Прекалената употреба на вода?

23.07.07
11:00

Здравейте, искам да попитам : някой знае ли какви биха могли да бъдат последствията от прекалената употреба на вода?
Питам,защоото в работата ми имаме автомат за минерална вода и се забелязвам,че мнго се наливам и не броя чашките;)
То е полезно да се пие мнго вода, но до определени норми,после аккво става?
БЛАГОДАРЯ!

23.07.07
13:14

Натуралната вода не е добре да се пие всеки ден, защото може да се повишат прекалено много минералните соли в тялото  %-P . Става дума ако пиеш по 3-4 литра дневно иначе няма проблем

Мнението беше редактирано от BOR на 24.07.07 07:05.

23.07.07
13:30

аз пия минерална около 6-7 литра..само в фитнеса по време на тренировката пия по 2… вредно ли е??страничния ефект е,че ходя често да пикая :}и то май е вода некво бяло като вода ^^ странно май прекалявам с водата :)

Мнението беше редактирано от QcK на 23.07.07 13:31.

23.07.07
13:38

е, не пия всеки ден ,щотото се редувам с брат ми на тази работа, така че...,а ичак 3,4 литра едва ли пия;),към  2 някъде..ок,благодаря

23.07.07
14:03

Два литра са си в нормата.В тези горещини и 3-4 да пиеш няма да е грешка.Аз си пия между 2-3 литра.Когато ожаднееш пиеш значи тялото ти има нужда.Странични ефекти от водата не съм чувал да има или пък предозиране,най-много да се попикаеш.

23.07.07
16:32

Аз пия по над 4 литра всеки ден и пак имам чувството, че е малко, щото постоянно съм жаден заради тия жеги.

23.07.07
16:44

казано от AYO на 23.07.07, 13:14:

Натуралната вода не е добре да се пие всеки ден, защото може да се получи хипервитаминоза. Става дума ако пиеш по 3-4 литра дневно иначе няма проблем

от вода не може да се получи хипервитаминоза, защото в нея няма витамини. ако караш само на минерална вода, е добре на 1-2 месеца да сменяш произхода (че даже и чешмяна вода да пиеш).в жегите, количества до 5-6-7 литра са нормални и освен да се потиш и пикаеш повече, няма да имаш други ядове (кават, че било добре и за бъбреците)

23.07.07
16:53

Благодаря ви за отговорите!:)Продължавайте с тренировките;)

23.07.07
17:09

предозиране с вода най-лошият резултат е одавяне :)

23.07.07
17:51

казано от gorki1 на 23.07.07, 17:09:

;)

24.07.07
07:02

казано от FRANKO1 на 23.07.07, 16:44:

казано от AYO на 23.07.07, 13:14:

Натуралната вода не е добре да се пие всеки ден, защото може да се получи хипервитаминоза. Става дума ако пиеш по 3-4 литра дневно иначе няма проблем

от вода не може да се получи хипервитаминоза, защото в нея няма витамини. ако караш само на минерална вода, е добре на 1-2 месеца да сменяш произхода (че даже и чешмяна вода да пиеш).в жегите, количества до 5-6-7 литра са нормални и освен да се потиш и пикаеш повече, няма да имаш други ядове (кават, че било добре и за бъбреците)

май няма дума за прекаляване с минералните соли и затова написах хипервитаминоза  :red: .Грешката е моя.
Но иначе не е добре всеки ден да се пие минерална.Трапезната вода е за ежедневна употреба

Страничните ефекти са натоварване на сърцето и вдигане на кръвното, но трябва да пиете огроооооооооомни количества. То в тази жега колкото и да пиете няма проблеми. Пийте колкото можете, само плюсове ще получите :)

28.07.07
13:50

Пиенето на вода понякога може да има последици, увреждащи нашето здраве, показват изследвания върху участници в маратон.

Причина за интереса на медиците се оказал фактът, че по време на маратонски бягания някои състезатели губели съзнание от остра форма на хипоатремия – научното название на недостига на сол в кръвта. Според специалистите е погрешно общоприетото мнение, че водата може да се пие в неограничени количества. Прекаленото оводняване на организма води до промени в обмяната на веществата, които в крайна сметка могат да ви вкарат в отделението за спешна медицинска помощ.

Токсичност на водата? Нима водата е може да ни навреди?
Ако вода се консумира в изключително големи количества, кръвната плазма (течната част на кръвта) се увеличава, докато нивата на натрий в телесните течности намаляват. В такива случаи се развива състояние наречено „хипонатриемия”. Случва се когато нивата на Натрий в кръвта са изключително ниски и води до неблагоприятни ефекти за организма и дори увреждане на някои тъкани. Може също така да засегне мозъчната и сърдечната функции както и функционирането на мускулите.

Източник: Mahan, L.K. and Escott-Stump, S. Krause’s Food, Nutrition & Diet Therapy, 10th ed., 2000.

Действително една жена е умряла от “вътрешно удавяне” на Бостънския маратон през 2002. Само чe как този пример се съотнася към някой от нас?

При контролирано проучване на маратонци, от 766 от тях, известна форма на хипонатремия е установена при 13%, а критична - при едва 0.6%. И тези случаи са били при хора, които са пили по 3 литра вода по време на маратона, избягали са го за под 4 часа и са имали нисък индекс на телесното тегло.

Изкарах най-черния вариант ;) Мисля, че никой от тук присъстващите не може да стигне тази критична точка :)

Мнението беше редактирано от Грахче на 28.07.07 13:51.

29.07.07
09:16

казано от vergo на 23.07.07, 17:51:

казано от gorki1 на 23.07.07, 17:09:

;)

умно

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1