08.05.07
08:31
Здравейте !
Искам да попитам каква е разликата между суроватъчния или яйчния протеин ? в такъв смисал кой дава по-голям ефект
гледам из форума сте писали - единия бързо действащ другия бавно (например 5-7 часа) , единия за сутрин и вечер , другия за преди и след тренировка
ако може някои да ми ги обясни тея работи
и също така каква е разликата за мускулната маса - дали ше зимам протеин или някой гейнер (въглехидрати повечко)
мерси предварително
Темата беше редактирана от JohND03 на 08.05.07 08:38.
Правилно си разбрал - суроватъчния е бърз протеин и затова се приема преди и непосредствено след тренировката, като сравнително бързо захранва мускулите с аминокиселини. Млечно-яйчният е по-бавен, усвоява се по-бавно и затова е перфектен както за преди лягане, така и сутрин, че и следобед... Ако искаш можеш да си ги въртиш двата - в тренировъчен ден си пиеш суроватката, в нетрнировъчен млечно-яйчния. За чиста мускулна маса е протеина (като в изолата почти няма въглехидрат - ок.1грам на доза). Гейнера е за маса като цяло.
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 08.05.07 12:33.
извинявам се, че си задавам въпросът тук, но някой пробвал ли е този протеин:
http://powerman-bg.com/web_pages/whey-104.htm
и ако някой е пробвал какви са ви впечатленията
за да не отварям нова тема искам да попитам соевия протеин бързо ли се усвоява (смисал като суроватъчния) ?
По-добре не си купувай добавки на Power Man ! Много са скъпи на тия цени можеш да си купиш и оптимум
18.07.07
12:10
............... Ако искаш можеш да си ги въртиш двата - в тренировъчен ден си пиеш суроватката, в нетрнировъчен млечно-яйчния.......
Тренирам 3пъти седмично - пон,ср,петък; Във вторник и четвъртък играя футбол по час и половина. Програмата ми е за сваляне,като освен футбола добавям и по 20 минути(10 преди и 10 след ) кардио на тренировка. Ползвам ISOPREME на UN
Та питането ми е в дните с футбола - да си продължа ли с изолата преди и след мача или мога да приемам млечно-яйчен след сън, като заместител на едно хранене и преди лягане? Благодаря предварително!
Мнението беше редактирано от Plamen Nikolov на 18.07.07 12:11.