20.02.04
09:26
Темата е модeрирана от T-BiRD.
Нека да напишем нещо за баскета ако има запалени и компетенти по темата нека да си изкажат мненията 10х За всичко злобене,трениране,хранене упражнение всичко !!! Дано да има фенове на баскета :) 10х
Преведено.
Прочети правилата-
Пиши но кирилица.
T-BiRD
20.02.04
12:58
Ми за кво да си говорим? Тренирова е 1 час бягане, пасове и стрелба. Това предполага ядене на качествена храна и добро възстановяване. Ако тренираш от малък баскет ще станеш 5-10 см по висок от колкото ако не тренираш... Виждаш просто колко са задълбочени познанията ми по баскет :винк: Ама е яко да си разцукваш с приятели през лятото. Колко вкаваш от 10 истрела от наказателното?
Преведено.
Прочети правилата-
Пиши но кирилица.
T-BiRD
Да басккет играя и от новата учебна година ще съм студент още не съм сигорен къде точно защото имам няколко възможности , както и се боря да влезна в отбор за да взема някаква стипендия.
Преведено.
Прочети правилата-
Пиши но кирилица.
T-BiRD
Къде си кандидацвал? Аз кандидацвах в 7 либерал арц колежа предимно на east цоаст и сега чакам през април да видя какво ше стане.
Преведено.
Прочети правилата-
Пиши но кирилица.
T-BiRD
Скоро взех тоифъл и скоро трябва да взема още един изпит за да си подам документите но ще пробвам в един местен университет който е доста голям и ж един по малак както и в Верджиния кои град е училищете в което ти искаш да кандитатсваш и къде си вмомента в Бг или ж щатите , взе ли изпитите. Ако искаш може да си говориме по тази тема на дълго и на 6ироко по аи си кюто.
:)
14.12.04
22:00
хаха :) Хора гледам че некои от вас не взимат тази игра насериозно :( това е лошо! но иначе само доста компетентен по тази тема разбира се :) начи да станеш играч ти трябва доста часове прекарани в залата (повече отколкото на един билдър в фитнесзалата) Много важно освен техническитре тренировки да се заделя и малко време за тялото. За горната част на тялото е хубаво да се тренира трицепс(разгъвач) и наи-вече рамото(но и другите части не трябва да се оставят намира :)). Добре изграден корем защото колкото и странно да звучи има голямо въздействие върху отскока :). А за краката то е ясно не можеш да си баскетболист без да имаш добре изградени крака като почнеме от областите при глезените до бедрата :) Но не забравяйте не трябват големи мерки а повече еластичност и гъвкавост :) Ако некой се интересува допълнително да пита и драсне некои меил :) Късмет
От 8 до 11 клас бях много запален фен на баскетбола. Сега доста ми писна :-).
Не съм тренирал, а съм играл на улицата (street basketball).
От малкото опит който съм натрупал мога да си извадя няколко извода.
По отношение на това как се тренира отскока. Въпросът тук е доста сложен и доста индивидуален. Аз лично 2 години не бях тренирал отскок с щанги и скачах 80 см от 1 крак и към 65 от 2 крака. Единствено само с игра. 11 клас реших да направя един опит да повиша отскока си от 2 крака с шанги щото един приятел ми правеше забележка, че много съм клякал като скачам. Причината за това мое прекалено приклякане е от това че преди това правех пълни клекове. Та измилената ми тренировка за отскок беше:
загрявка. разтягане на бедрата и пръсеца. след което пълни клекове без тежест да разгрея ставите хубаво. и подскоци.
после заставах в изходно положение за нормален клек. След което се спусках 25см(много по малко от полуклека) и след това рязко отскачах нагоре. правех по 10 повт. на серия. общо 4 серии. Тези 10 повт не бяха до отказ! Тогава кляках с 60кг 20 пъти пълен клек. а тези подскоци ги правех като на всяка тренировка добавях по пет килограма: първа тренировка 30кг; втора 35; 40 ; 45. след което почнах от начало само че от 35 после 40 и така до 50. направих това и трери път от 40 до 55
След това правех повдигане на пръсци от стоеж и седеш по 3 серии с 15-20 повт.
тази тренировка я прилагах 2 пъти в седмицата защото тренирах и горната част на тялото. определено ръцете доста помагат при отскока.
та резултата беше много леко приклякане при отскока от 2 крака и с 10см по висок отскок. Е разбира се по време на този експеримент не съм преставал да играя баскет и да скачам главно от 2 крака. но определено получих експлозивност от тази тренировка.
За пример бих дал един приятел с който играя баскет. той тренира здраво крака. на машина. и пръсци като за пръсците прави освен с тежест и наи обикновени повдигания от стоеж. до стената без тежест по 100тина повторения. резултатът за няколко години 1м скок от 2 крака :-). тренираше и тн.
друг приятел пък има също 1м отскок само че от 1 крак. той никога не се е занимавал с клекове с тежести и щанги. само и единствено с игра.
Та за заключение мога да кажа, че като за начало само баскет е напълно достатъчен за развитие на оскока. след като се усети застой може да пробвате с някой метод. да почнете да тренирате експлозивност както аз направих мисла че е най-удачно. обаче бих направил една промяна . сместо 4 серии по 10 повт бих сложил 4-5 повт и серии докато се почувства умора в мускула. и доста баскет с доста скокове и стабилно хранене като на боди билдърите :-).
По отношение на тежести за краката помагат. но не прекаляваите с тежеста. отскокът не е само сила. тои е и техника и експлоивност. не става да качите по 5 кг на крак и като ги махнете ще се чувтвате по леки ама няма да скачате повече.може да се почне даже и под 1 кг.
По отношение на Анд1(не дава да го напиша на англ.). ако искате да играете като тях ходете в цирка :-). Истиската игра е далеч по различна от тяхната :-). е не отричам че праат некви изродщини и има некви луди скачачи ама те са атракция.
basketball (този над мен :-)) има право. корема е изключително важен защото повишава цялостното напрежение на тялото добавя стабилност и така увеличава силата на оскока.