кафето

FL

24.07.07
14:45

значи забелязъх ,че все повече кафе пия - до 4 пъти на ден, да не кажа повече - та защо така? на жегата или но фитнеса се дължи незная, но интересува ме как влияе кофеина за тренирането ми?

24.07.07
15:24

В жегите не е много удачно т.к. обезводнява.
Преди трен има два варианта:
-да ти действа ободряващо (енергетик е все пак)
-чувал съм, че разширява капилярите и при някои хора има обратния ефект - доспива им се, стават унили.

При всички положения от кофеин трябва да се правят почивки.Най ефективно действа при 1 месец прием, 1 месец почивка.
Даже при мен някъде около 20ия ден ефекта му намалява.

Повече инфо в гугъл -caffeine withdrawal

28.07.07
07:19

Ще те освежи и тонизира.Подтиска умората и усещаш повече сили.Обаче тук е и вредата.Не можеш реално да прецениш тежестта на тренировката си.Може да претренираш и се изтощиш.Или да получиш леки травми от нереална преценка на тежестите и съответно възможностите си.Накратко ти действа като лек допинг.

ИВ

29.07.07
12:09

казано от Миро на 28.07.07, 07:19:

Ще те освежи и тонизира.Подтиска умората и усещаш повече сили.Обаче тук е и вредата.Не можеш реално да прецениш тежестта на тренировката си.Може да претренираш и се изтощиш.Или да получиш леки травми от нереална преценка на тежестите и съответно възможностите си.Накратко ти действа като лек допинг.

Именно това се случи и вчера както и един друг път... от около 25 дни съм на кофеин и вчера попрекалих със скрипеца и в момента дясната страна на гърба ме боли... на самото упражнение го усетих като тъпа болка.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1