Растеж.Митове или реалност.

GO

24.07.07
12:07

Това е първата ми тема и моля ако съм сгрешил някъде да ми бъде простено.
Въпросът за растежа ме интересува много живо както сигурно и много от вас.Чел съм доста и съм слушал различни неща , но не вярвам в повечето от тях и искам да разбера дали са верни.
1Растежът се влияе най-много от съня(в това определено вярвам)
2Растежът е пряко свързан с генетичния произход(звучи добре , но познавам хора с 20-30 см положителна разлика спрямо родителите си)
3Скоковете помагат на растежа
4Разтяганията и разпъванията помгат на растежа(Чувал съм ,че ако висиш от някъде мускулите и костите се разпъват и почват да растат на дължина , доста налудничаво)
5Месото помага на растежа
6Яицата помгат на растежа
7Силовите тренировки помагат на растежа
8Плуването помага на растежа
9Отделянето на тестостерон помага на растежа
10Приемането на хормон на растежа помага(колко струва , откъде може да се набави , какви странични ефекти има и заслужава ли си)
Ако някой знае други средства(доказани) , които да помагат да сподели тук.
Друг важен въпрос е  кои фитнес упражнения спират или забавят растежа.
На 15 съм и съм висок 176.Тренирам волейбол и целта ми е поне да 186 да изкарам.

_Z

24.07.07
13:00

9-то е напълно грешно - тестостерона забавя растежа, затова гигантите взимат тестостерон за да спрат да растат на височина, тестостерона калцира костите и ставите и така те не могат да израснат повече. А 10-тото можеш да си го купиш на черно или от аптека в турция , но е скъп и не мога да ти кажа как ще ти се отрази като го използваш за тази цел (имам предвид какви са дозите и т.н.).

24.07.07
13:49

е ти ще растеш още поне 7-8-9 години...до 23-24 се расте

24.07.07
15:44

Накратко - щом искаш да израстнеш заради волейбола не е нужно нито да ядеш постоянно месо,яйца ,нито пък да се чекнеш по катерушките в детските градини,а за прием на допинг да не говорим.

Всички упражнения от които хората казват ,че се израства са само предпоставки ,не и движеща сила.Растеш според наследствената информация.Темата ти е напълно безмислена предвид 15те ти години.Да ти имат проблемите хората.Стани едно либеро.

28.07.07
07:40

Плувай колкото можеш повече.От фитнеса е добре според мен да правиш разтягащите упражнения:придърпвания на скрипци,леки неща за ръцете и прасците,бедреното сгъване,може би и пулоувър.ЗОБ_ДОГ е писал за тестостерона.Може да растеш на ширина от него.И ставаш с по-обемна и тежка мускулатура.Което за волейбола е неприемливо.Яж повече сирене,има калций за висок ръст и по-дълги кости.

IN

28.07.07
09:32

Значи приятел най-лесния начин да видиш дали ще растеш още е да се погледнеш самия себе си...ако на 15 години жече имаш брада,по едър си,гласът ти е по плътен-значи няма да растеш още много(но всичко е много относително).Най добре отиди на преглед в някоя клиника да ти снимат китката и да ти кажат дали и с колко ще дръпнеш

GO

28.07.07
14:05

Благодаря на всички , мненията ви ми бяха много полезни.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1