24.07.07
16:08
От известно време имам този проблем. Преди няколко дена получих сърцебиене рано сутринта, а през деня получавам прескачане на сърцето. Не мога да разбера от какво е. Ходих на изследвания, земаха ми кръв, правиха ми снимки, слушаха ме на кардиограма и слушалки и всичко е наред в сърцето. На 15 години съм и се тревожа, че имам от толкова ранна възраст такива проблеми. Някакви съвети от какво може да е?
24.07.07
16:42
От известно време имам този проблем. Преди няколко дена получих сърцебиене рано сутринта, а през деня получавам прескачане на сърцето. Не мога да разбера от какво е. Ходих на изследвания, земаха ми кръв, правиха ми снимки, слушаха ме на кардиограма и слушалки и всичко е наред в сърцето. На 15 години съм и се тревожа, че имам от толкова ранна възраст такива проблеми. Някакви съвети от какво може да е?
Не е нужно да е хроничен проблем. Може да е нещо моментно. При мен се е случвало това при голямо приемане на кофеин и енергийни напитки. Безсънието също може да е проблем. Ако пиеш алкохол намали го.
24.07.07
18:10
В интерес на истината не пия алкохол, защото просто нямам желание - не от диети. Кофеин..ами наистина трябва да го понамаля, че вчера бая изпих и може наистина да се е получило от това. Благодаря, ако има още някой да каже нещо по въпроса нека пише. :)
От пубертета и топлото време.Хормонална пренастройка на организма.В горещо време лесно се получава сърцебиене.Става и от увеличена щитовидна жлеза(сърцебиене+прескачане),но едва ли имаш такова нещо.Обикновено се издува отстрани на врата.Кафето в малки дози е даже полезно.Ако се прекали тонизира силно вегетативната нервна система,която регулира сърдечния ритъм.Той се определя автономно вътре в самото сърце.Но тонизираната нервна система предизвиква ускоряване,забавяне или неравномерност на пулса-прескачане.Не е опасно когато е между тренировките.Можеш да пиеш чай от маточина,мента или лайка за съцебиенето.
аз също съм на 15 и имам същия проблем, като сърцебиене Когато бях по напрегнат по време на учебната година и като прибавим напитките с кофеин случваше ми се на месеца 1 път а сега през лятотоот 2 месеца не съм имал такъв проблем затова смятам , че би трябвало да е на нервна почва
Проблема е в напитките с кофеин 100%. Аз също съм на 15 %-P и си спомням два дена под ред бях пил Ред Бул и сърцето така ми биеше! Явно си чувствителен към кофейн.
казано от Миро на 28.07.07, 07:08:
От пубертета и топлото време.Хормонална пренастройка на организма.В горещо време лесно се получава сърцебиене.Става и от увеличена щитовидна жлеза(сърцебиене+прескачане),но едва ли имаш такова нещо.Обикновено се издува отстрани на врата.Кафето в малки дози е даже полезно.Ако се прекали тонизира силно вегетативната нервна система,която регулира сърдечния ритъм.Той се определя автономно вътре в самото сърце.Но тонизираната нервна система предизвиква ускоряване,забавяне или неравномерност на пулса-прескачане.Не е опасно когато е между тренировките.Можеш да пиеш чай от маточина,мента или лайка за съцебиенето.
Браво . Много разбираш
казано от Bate_Roni на 07.08.07, 09:08:
казано от Миро на 28.07.07, 07:08:
Браво . Много разбираш
Ами може и да не разбира много, но му е дал някакво обяснение, звучащо логично. Първото, което и на мен ми дойде на ум е, че е от пубертета. Може да не си доспива, да не почива достатъчно. Но важното е , че лекарите са казали че всичко е наред от гледна точка на зздравето. Затова и момчето е споделило във форума. Ако не беше ходил на лекар, първото което трябваше да му се каже, е да отиде. Така че смятам, че коментарът ти, Bate_Roni, беше малко излишен. Както може би и моят пост, но не разбрах защо репликираш така без всякаква аргументация.
Ако някой от администраторите реши, може да ми изтрие поста.
Мерси Bate_Roni за похвалата.Помагам с каквото мога на момчетата.Със съвети и малко инфо.
Има и друга възможност за получаване на сърцебиене.Приемане на някакви вещества,които повишават отделянето на адреналин от надбъбречните жлези. Знаете адреналина е хормона на стреса.Предизвиква сърцебиене,изпотяване,често страхово състояние.Той се покачва от емоции.Всеки го е изпитал при очакване на тежък изпит в даскало.Или при посещение на личния си стоматолог.
Някои стимулиращи и тонизиращи вещества мога да повишат отделянето му.Не само кофеина.Всеки е различно чувствителен към тях и сам трябва да прецени какво и колко да взема.