24.07.07
15:24
Колко често мога да се набирам?Има ли възможност от претрениране,ако се набирам всяка сутрин преди закуска да речем 3-4 серии.Целта е ясна - широчина на гърба.Ходя на фитнес,но широчината не ме задоволява,а имам възможност да се набирам в домашни условия,тъй като живея в мезонет и има достатъчно височина за целта.Вие сте. :P
П.П.Като се замисля,в денят в който се пада тренировка гръб ще пропускам,както и сутринта след него.Поне такава идея имам.Но все пак - може и да не съм прав.Както мислите?
24.07.07
18:12
Всяка сутрин - няма смисъл. Гърба е голяма мускулна група и се нуждае от добро възстановяване за да има и добри резултати. Тренирай го веднъж седмично, но качествено и лека по лека ще идват резултатите. Иска се постоянство :)
Аз съм на мнение, че спокойно можеш да пробваш набирания по-честичко. Според мен ще има ефект.
25.07.07
07:43
Два пъти седмично,и това е ако гърба ти го направиш приоритет(т.е. тренираш по-малко другите групи).Възстановяването на големите групи си отнема време,а и ти ходиш на фитнес,което си е допълнителен стрес върху тялото.
Аз сега понеже не ходя на фитнес се набирам 6 пъти в седмицата, така че няма проблем и доста често
28.07.07
10:05
Аз за гръб правя 4 х 8 с широк хват и после 4 х 7 с подхват два пъти седмично. Вторите набирания не ги правя, ако правя горен скрипец.