22.07.07
16:52
Може ли да предложите някакви хапчета, медикаменти, добавки или каквото и да е друго за подсиване на разстежа?
И плуването спомага ли за това?
22.07.07
17:54
Ако питаш за разстежа на височина, той е по-скоро генетично зададен и малко фактори биха го променили. На каква възраст си, това е от голямо значение?
23.07.07
06:10
Само с лапане на хапове не става ! Трябва и четене. Айде най-сетне, моля ви се образовайте се по тия въпроси.. Има 100 търсачки сайтове какво ли не. ‘Сичко на готово не става. Банални сте вече.
23.07.07
12:00
казано от Димитър Михайлов на 22.07.07, 17:54:
Ако питаш за разстежа на височина, той е по-скоро генетично зададен и малко фактори биха го променили. На каква възраст си, това е от голямо значение?
Да, знам го това.
Ми синът ми е 164-6 на 13 години, аз съм 170, а майка му също 170. Дядовците му са 180+, братовчедите също са 180+.
23.07.07
13:38
казано от Dragster10 на 23.07.07, 12:00:
казано от Димитър Михайлов на 22.07.07, 17:54:
Да, знам го това.
Ми синът ми е 164-6 на 13 години, аз съм 170, а майка му също 170. Дядовците му са 180+, братовчедите също са 180+.
От това което казваш не виждам какъв е проблема? На 13 г. колко очакваш да е висок 185 см.? Все пак има още време докато спре да расте на височина, ако все пак много искате да е висок - запишете го да тренира волейбол или баскетбол. Нямам идея защо сте решили, че хапове и добавки ще помогнат за използването на медикаменти с такава функция при дете според моето скромно мнение би следвало да се обърнете към специалист, който от своя страна да назначи изследвания от които да се извади обосновано заключение дали има нарушения в развитието.
Мнението беше редактирано от head_hunter на 23.07.07 13:42.
Попаднах на статия, която има връзка с темата, тъй като всяко нещо засягящо костната система има отношение и към растежа. Тук с някои съкращения предавам съдържанието й.
„На каква възраст е гръбнакът ви? Оказва се, че докато вие сте в разцвета на силите си, той може вече да е сбръчкан старец.
Доказателство за този тревожен парадокс дава британското изследване сред най-елитните тенисисти на Острова. Учени от Кралската болница по ортопедия сканирали гръбнаците на 33-ма елитни тенисисти младежи, които тренират в Националния клуб по тенис. Никой от тийнейджърите не се оплаквал от болки в гърба. Това, което открили лекарите обаче, било пълен ужас. 28 от тийнейджърите, или около 85 процента от цялата група, имали сериозни проблеми с гръбнака – от кисти до фрактури. При двайсет и трима от тях било констатирано ранно заболяване на ставите. 13 имали дискова херния, други – свиване и изсушаване на дисковете, често срещащо се при 70-годишни хора, но много рядко явление при тийнейджъри.
Изследването показва една много тъжна истина – тези деца, каймакът на следващото поколение в британския тенис, имат гърбове, които са 60 години по-стари от самите тях, пише в. „Ню Йорк таймс”.
Оказва се, че усилените тренировки могат да бъдат вредни за младежите по време на растежа на организма.
Проблемите с гърба не засягат само тенисистите тийнеджъри. Според различни изследвания поне една трета от всички футболисти състезатели, и 25% от гребците също имат проблеми с гърба. Около 40% от гмуркачите развиват различни болести на гръбнака, а повечето от колоездачите усещат постоянна болка в гърба, докато карат.
Най-голямо натоварване на гръбнака според класацията на учените се пада на нападателя в отбора по американски футбол. В момента, в който той се удря с цялата си тежест в опонента си, натоварването на гръбначния му стълб се равнява на близо 900 кг.
Какъв е изводът от цялото изследване върху натоварванията в спорта? Силата и постоянството в спорта могат да се окажат вредни за гърба, особенно за тийнейджърите, чийто гръбначен стълб е все още в процес на развитие .”