съчетаване на бягане със скачане на въже

29.07.07
21:00

Здравейте!
По принцип бягм или скачам на въже за кардио, обаче толкова ми дотегнаха, че ми се повръща вече като дойде време. А не ми се дават отделно пари, за да ходя на зала и за кардио, където да ползвам крос или колело. За това мислих, мислих и съчетах малко нещата, ужа за малко промяна и настроение. Отивам да бягам 20 мин, после на бегом до къщи, влизам като хала, хвърлям гуменките и грабвам въжето, за да не се бавя. Така скачам до 35-тата минута. Удачно ли е това съчетание, защото все пак губя някакво време в отключване и тем подобни и дали не развалям кардио дейността?
Мерси

30.07.07
08:56

За няколко секунди, докато се събуеш, няма да ти падне чак толкова пулса. Обаче ми се струва, че бая дълго кардио става като ги комбинираш и като се има предвид, че скачането вдига пулса ти до максималната граница....Вземи намали малко скоковете. Бях чела тук в изданието, за една състезателка, забравих сега как се казваше, която си правила напади по 1/2 час, ей тъй без тежести. И това също е вид кардио, много добро при това, можеш да опиташ на следващата тренировка, вместо посдкоците :P

30.07.07
09:24

Присъединявам се към горното мнение, докато си влезеш в къщи едва ли губиш повече време, отколкото би загубила при смяна на два кардио уреда в залата примерно. А друга алтернатива на кардиото в къщи, която аз използвах преди време са елементи от Тае бо тренировки. Имат хубави коминации от разни ритници и удари във въздуха. За тях вярно е най-добре някой да ти ги покаже, но и в нета има достатъчно инфо и филмчета, така че при желание може да разгледаш.
Поздрави!

30.07.07
14:07

За тае-бото, наистина никога не съм го практикувала и ми се ще ако го правя, да ме гледа някой. Ами тоя вариант с нападите, дали трябва да поддържаш по-бързо темпо или просто караш едно след друго без спиране?

30.07.07
14:25

Тае бо-то е страхотна кардио тренировка, дори ако може да мине към анаеробна, ако те измъчат достатъчно. Стигат ти няколко тренировки, за да запомниш основните движения и да можеш да ги пресъздадеш сама. В случай, че имаш възможност просто опитай в някой клуб. Вариантът с нападите съм го пробвала преди много време и след 5тата минута на нормално темпо си се бях яко позадъхала. Според мен можеш да го караш на усещане, толкова бързо, че да ти бие учестено сърцето, но не толкова че да не можеш да дишаш съвсем. Точно както при другото кардио.

30.07.07
16:38

Още един глас за тае бо. Казвам го от опита, който имам като някогашен инструктор по тае бо, просто няма по-добро и разнообразно физическо натоварване. На този етап от развитието на аеробиката и фитнеса няма по-комплексна и пълна програма.

31.07.07
07:25

Бре, заинтригувахте ме с това тае бо. Ще взема да намеря от нета някое клипче, че да погледам малко, да видя поне за какво става реч.

31.07.07
16:45

във въжето е истината, сменяй темпото и стъпките като ти доскучава.

03.08.07
07:51

Аз така и правя, но е факт, че за 30 минути бягане краката ме заболяват повече, отколкото за 30-35 минути интензивно скачане на въже, почти без спиране.  За това почвам да се чудя вече кое колко ме натоварва.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1