни аминокиселини
2. Трибестан
3. Мултивитамини
4. Бустер
5. BCAA
6. Глутамин
7. Креатин
8. Таурин
9. Сурватъчен протеин
10. L-carnitine

Това са си 10!!! суплемента (декстрозата даже не съм я имал предвид) и то в немалки дози. Мен ако питаш, организма ти просто не може да усвои всичкото това нещо и в крайна сметка го изкарваш неусвоено през края на храносмилателния тракт. С две думи - даваш си парите на вятъра.
Разбирам те, че искаш да се възползваш от позитивите на всички тези продукти, но това което постигаш е, че се тъпчеш със скъпи неща, които в крайна сметка изхвърляш в тоалетната чиния.
Моят съвет е да редуваш комбинации от 3-4 суплемента всеки месец.

18.07.07
10:15

личното ми мнение е, че всеки трябва за себе си да открие най-верния път към целта - хармонично тяло, ММ, сила или кобинация от тях. това включва тренировката (разни видове), хранене, почивка, добавки и в някои случаи - стероиди. всеки сам си решава дали целта оправдава средствата. има основни принципи, но няма “закони”, които да работят при всеки - важи и за тренировки, и за добавки.
за конкретния продукт - не знам дали е маркетинг или не, но при мен работи и не съжалявам за дадените пари. при автора на темата - може при него да не работи. сигурно на него ще му върши работа продукт, който не би работил при мен .... . предполагам, че на доста хора се е случвало да купят прехвален и то от познати продукт, и после да се окаже, че не им деиства ..... стават такива неща
за протокола: не съм рекламно лице на никоя фирма  :)
и нямам намерение да се заяждам с никой  :)

18.07.07
14:55

казано от sideways на 18.07.07, 02:48:

Алкорин, няколко пъти се каня да пиша в темата, защото заблуждаваш хората. За да се получи максимална хипертрофия трябва да се използват различни методи и подходи към тренировката, сериите и повторенията.

Ето една интересна статия по въпроса http://www.t-nation.com/readArticle.do?id=1633676&cr;=bodybuilding

Статията е интересна мже да се научи нещо от нея аз лично за известен период ще пробвам главните комплексни упражнения да ги права в рамките на 3-5 повторения с rest - pause техника която аз си права обикновено, а останалите упражнения както си ги права в рамките на 6-12 повторения да видим дали ще излезне нещо.Но това което казах си остава вярно най - важно за компактна мускулатура е да чустваш мускула как работи.

Мнението беше редактирано от Alkorin на 18.07.07 14:56.

SI

18.07.07
15:59

казано от Vladimir8507 на 18.07.07, 10:02:

казано от Warrior Within на 16.07.07, 15:41:

Бате, извинявай, ама според мен взимаш ПРЕКАЛЕНО много суплементи! Нека да ги изброим за по-нагледно:
1. Комплексни аминокиселини
2. Трибестан
3. Мултивитамини
4. Бустер
5. BCAA
6. Глутамин
7. Креатин
8. Таурин
9. Сурватъчен протеин
10. L-carnitine

Това са си 10!!! суплемента (декстрозата даже не съм я имал предвид) и то в немалки дози. Мен ако питаш, организма ти просто не може да усвои всичкото това нещо и в крайна сметка го изкарваш неусвоено през края на храносмилателния тракт. С две думи - даваш си парите на вятъра.
Разбирам те, че искаш да се възползваш от позитивите на всички тези продукти, но това което постигаш е, че се тъпчеш със скъпи неща, които в крайна сметка изхвърляш в тоалетната чиния.
Моят съвет е да редуваш комбинации от 3-4 суплемента всеки месец.

Аз пък мисля, че комбинацията е доста добра. Само че аз лично не бих си давал парите за глутамин, особено в период на покачване, а бих ги дал за да удвоя, дори утроя дозата БЦАА. Примерно една сутрин, и една преди тренировка.

18.07.07
17:45

Благодаря ви за изписаното по темата. Не ме разбирайте погрешно... не че казвам че продукта не работи (сигурен съм че с ттолкова креатин и всякъви съставки работи на някакво ниво), просто не го усещам по начина, по който е описано и както всички разправят. Исках да проверя дали греша някаде в приема му но явно си е до организъм знам ли  :roll:

А относно добавките смятам, че протеина, аминото и витамините трябва да си присъстват постоянно като не мога да си ги набавя от храната. Трибестана го почнах преди месец понеже до преди 2 седмици бях на 6 месечна НВД и знаете как вияе това на тестостерона :) глутамин и таурина си остават понеже винаги си правя кардио. Сега съм почнал да въртя въглехидратите и в дните с ниски такива е неизбежно. Креатин и NO-Explode сега взех за 1 месец просто за лятото  :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1