Покачване на маса-доста въпроси!!!

20.07.07
13:28

Значи първо искам да ви кажа здравейте,защото съм нов!
Моят случай е такъф аз съм на 16 години тежа 65кг и съм висок около 178.Искам да кача около 3-4 килограма мускулна маса за около 20-30 дни!Обаче имам един проблем и той е следният:метаболизма ми е мнооого бърз а пък и се занимава  м с футбол!До обяд на стадиона след обяд в фитнеса.Мислех да си взема креатин и да го пия и да ям много ориз,яйца,пилешко и овесени ядки!Какво ще кажете по въпроса?Кажете примерно какео друго може да замени креатина но повече от 20лв за добавки няма да дам като сега пия витамини Витамакс на Нутрин преди фитнес,вече хода 1 седмица.После след като кача килограмите ще пия малко Л-карнетин да изчистя предимно областа на корема защото последните 7-8 месеца имах травма и не можех да тренирам и се поналепиха малко мазнинки на корема но те не ме притесняват.И другото ми питане при качването на мускулите да не земат да ми се появят стрии?Ше помогне ли ако се мажа по 2 пъти на ден с везелин да подържа кожата еластична?Да почна 1 седмица преди да сеи зема креатина?Горе доле това е благодаря ви предварително!

20.07.07
15:35

Има много неща които са под въпрос и това което казваш за храната ти е много обобщено. Трябва да знаеш кога е подходящо да примеаш дадена храна, кога ще извлечеш само положителната страна от нея а не цял ден да се наливаш с овесени ядки.
И за 20 лева няма да станеш голям това е сигурно. Ти дефакто изтощаваш тялото си по цял ден.... този карнИтин ми се струва че е излишен.

Мнението беше редактирано от Random на 20.07.07 15:36.

20.07.07
16:09

Според мен ти о6те не си почнал да треннира6 а вече взима6 разни креатини и добавки .Не знам ама според мен трябва да се откажеш от единия спорт. :-S

20.07.07
17:51

аз не искам да ставам голям!искам просто да кача малко килограми мускулна маса в гърдите особенно.а от футбола не мога да се откажа.просто искам малко маса за кратко време която после да си я поддържам!това много ли е???

20.07.07
18:21

По-добре не започвай с добавките още сега защото не е ясно как ще реагира тялото ти. Възможно е и да има отрицателен ефект затова трябва да внимаваш какво взимаш ако все пак твърдо си го решил. Иначе в храната е ключът към успеха. Организамът не може да бъде залъган от прахчета и хапченца това да ти е ясно. Нямаш ли месо в чинията нищо няма да стане. Яж овесени ядки сутрин и от там нататък се отдай на месото и по специално на пилешко и пуешко тъй като са най-богати на белтъчини. Гледай да ядеш колкото се може повече на ден (храненията ще се увеличават с времето) и да бъде качествено. Никакви сладкиши...никакви бели хлябове, изобщо никакъв хляб, нищо газирано, нищо от което няма смисъл общо взето или си хвърляш парите на боклука.

20.07.07
20:15

Не съм съгласен с горния пост че само с месо се правят мускули, трябва ти качествен протеин месото е само един от източниците, може и мляко, риба, извара, яйца.Ако искаш да качиш бързо кила ядеш през 2-3 часа и правиш тежки упражнения за маса със свободни тежести - никакви машини.

21.07.07
09:09

Срокът, който си си поставил, е доста нереалистичен. Все пак мога да те посъветвам няколко неща-вземи си декстроза, тя е почти без пари. Пий 30-40 грама след тренировката по футбол, но ако отиваш във фитнеса веднага след това, остави я за след силовата тренировка. Наблегни на храната-няма как да качиш без здраво ядене. Освен много белтъчини, са ти необходими и достатъчно количество въглехидрати, предимно от ориз, картофи и макарони. Овесените ядки са добри за закуска. Желателно е винаги да имаш стабилно хранене между футбола и силовата тренировка.
В залата се съсредоточи на тежките упражнения-на теб клякането ще ти бъде от голяма полза, все пак ти трябва и сила в краката.

21.07.07
10:19

Значи след като една нощ прекарах в четене из форума стигнах до следното заклкючение!А то е следното:
07.00: 2 сварени яйца с няколко филии хляб
тренировка по футбол
10.00:200гр овесени ядки и 200гр прясно млеко+30гр декстроза
12.30:200гр пилешко и 200гр ориз и бял хляб
15.30:макарони или сандвич
17.00:фитнес
след него сок от моркови и праскови(заради бързите въглехидрати)+2 лъжици мед както и някакъв протеин
19.30-20.00:200гр риба и 200гр картофи
преди лягане 200гр айрян.
какво ще кажете за нещо от този род?и другият ми въпрос е помогнете в избора на протеин и ми кажете по колко грама се приемат и т.н.

п.п:може ли малко повече информация какво е туй нещо  декстроза???

21.07.07
23:24

Горе долу е добре за стандартен режим по тукашните разбирания може само да смениш местата на 1вото и 2рото ядене, овесените ядки ще ти вършат повече работа преди тренировката по футбол.

22.07.07
17:04

в 12:30 е желателно да замениш белия хляб с многозърнест

22.07.07
23:44

Декстроза=глюкоза.

23.07.07
13:28

яж и телешко :} може да редуваш 1 ден телешко друг пилешко или и 2-те телешкото има и естевтен креатин въпреки,че е много малко :}

26.07.07
05:06

според мен се откажи от футбола ако искаш сериозно да се зани мваш с фитнес защото футбола много изтощава.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1