19.07.07
06:46
Ако да речем гърдите ми са по-слаби и искам да наблегна на тях, как да го направя?
Ако се храниш правилно, първо търсиш грешка в програмата си за гърди (или който е изоставащия мускул), после в изпълнението на упражненията, които са в програмата ти. Ако редовно ги претренираш и прекаляваш с упражненията (над 16 серии) растеж няма да има, а ще си седят плости. Кажи каква ти е програмата за гърди, също коя част на гърдите ти изостава (предполагам както на повеето е горната...).
Ако има елемент претрениране, почини 1 седмица, недей прави гърди и после започни по обновена програма.
Ако не е в управненията и програмата, изготви си нов хранителен режим.
И все пак сподели по каква програма работиш за изоставащата мускулна група.
Досега гърдите ги тренирах така:
Щанга от лег - 3х8
Флайс - 3х10
Кофички - 3х8
Пек-дек - 3х10
Ето я новата ми тренировка с акцент върху горната част:
Щанга от лег - 4х8
Щанга от полулег - 4х8
Флайс - 4х10
Флайс от полулег - 4х10
Тази по-добре ли е или е малко пресилено?
————————————————————————————————————————————————————
На един приятел му изостава долната част и канала.Тази програма добра ли е за него?
Щанга от лег - 4х8
Флайс от обратен наклон - 4х10
Кофички - 3х8
Пек-дек - 3х10
Кросоувър - 2х10
Мнението беше редактирано от DDD на 19.07.07 10:02.
Нормално е да ти изостава ти си правил само за средната част на гърдите и то преди всичко флайс движения - само едно упражнение преса, гърдите растат най - вече от прес движенията вдигане с щанга и дъмбели.Новата ти програма също не ми харесва.Ще ти кажа как да ти тръгнат гърдите значи първия ден от седмицата ги тренирай тях по следния начин
- вдигане от лег с щанга
- вдигане от полулег с дъмбели
- вдигане от обратен лег с щанга
- кофички ако не можеш на успоредка ги прави между две лежанки като слагаш на краката си тежест хвата ти трябва да е много широк и да навеждаш главата колкото можеш надолу и се пускай до долу.
същата програма я слагаш и в последния ден от седмицата в който тренираш като първа мускулна група, ще ти станат 3 мускулни групи в този ден но така се наваксват гърдите.Освен това трябва да се тренира усилено трицепса защото без силен трицепс не можеш да прогресираш с гърдите.
Мнението беше редактирано от Alkorin на 19.07.07 11:16.
Здр,значи,аз от 3-4 месеца тренирам само ръце и гърди,което не е хубаво,но просто нямам гърди и целта са ми те,да ги направа.
Правя 4х8 лег
4х8 полулег с дъмбели
4х8 флайс
и после 4х8 от това за вътрешната част
Еми няма ефект :( Може би малък,но за 3-4 месеца трябваше да са ми мноого по-добре развити!
Та освен,че ще ти кажа да внимаваш колко пъти в седмицата ше ги тренираш,друго не мога да ти помогна.Аз и на себе си не мога,но това е друг въпрос,тука у форума питах хиляди пъти,но никои не ми отговори точно.Та ако мога да използвам тази тема,искам маса за гърдите ?! Тренирам по 2 пъти в седмица ......
казано от Ga77aCa на 20.07.07, 13:48:
Здр,значи,аз от 3-4 месеца тренирам само ръце и гърди,което не е хубаво,но просто нямам гърди и целта са ми те,да ги направа.
Правя 4х8 лег
4х8 полулег с дъмбели
4х8 флайс
и после 4х8 от това за вътрешната частЕми няма ефект :( Може би малък,но за 3-4 месеца трябваше да са ми мноого по-добре развити!
Та освен,че ще ти кажа да внимаваш колко пъти в седмицата ше ги тренираш,друго не мога да ти помогна.Аз и на себе си не мога,но това е друг въпрос,тука у форума питах хиляди пъти,но никои не ми отговори точно.Та ако мога да използвам тази тема,искам маса за гърдите ?! Тренирам по 2 пъти в седмица ......
Ако искаш маса на гърдите забрави за егото си в залата и вдигай с малки килограми но бавно и контролирано с пълен диапазон прави главно преси и кофички - от тях растат гърдите.
Ga77aCa - правиш по 16 серии за гърди, няма да пораснат скоро. Тренираш ги 2 пъти седмично по тоя начин?- луда работа.
Всъщност и Фитнес се изсилва с тренировката за гърди - във всяка програма са по 4 упражнения х 4 серии. Не го знам, каква структура е и с колко стаж е, ама явно нещо не става номера така.
Мнението беше редактирано от 6th на 23.07.07 07:16.
23.07.07
20:59
Моя начин - 2 различни тренировки за гърди които сменям всяка седмица. Демек един път едната другия другата.
Ако си заинтересован мога да ти напиша моята програма.
казано от Jorku на 23.07.07, 20:59:
Моя начин - 2 различни тренировки за гърди които сменям всяка седмица. Демек един път едната другия другата.
Ако си заинтересован мога да ти напиша моята програма.
Добре, напиши я.
25.07.07
15:02
От колко време тренираш, F!Tn3sS?
25.07.07
15:16
седмица 1
1. полулег с щанга - 4 по 8
2. лег с дъмбели - 4 по 10
3. флайс от лег - 3 по 8
4. обратен лег с дъмбели - 4 по10
седмица 2
1. лег с щанга - 4 по 6-8
2. полулег с дъмбели - 4 по 8
3. флайс от полулег - 4 по 8-10
4. кофички - 4 по 12-15(повечко тука да има)
Какво мислите за тая програма? Стаж почти 6 месеца, в последно време съм по-доволен от гърдите, сравнение с преди... но още са си зле. :)
щанга от лег - 4/8
щанга от полулег - 4/8
щанга от обратен лег - 4/8
флайс - 4/8
:)
Мнението беше редактирано от Shinoda на 25.07.07 18:48.
28.07.07
20:30
казано от Shinoda на 25.07.07, 18:47:
Какво мислите за тая програма? Стаж почти 6 месеца, в последно време съм по-доволен от гърдите, сравнение с преди... но още са си зле. :)
щанга от лег - 4/8
щанга от полулег - 4/8
щанга от обратен лег - 4/8
флайс - 4/8
:)
Зависи какво имаше предвид под зле :). Ако искаш релеф програмката си е идеална освен повторенията, но по тях съдя, че я правиш за маса. На мен лично обратния лег не ми вдъхва доверие, защото преди правих него и много не ми подейства. Препоръчвам ти кофички и кабели.
Дам за маса тренирам, ми аз кофички правех, но ги замених, щото ми се струва че бъркам доста често техниката, и повече напрягам трицепса, от колкот самите гърди.Трениорат каза, че няма да е проблем да ги заменя, и да намаля с по една серия повторенията на последните две упражнения. :)