сурватъчен протеин,ВЪПРОС 2

CH

19.07.07
09:30

Hi man’s искам да питам нещо относно за сурватъчния протеин... :)
значи тои добър протеин ли е за покачване на тегло,и добре ли е да се взима преди и след тренировка ?
а ако има специално време при което трябва да се взима може да го споделите ;)

Темата беше редактирана от chukachy на 19.07.07 09:31.

19.07.07
10:19

Само с протеин няма да стане, трябва и ядене!Иначе най-добро време за вземане е сутрин и след тренировка (може и преди тренировка).

CH

20.07.07
08:17

споко имам диета дори ще я публикувам за оценка

21.07.07
06:24

Добър е суроватъчния протеин за покачване на тегло.Усвоява се бързо от организма.Пие се главно 30 мин. преди тренировка и после веднага след нея.Ако имаш възможност може и сутрин или през другото време от деня да го пиеш.

Да, наистина суроватката се усвоява бързо, но все пак е от значение и какво е съотношението на въглехидратите спрямо протеина в дадения продукт. В случая, за който питаш, а именно покачването на мускулна маса, едва ли е от първостепенно значение за теб.

По мое мнение масовата практика на прием е:
> сутрин като втора закуска
> преди тренировка
> след тренировка
> преди лягане, макар да не е особено правилно, защото тогава е необходим протеин с по-бавна усвояемост

Звучи странно, може би тъповато, но аз не успях да усетя по-добър ефект от четири приема, описани по-горе, спрямо само един след тренировка. Вероятно е имало ефект, но не съм бил особено кадърен да го разбера. Та затова и според мен минимумът е поне след тренировка - за повече вече зависи от финансите, с които разполагаш, защото при 70-100 гр дневно говорим за близо 3 кг на месец.

CH

21.07.07
08:11

Да прав си на месец поне по 3 кг.  :(  а също и ако сметнем храната ...: (месо,плодове ,зеленчуци,мляко и т.н) мисля че ще е доста стотинки :)
работата е там че ако искаш сравнително бързи е добри резултати ти требват пари
за да си закупиш необходимото..... :( 
за месеца съм взел вече 15 кг  бутчета (пилешки), но като гледам ако си спазвам стриктно
диетата 10 кг отиват за 10 дена или макс 13… (1кг. го взимам за 2,90)  + т;ва има да се копуват още продукти
като: зеленчуци,плодове,извара,мляко,яица  работииии ..... напрао лошо ми става.
аз сам на 16 не работя а бащат  ми осигурява нещата.искам да работя но тои вика ,че цял ‘живот ще работя’
и за т’ва за сега не ми дава така да се каже да бачкам :)
от ч страна обаче е добре мога да си изпънявам диетата :) през целия ден :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1