Метаболизъм...

31.07.07
18:10

Здравеите
интересувам се от някаква програма за обръщане на Метаболизма дали някои може да ми помогне?

31.07.07
19:39

Яж по - честичко - 5-6 пъти на ден. Хапвай вафли, шоколади. сладолед -идеално за лятото :Д. Пий кока кола и работата ще стане-ще забавиш метаболизма,ама според мен няма нужда да правиш такава глупост!?
Препоръчвам ти да потренираш да направиш малко мускули и да покачиш килограмите  с високовъглехидратна диета.
За това според мен по - добре качвай тренирайки,с правилно изграден високовъглехидратен режим(разгледай във форума и сайта). Сам ще усетиш как с тренировките и апетитът се повишава,от там и постепенно идват килограмите.Здрави тренировки,хубава диета,може да включиш и хранителни добавки и най-важното търпение !
по-здрави!

31.07.07
22:49

С тея много въглехидрати най - много на свиня да заприличаш имам един приятел който тренира и приема много въглехидрати а той е изключителен ектоморф много релефен или може би трябваше да кажа беше защото почна да трупа тлъстини по корема на гънки и сега има коремче навсякъде другаде си е пак релефен но не съм сигурен до кога.Та ограничавай въглехидратите до минимум и консумирай повече протеин.

Аз само нерабрах от каде ще го обръщаш метаболизма.Искаш да е по-бърз или по-бавен.За по-бавен е лесно-яж 2,3 обилни яденета на ден и готово но какъвто и да е човека не е здравословно да има бавен метаболизъм.Затова яж по 5-6 пъти,избягваи захарта...въобще простите въглехидрати.Като си забавиш метаболизма няма да качиш кой знае колко повече маса(ако въобще тренираш).Най-дибре е да си си чист от към мазнини и ще се чувстваш добре!

01.08.07
18:47

I maika mi i Bashta mi sa bili sportisti i daje i oshte mnogo hora ot rodata mi i vinagi sam si bil zdrav no prosto imam mnogo barz metabolizum i si seda na edni i sashti kila vupreki che hodia na fitnes ot 6 meseca i pia gainari i kreatin a JOTABG bili mogul da me nasochish po konkretno kam takava dieta ?

01.08.07
19:31

това с ограничаването на въглехидратите(като цяло) не съм съгласен.Да намалиш,така наречените “вредни,бързи” въглехидрати,идващи от мед,глюкоза,вафли,шоколади,сладолед,тестени и мазни изделия-Да,ок(тях може да ги премаш веднага слев тренировка за попълване на гликогеновия ти запас,който е изхабен по време на тренировката).Но като вземем в предвид бързият ти метаболизъм-можеш спокойно да наблегнеш,дори да ядеш в големи количества качествени,комплексни въглехидрати,които са нужни като енергоизточник на тялото-например: ориз,варени картофи,пълнозърнест хляб(бонус).При  хората с по-бавен метаболизъм,целенасоченото увеличаване на приема на такива храни ще доведе до нежелани резултати на натрупване на мазнини,но при теб от тях ще усетиш само плюсовете.Отделно задължително трябва да приемаш не само храни богати на комплексни въглехидрати,но и на протеини -яйца,месо,риба,млечни продукти и т.н.Също така приемай и плодове,за да си набавиш нужните витамини и минерали на тялото(по възможност взимай и витамини на таблетки,защото не вингаи витамините и минералите от плодовете,които ще приемаш са достатъчни ,след тежко физическо натоварване).Като съвет бих ти дал-преди лягане си набавай протеин за през ноща(ако можеш си купи казеинов или така наречения млечно-яйчен,ако не-баркай извара,яйца ,мляко нещо от сорта).Може да пробваш с гейнари,което не ти препоръчвам,защото може да си набавяш въглехидратите мн лесно от храните,които ти изброих и от много други естествено.и още нещо,може да ти е ясно,но да си кажа-термини от рода “тренировката ми е за маса” са пълна глупост,всичко зависи от храненето,възстановяването,е естествено че в период на покачване няма да правиш всеки ден кардио дейности и така.Общо взето се храни през 2-3 часа като не преяждаш на всяко хранене,за да не си докарап сериозно разширяване на стомашната кухина,като храненето ти да е винаги богато на сложни въглехидрати,протеини и също пий много вода,особено лятно време,а да не говорим и за креатина,колко нужна е тя.

Мнението беше редактирано от jotabg на 01.08.07 19:39.

01.08.07
20:18

Mnogo blagodaria za ischerpatelnia otgovor , naistina sam ti blagodaren ! Nqkoi ot neshtata gi znaeh no povecheto neshta ne , otnosno hranata mi obiasniavaha che qdeneto mi traiabva da bude razdeleno na 3 pod kategorii : proteini , niakakfo meso ili neshtata koito ti mi izbroi , posle vaglehidrati pak neshtata koito ti mi izbroi kartofi , oriz (koito sashto taka dava i mnogo sila ) i t.n , i 3to niakkafi zelenchuci bogati na fibri za vastanoviavane . Otnosno za vecherta gledah v Pikadili edin iaichen protein na prah da go pia vecher , no po kolko zashtoto paketa e goliam kam 800 900 grama neznam tochno kolko e ... i oshte vednuj blagodaria.

Тия кадето ги продават в тези магазини са най-вероятно БГ буклуци.Отиди в един свестен магазин за спортни храни и си вземи нещо качествно.

02.08.07
07:34

казано от jotabg на 01.08.07, 19:31:

Да намалиш,така наречените “вредни,бързи” въглехидрати,идващи ... мазни изделия ...

Мазните изделия не са нито въглехидрати, нито се обработват бързо.

Мнението беше редактирано от DDD на 03.08.07 10:06.

Да и не трябва да се приемат след тренировка.Тва е много грешно понятие.Колкото повече мазнини толкова по-бавно усвояване на простите въглехидрати като глюкозата а това е нещо което не ти трябва след тренировка.Затова забрави за тези шоколади,вафли,пасти и там подобни буклуци.Праскаи си глюкоза или декстроза(захар)след тренировка и тва е!

02.08.07
16:32

да вярно объркал съм се,а под мазни иделия визирам банички и ей такива тестено-мазни изделия:),които наистина не са бърз въглехидрат да наистина ,но като цяло трябва да ги избягва,както съм го и посъветвал.А за  мазнините има и така наречените ненаситени мастни киселини,които имат положителен ефект върху диетата,била тя за качване или сваляне(ввд или нвд)-виж в търсачката кои храни точно ти ги доставят и така.
успех с тренировките!!!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1