22.07.07
13:19
Здравейте,
на кратко.. алергичен съм към холестерола и понеже тук в Червен бряг няма кой да попитам за съвет , не ми остава друго освен бб-теам..
Въпроса ми е може ли да взимам ето тези аминокиселини : dobavki-bg.com/product.php?dcat=&cat;=2&id;=88
Съдържат ли холестерол?
Ще мога ли да ги взимам свободно без да се притеснявам ,че ще повлиаят на алергията ми ? Благодаря предварително.
Човек ти нормален ли си? Алергичен към холестерола, а? Това беше вица на деня. А към инсулина алергичен ли си? Към въглехидрати не си ли?
Предвид, че човешкото тяло не може да функционира без холестерол ми е интересно в какво точно се изразява твоята алергия? Наясно ли си какъв процент от мозъка ти е холестерол? Явно си алергичен само към мозъчната дейност!
Или просто реши да правиш реклама на сайтчето си, както и в една друга затворена тема?
Можеш спокойно да си вземеш торбичката, да си я метнеш на рамото и да си хванеш пътя, ако ще продължаваш с такива глупави реклами.
22.07.07
16:12
Каква реклама бе човек ?!? :О
Ти ме унищожи ..не съм рекламен агент .Както виждам не си компетентен по темата ,за какво пишеш ??
Алегичен съм към холестерол.Алергиата се изразява в обрив по тялото(не един път съм имал).Изразява се като прекаля с млякото,сиренето,яйцата(жълтъците най-вероятно) НАЙ-ВЕЧЕ майонезата.Така че,недей да обиждаш така прибързано и не пиши глупости който са Офф-топик.
Мнението беше редактирано от Ko7aPakA на 22.07.07 16:14.
22.07.07
16:21
locvs, прибързал си с изказването, попремисляй какво пишеш.
Ko7aPakA, възможно ли е по-скоро да страдаш от висок холестерол, а не да си алергичен? Това диагноза от лекар ли е или твое мнение?
Добре де от цялата работа в майонезата никакъв холестерол няма понеже се прави от растителни мазнини (най-често рапица) и не съдържа холестерол.
Евентуално алергията да ти е към млечни продукти, понеже майонезата в наши дни се прави с млечен белтък в голяма част, обаче не ми се вярва да имаш такава диагноза “алергия към холестерол”. Варените яйца и яйцата като тяло са силен алерген
Самият холестерол не предизвиква алергии и такива случай в медицината не са известни. Евентуалната ти алергия може да е към определена аминокиселина, която се съдържа в изброените от теб продукти.
Холсетерол не се съдържа в хранителнтите добавки. Холестерола не е алерген. Доколкото ми е известно единствените регистрирани непосносимости към алкохол са на прости алкохоли (етил и тн.), срещат се много рядко (единия ми съквартирант се обрива от време на време от алкохол, но това е един-два пъти в годината при доста честа злоупотреба от негова страна) и не се отнасят за многовалентните алкохоли какъвто е холестерола.
Ако имаш съмнение е добре да се допиташ до медицински лице и да се замислиш за изследвания, които да да дат точен резултат към какво точно си алергичен. Друг е въпроса, че на един такъв сайт, като този, който си дал не можеш да намериш необходимата при една специфична хранителна алергия информация и трябва да ровиш в сайтовете на производителя.
Алергия към холестерол няма. Изпуснах си нервите, че хората си поставят измислени диагнози. Холестерола като антиоксидант предпазва от възпаления. Не виждам как може да ги предизвика. Eдинствено може да помогне в такива случай ;)
22.07.07
18:45
Аз съм алергичен към кетоните ОМГ
Нека да обсъдим какво е това холестерол.Имам чувството,че много хора си мислят,че е нещо супер вредно и гадно и като го чуят си представят инфаркти и тн.Холестерола е химично съединение,което не се разтваря във вода.Природата го използва в мембраните на всяка клетка за да я направи “непромокаема”.От това следва,че тая функция е жизнено важна за осигуряване на вътреклетъчната хомеостаза.Най-голяма концентрация на холестерол има в мозъка и в други части на нервната система.
Аз лично не знам как може да се алергичен към холестерола.Още по-интересно ми е кой лекар ти я е дал тая диагноза О_О
22.07.07
21:09
Ами да... може и да е и висок холестерол ..но да предположим ,че е така . Ще има ли нянакъв проблем ,ако ги взимам тея аминокиселинки ?
22.07.07
23:06
казано от Ko7aPakA на 22.07.07, 21:09:
Ами да... може и да е и висок холестерол ..но да предположим ,че е така . Ще има ли нянакъв проблем ,ако ги взимам тея аминокиселинки ?
Еми това са аминокиселини ,а не холестеролокиселини.Аз лично мисля,че няма да има никакъв проблем :gulp: