Ден за прочистване на организма

30.07.07
06:07

Преди време четох, че е хубаво да се отдели 1 ден в месеца, през който да се пие само вода, за да се пречисти организма.
Не е ли малко гадно да не се яде нищо през целия ден?Има ли истина в това твърдение?

Темата беше редактирана от DDD на 30.07.07 06:08.

30.07.07
07:17

За мен - НЕ, за други - ДА.
Няма да получиш точен отговор.

FZ

30.07.07
07:47

казано от F!Tn3sS на 30.07.07, 06:07:

Преди време четох, че е хубаво да се отдели 1 ден в месеца, през който да се пие само вода, за да се пречисти организма.
Не е ли малко гадно да не се яде нищо през целия ден?Има ли истина в това твърдение?

Аз съм против такива работи .

30.07.07
14:39

Така е, всеки има собствено мнение по въпроса. Аз съм ЗА с малко уточнение. Когато правя такъв ден, не пия само вода, а ям и зеленчуци/плодове през по-голямата част на деня. Вечер обикновено хапвам нормално. Не го правя по веднъж на месец, а просто когато усещам, че ми липсва апетита, не мога да ям както принципно си ям.Понякога се случва на два месеца, понякога на 2 седмици.  Една от идеите на нещо подобно е да се изчисти храносмилателната система, като се твърди, че след това храната се усвоява до по-голяма степен. Не знам до колко това е вярно, за мен важи просто едно:слушам какво ми казва тялото ми и не го тормозя с храна, когато не я иска. И гледам да го правя това в нетренировъчен ден.

JD

30.07.07
15:53

За ЕДИН ДЕН как ще прочистиш каквото и да било! Това да не са филтри на климатик! Освен покаване нивата на кортизола, друго няма да се случи ;)

31.07.07
07:02

абсолютно съм несъгласен, а и това обезпокоително много ми прилича на теориите на главозамаялата се т.нар. “доктор” емилова...  като искаш да се поразтовариш откъм хранене (особено сега в жегите) вкарай повечко салатка (може и с пилешко) и така. фибрите от зеленчуците ще прочистят хран.система достатъчно, без да е нужно да стигаме до ексцесии като цял ден ГЛАД примерно

DC

31.07.07
20:53

казано от jdoe на 30.07.07, 15:53:

За ЕДИН ДЕН как ще прочистиш каквото и да било! Това да не са филтри на климатик! Освен покаване нивата на кортизола, друго няма да се случи ;)

Съгласен съм.
Аз съм чувал за  същата глупост само че с пиене на много чай и ядене на ябълки .

01.08.07
04:17

Като искате прочистване, спрте всички добавки за месец-два или си купете антиоксиданти от някой магазин/аптека.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1