03.08.07
07:46
Значи от извесно време всяка сутрин правя 4 серии набирания,после 4 серии кофички и накрая 4 серии лицеви в квартала.Повторенията ги правя от 8-10 мах. Имам намерение да продължа тази традиция и като почне даскалото живот и здраве ,но имам 2 въпроса
1-В каква последователност е най-хубаво да ги правя (лост,кофи,лицеви) ? (лоста го правя с тесен захват за бицепс-така ли се правят за бицепс защото ми казаха че нямало смисъл някои).
2-Всеки ден ли да ги правя или през ден при полужение че нямам мускулна треска след това ?
3-При кофите кога се вдишва и кога се издишва ?Аз предполагам че надолу вдишваш,нагоре издишваш ?
Мерси предварително ;)
Темата беше редактирана от NavigatoR на 03.08.07 08:11.
03.08.07
08:04
казано от NavigatoR на 03.08.07, 07:46:
Значи от извесно време всяка сутрин правя 4 серии набирания,после 4 серии кофички и накрая 4 серии лицеви в квартала.Повторенията ги правя от 8-10 мах. Имам намерение да продължа тази традиция и като почне даскалото живот и здраве ,но имам 2 въпроса
1-В каква последователност е най-хубаво да ги правя (лост,кофи,лицеви) ? (лоста го правя с тесен захват за бицепс-така ли се правят за бицепс защото ми казаха че нямало смисъл някои).
2-Всеки ден ли да ги правя или през ден при полужение че нямам мускулна треска след това ?
Мерси предварително ;)
Набиранията имат различни варианти, като всеки от тях засяга определен мускул или сектор на мускул. За бицепс е точно тесен хват с 2 модификации - под и надхват. Добер е да използваш и двата.
За последователността - Набирания, кофички и лицеви е добре. Кофички и лицеви можеш да си ги разменяш безпроблемно. Иначе набиранията е добре да са преди другите 2, понеже ръцете участват интензивно в тях, дори и да са за друга мускулна група. Поради което спазвай това.
Успех!
04.08.07
00:00
Това упражнение,което ти е най-трудно - него вкарай като първо. Защото другите ще ти изцедят силата и няма да може да го правиш ефикасно. Съветвам те набиранията или кофичките да са ти първи
05.08.07
16:17
Има голяма вероятност да претренираш ако ги правиш всеки ден. Пробвай през ден
По-добре първо набирането, защото кофичките изискват по-специфична загрявка.
Прави 3 пъти седмично, но много тежко. Да кажем понеделник, четвъртък и неделя прави това:
Понеделник:
набиране тесен хват подхват 2хмакс
набиране тесен хват надхват 2хмакс
кофички за трицепс 4х12
лицеви опори тесен за трицепс 4хмакс
Четвъртък:
набиране широк хват пред врат 2хмакс
набиране зад врат 2хмакс
кофички за гърди (лакти встрани) 4х12
лицеви опори широк хват 4хмакс
Неделя:
кофички за трицепс 4х12
лицеви опори тесен за трицепс 4хмакс
Ако земе да ти става леко на кофичките слагай тежест. Идеята на програмата е, гърдите и гърба като големи групи се правят 1 път седмично за добро възстановяване, а акцентът на ръцете е 2 пъти седмично, тъй като са по-малка мускулна група.
Успех ;)
казано от Voyager на 05.08.07, 20:30:
Прави 3 пъти седмично, но много тежко. Да кажем понеделник, четвъртък и неделя прави това:
Понеделник:
кофички за трицепс 4х12
лицеви опори тесен за трицепс 4хмаксЧетвъртък:
набиране зад врат 2хмакс
лицеви опори широк хват 4хмаксНеделя:
кофички за трицепс 4х12
лицеви опори тесен за трицепс 4хмаксАко земе да ти става леко на кофичките слагай тежест. Идеята на програмата е, гърдите и гърба като големи групи се правят 1 път седмично за добро възстановяване, а акцентът на ръцете е 2 пъти седмично, тъй като са по-малка мускулна група.
Успех ;)
Братле мерси много за труда който си си направил :) Идеално сега я почвам тая програма :) :)
Още веднъж благодаря на всички които отговориха.
казано от Voyager на 05.08.07, 20:30:
Понеделник:
кофички за трицепс 4х12
лицеви опори тесен за трицепс 4хмаксЧетвъртък:
набиране зад врат 2хмакс
лицеви опори широк хват 4хмаксНеделя:
кофички за трицепс 4х12
лицеви опори тесен за трицепс 4хмаксАко земе да ти става леко на кофичките слагай тежест. Идеята на програмата е, гърдите и гърба като големи групи се правят 1 път седмично за добро възстановяване, а акцентът на ръцете е 2 пъти седмично, тъй като са по-малка мускулна група.
Успех ;)
Каква по-специфична загрявка изискват?И можеш ли да дадеш един линк с упражнения за загряване на различни мускулни групи?И какво е под и надхват?Дали като хванеш лоста вътрешната или външната страна да е към теб може би?И каква е разликата.Като дланите ти сочат напред,накъдето гледаш и ти,тогава за трицепс ли е?И натоварва ли се бицепса при набиранията с тесен хват на широчината на раменете(на които им викат войнишки но ръцете ти са така все едно правиш за бицепс упражнения) или са само за страничната част на гърба?
1. Идеята е, че е редно преди кофички да си правил и други упражнения, за да е привикнало тялото към натоварване. Не забравай, че движението при кофичките е срещу ставите (бутане му се вика :D ). Инак ще те болят рамената и лактите абе кофти работа. Линк не мога да дам не съм търсил, но може да потърся.
2. Подхват - ноктите ти сочат към лицето
Надхват - сочат навън
3. Трицепс при набиране не се натоварва в никой случай :)
4. Да, товари се бицепса значително, както и долната част на гърба.
Ако има друго питай.