креатин + ?

LA

23.07.07
19:56

значи мисля да си взимам креатин обаче се чудя с какво ще има най голям ефект протеини амино или глутамин
аз сам се спрял на глутамин обаче неразбирам нищо от добавки и за това ако може някои да ме посаветва и също така искам да питам за креатина на едно место чета че трябва да се пие по 5 гр след зареждащата доза а на друго 10 и нз
и ако го пия с глутамин как е по добре 1 месец креатин и после глутамин или едновременно и по колко грама да си взема от 2те че да ми стигнат за месец - месец и малко

има мн други теми, но аз не намерих отговор на въпросите ми може би не съм търсил достатъчно и се извинявам но....

а и в нетренировачни дни как трявва да се пият ако са комбинирани(по колко и кога)

и 16 гр много ли са за глутамин

Темата беше редактирана от laina на 23.07.07 21:03.

24.07.07
09:08

Най-добре е комбинация от всичко което си изброил.
Но ако се храниш правилно и успяваш да си набавиш нужната доза протиен от храната може да си вземеш креатин с глутамин.Това е една добра комбинация.Приемат се заедно. Ти ще си решиш дали да правиш зареждаща фаза/сутрин,преди,след тренировка и вечер по 5 гр./или не.
И двете се пият преди и след тренировка по 5 гр.,а глутаминът може и вечер преди лягане.
В нетренировъчни дни се взема креатин и глутамин сутрин нагладно с някакъв бърз въглехидрат за по-доброто им усвояване.Вечерта пак може да вземеш една доза глутамин.След тренировка също е добре да се приемат с бърз въглехидрат/може да си вземеш  декстроза/.
16 гр глутамин не са много,но трябва да са разделени на няколко приема.

LA

24.07.07
13:49

евала мацка мерси мн  ;-)

25.07.07
10:45

аз лично бих ти препоръчал да комбинираш Креатина с Декстроза,ако имаш парички е хубаво да вкараш и таурин и глутамин.Но не съм много очаровам от Креатин,Таурин и Глутамин в 1 (лично мнение)

LA

25.07.07
14:17

значи грешно ли е ако приемам креатин 10 гр в тренировъчните и 5гр в нетренировъчните дни без зареждаща доза ?
и като кача примерно 8 кг от креатина колко(приблизително)  от тях ще са мускулна маса и колко вода ?
и кои креатин е по-добър на  Power Foods или Weider(лично мнение)?

Мнението беше редактирано от laina на 25.07.07 14:20.

31.07.07
13:37

Най-добре си вземи креатин малат на Сайтек и гултамина им е хубав.Аз преди пиех монохидрата на Сайтек, но откакто пих малат др креатин не съм пил.Иначе съм пил и на биотеч и на оптимум...И е най-добре да пиеш креатин,гултамин и протеин.А относно въпроса ти за 8-те кг..всеки организъм е различен може да качиш 3 от които 1 е мм,а може и 10 пак с 1 мм.
Ако искаш да пиеш монохидрат...Първите 5-7 дена пиеш по 20 гр на ден разделени на 2 или 4 приема.Аз го пиех на 4х5 за по-добро усвояване.Сутрин,преди трен,след и преди лягане.А когато ти отмине зареждащата доза пиеш 5 гр преди и 5 гр след тренировка.Когато не тренираш пиеш по 5 гр преди лягане.Ако си вземеш малат,не ти трябва зарежаща и пиеш всеки ден по 10 грама,само че трябва да са с 4-5 часа разлика при приема една от друга за максимален ефект :) А относно гултамина пиеш 5 гр след тренировка и 5 преди лягане.В нетренировъчен ден пиеш 5 преди лягане :)
П.с Креатин малат има молекула, която отблъсква водата и не задържаш толкова вода в мускулите.
И на въпроса ти за зареждащата доза...Не е грешно и пак има ефект креатина,но идва по-късно отколкото със зареждаща.

Мнението беше редактирано от Бат Тони на 31.07.07 13:46.

31.07.07
13:44

казано от Zlatina на 24.07.07, 09:08:

Най-добре е комбинация от всичко което си изброил.
Но ако се храниш правилно и успяваш да си набавиш нужната доза протиен от храната може да си вземеш креатин с глутамин.Това е една добра комбинация.Приемат се заедно. Ти ще си решиш дали да правиш зареждаща фаза/сутрин,преди,след тренировка и вечер по 5 гр./или не.
И двете се пият преди и след тренировка по 5 гр.,а глутаминът може и вечер преди лягане.
В нетренировъчни дни се взема креатин и глутамин сутрин нагладно с някакъв бърз въглехидрат за по-доброто им усвояване.Вечерта пак може да вземеш една доза глутамин.След тренировка също е добре да се приемат с бърз въглехидрат/може да си вземеш  декстроза/.
16 гр глутамин не са много,но трябва да са разделени на няколко приема.

16 грама гултамин са много според мен :) 5 грама преди тренировка си е чисто прахосничество :)

LA

31.07.07
14:24

ок колко пари е креатин малат 300 гр примерно  а за креатина знам как да го пия само се чудех дали е удачно да са 1 ден 5 а др 10 и така

а относно 8те кг-това небеше въпрос просто го дадох за пример за да знам горе-доло какво да очаквам
и се отказах от глутамин няма да имам толко пари

мерси все пак

Мнението беше редактирано от laina на 31.07.07 14:27.

31.07.07
15:09

Ами не помня точно аз понеже като отида не взимам по 1 добавка и .. ама трябва да е около 35-40 лв за 350 грама май :) Виж в списъска с добавките дали го има...

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1