29.07.07
05:55
Лява 38.5 Дясна 39.5 .Лявата - така и недогони дясната.Килограмите са еднакви и за двете ръце.Имам три упражнения за бицепс.Последното е с дъмбели.Разликата преди бе около 1см,сега клони към 1.5см.Начин това да се промени?
П.П.Причината не е в яденето,то е ясно.
Темата беше редактирана от Black_master на 29.07.07 06:16.
29.07.07
06:17
Такова изоставане би трябвало да се приеме за нормалко (1-2 см). Няма абсолютна симетрия, още повече в крайниците. Въпреки това, поне до колкото ми е известно на мен, корегирането става чрез упражнения с дъмбели, като този на изоставащата ръка е с 2-3 кг по-тежък от другия.
29.07.07
06:36
По тежък.Благодаря ти,това ме интересуваше.Единственото,което все още ме съмнява е дали няма претренирам изоставащата ръка,поради по-голямата тежест,при по-малкият й размер.Все пак,имам предвид мнението ти.Макар и да се съмнявам,това е и моето виждане по този въпрос.Някой др. :Р
29.07.07
08:09
Според мен няма да я претренираш, макар дори и за мен подобно понятие да не съществува в самата тренировка, а по-скоро да е асоциирано с хранителния режим и възстановяването. За добро или лошо не съм имал изоставяния от този характер, затова и всичко, което знам по темата, е само от мнения и опит на познати. Големият проблем тук е, че не във всяка зала има такъв избор на дъмбели, най-често са през 5 кг.
Друг вариант е да започваш първо с лявата ръка, може да правиш и няколко повторения повече с нея (2-3). Иначе тази разлика е нормална и дори и да не ги изравниш само ти ще си я виждаш.
31.07.07
19:20
Принцпно, когато нещо изсотава знам, че не трябва нищо да се прави и след време двете части сами се изравнявят. Също съм чувал, че не е добре да се слагат повече тежести примерно за по слабата ръка. Но това, е което съм чул, а което правя е следното - примерно тренирам във сряда ръце, след два дена правя 1, 2(макс 2) серии с дъмбел у нас от някое упражнение за бицепс и съответно трицепс за изоставащата ръка. Правя с малки килограми по около 16 повторения и това. При мен има ефект.
Варианта е следния - тренираш с перфектна техника без да накланяш като контролираш изцяло движението така с течение на времето ще се заличат различията.
01.08.07
10:14
Не вдигай с по- голяма тежест .Включи повече упражнения с 1 ръка и започвай първо с по слабата.А колкото до разликата 1,5 см е нормално.