болки в китката при клек на гърди

20.07.07
14:36

Моля ви за някой съвет! Веднъж в седмицата при една от тренировките ми за крака, правя клек на гърди. Много го харесвам упражнението и за предната част на квадрицепса е незаменимо за мен. Проблема е само, че китката на лявата ми ръка много ме заболява докато си направя сериите. После ме боли при всяко усилие в китката. До следващата тренировка с такъв клек, е отшумяла, но на тренировката пак почва. Мислех да я стагам с бинт, обаче ми пречи да си изкривя хубаво китките с щангата. А иначе имам гъвкави стави. А варианта да правя клека с хвата, като кръстосвам ръцете и така я придържам щангата, го изключвам. Или да е като хората или да не го правя. Дайте ми съвет за това как да предпазвам китката.
Мерси

20.07.07
20:26

Значи има един вариант на тоя клек който може да ти свърши работа, щангата е на раменете ръцете са изпънати право напред, трябва да внимаваш много през цялото време да не се наклонят надолу защото се сещаш какво може да стане.

20.07.07
21:15

:)

Мнението беше редактирано от mitaka101 на 16.10.07 21:53.

20.07.07
21:57

Мерси за отговорите много и на двама ви. Идеята да клякам с ръце напред малко ми се струва непосилна, защото когато съм изморена и правя вече повторенията близки до отказа и стигам вече отказа, естествено, поразвалям техниката и понякога не мога да контролирам да не се навеждам напред и да държа лактите високо. Страхувам се, че в такъв момент, ако клякам с ръце напред, ще се изхлузи щангата. А иначе идеята с леда ми се струва добра, имаме и Волтарен в къщи. Ще си взема и бинт, ластичен предполагам. Благодаря ви.

Мнението беше редактирано от peterinka на 20.07.07 22:00.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1