20.07.07
14:36
Моля ви за някой съвет! Веднъж в седмицата при една от тренировките ми за крака, правя клек на гърди. Много го харесвам упражнението и за предната част на квадрицепса е незаменимо за мен. Проблема е само, че китката на лявата ми ръка много ме заболява докато си направя сериите. После ме боли при всяко усилие в китката. До следващата тренировка с такъв клек, е отшумяла, но на тренировката пак почва. Мислех да я стагам с бинт, обаче ми пречи да си изкривя хубаво китките с щангата. А иначе имам гъвкави стави. А варианта да правя клека с хвата, като кръстосвам ръцете и така я придържам щангата, го изключвам. Или да е като хората или да не го правя. Дайте ми съвет за това как да предпазвам китката.
Мерси
Значи има един вариант на тоя клек който може да ти свърши работа, щангата е на раменете ръцете са изпънати право напред, трябва да внимаваш много през цялото време да не се наклонят надолу защото се сещаш какво може да стане.
Мерси за отговорите много и на двама ви. Идеята да клякам с ръце напред малко ми се струва непосилна, защото когато съм изморена и правя вече повторенията близки до отказа и стигам вече отказа, естествено, поразвалям техниката и понякога не мога да контролирам да не се навеждам напред и да държа лактите високо. Страхувам се, че в такъв момент, ако клякам с ръце напред, ще се изхлузи щангата. А иначе идеята с леда ми се струва добра, имаме и Волтарен в къщи. Ще си взема и бинт, ластичен предполагам. Благодаря ви.
Мнението беше редактирано от peterinka на 20.07.07 22:00.