27.07.07
08:37
Работата е там, че в момента работя на морето (8 часа на ден- 2 работя, 1 почивам и така се повтарят) и нямам възможност да проведа НВД (което бях планирала за лятото) или какъвто и да е хранителен режим.
Старая се да спортувам (тичам и плувам) в свободното си време. Но проблема е с яденето. Ям максимум 4 пъти на ден (най- често 3)- сутрин някаква закуска от закусвалните наоколо (кашкавалка или нещо от този род), на обяд в ресторанта приготвят манджичка (всеки ден различна) и вечер хапвам по кръчметата и ресторантите в курорта (старая се да хапвам салатка, пилешко, често поръчвам някакви варени картофи за да ме заситят). Ако през деня огладнея ( стомахът ми почва да престъргва), хапвам някоя бисквита, вафла или нещо дребно сладко, за да се заситя до обяда или вечерята. Старая се да изяждам по 1 кофичка мляко на ден или през ден. Усещам, че яденето ми през деня е малко и неправилно (храни с мн въглехидрати). На обед и на вечеря НЕ преяждам.
Та дайте ми съвет какво да хапвам, за да сваля някой килограм (ако е възможно!) или поне да задържа положението сега :) , защото обикновено всяко лято имам гадния навик да качвам 1-2-3 кг :( дори да не ям прекомерно много. Имам предвид какво да избягвам задължително (като закуските..но не знам с какво да ги заместя), какво да консумирам задължително и ...абе каквото се сетите, че е подходящо за моя случай :) А, да добавя и че се старая да пия колкото се може повече вода- поне 1- 1,5л
Малко инфо за мен - момиче, 20 год., 1.67- 68, 58-59 кг.
Имайте предвид, че имам ограничени финанси (ех, бедни студенти :P ), както и това, че магазините тук не са много богато заредени.
Мерси много!
и поздрави от морето :P
3-4 хранения на ден стигат, ако са подходящи по състав. И нищо не пречи да си приготвяш подходяща храна и да си носиш за през деня, така че не виждам защо да нямаш възможност да спазваш хранителен режим.
Спри всичко със захар и тесто - кифли, бисквити, вафлички, банички и т.н. Храни се основно с яйца, месо, млечни продукти, ядки и зеленчуци. Сутрин вместо да си купуваш боклуци от закусвалните, изяж например няколко яйца. Вечер не си поръчвай картофи, по - добре допълнително салата или още някоя пържола. Ако огладнееш през деня, изяж 50 грама бадеми или други ядки, може и кисело мляко, вместо вафла или бисквити.
Лесно е, като свикнеш да се храниш правилно, няма да ти прави впечатление, независимо от работата и ангажиментите.
Мнението беше редактирано от Петко К на 27.07.07 09:19.
ами мерси за съветите, но това ще ми излезе повече от 10лв на ден, а тук съм за повече от месец и просто ми идва в повече... колкото до варените яйца..нямам къде да ги сваря. В квартирата ми има баня тоалетна, легла и шкафове, нищо друго..
Като гледам моя проблем няма решение :)
27.07.07
17:21
Решение винаги има за всичко, по магазините има едни готови пържоли вакуумирани, вярно е че са доста по-лошата опция от пресните, които сама си изпечеш, но при положение, че няма къде да готвиш са си ок. Плюс това биха издържали така опаковани през деня не в хладилник и може да си ги хапнеш, когато искаш. Същото важи и за сирене и кашкавал-тях просто в по-малки опаковки, за да могат да се изядат макс на 2 пъти. Това мога да прибавя към горното. А реално погледнато дори и на хляб бонус, кис. мляко и шунка примерно да караш пак е по-добре от вафли и бисквити.