Сериозно сваляне на килограми

ZD

03.08.07
18:33

Здравейте,значи тренирам вече почти 5 месеца , но мисля че съм направил малко.Свалил съм няколго килограма,но ако продалжавам така няма смисъл.Дайте съвети за сваляне на кг.Наскоро започнах една програма за отслабване за 3 дни от сайта.Със яденето съм доста зле , не ям много даже супер малко понеже не знам какво да ям.Карам на фъстици ,ориз,спагети(без никакви сосове всичко ям чисто),яйца(белтъците само),кисело мляко,плодове(на няколко дена ям по 2-3 плодчета),месо,но рядко.На ден ям по 2-3 пъти като гледам разпределям всичко по равно.

Ръст-183
Тегло-97 кг.
години-17

03.08.07
19:02

организирай си храненето. - яж по-често като за начало - така улесняваш преработката, забързваш метаболизма. Така както си изброил какво ядеш никак не е правилно огледай таблиците за хранителни стойности на продуктите за да знаеш кое какво съдържа. Стреми се към ограничаванее на въглехидратите като ги ядеш до обяд ( осигуряват ти нужната енергия за активната част на деня ) . Мазните храни ги избягвай,  но в никакъв случай не се отказвай от мазнините - хапвай маслини зехтин ядки .. ; Гледай да си набавяш нужното количество протейн за да си запазиш мускулите и сваляш мазното, а не тях .  Яж 2-2.5 грама белтък( протейн ) на килограм разпределен равномерно през целия ден .
    Цялата работа е сложна като цяло, но веднъж изградиш ли си някакви навици и режими и забележиш ли че деистват много трудно би се върнал към предишния начин на хранене поне при мен е така виждам резултати - продължавам ноо сичко с времето си нужно е време а и драстичното отслабване има много минуси така че не бързай. Образовай се като четеш статиите и подобрявай постепенно режима си. Като цяло казах мн общо нещата, така че някой по просветен да ти даде по задълбочен анализ :D

ZD

04.08.07
19:22

Мерси много,дайте някъкъв режим на ядене моля.

05.08.07
19:33

Погледни тази тема  -> http://www.bb-team.org/forums/viewthread/24298/P0/
Мини на НДВ (ниско въглехидратна  диета)
Мои съвет е  хранисе примерно 8;10;12;15:18; и преди лягане (тук ти давам пример с моя режим)
8- 200ml кисело мляко + 50гр ядки
10- 150гр обесмаслена извара + 1 супена лъжица лененео семе (10-15гр) / 1 ябълка с орехи / 1 праскова с бадеми / 5 белтъка
12- 150гр пилешко месо със 1 средно голям домат / 150гр риба тон или хек със доматен сок или направени по някаква рецепта съобразно диетата
15- 150гр обесмаслена извара / 5 белтъка
18- 150гр пилешко месо със 1 средно голям домат / 150гр риба тон или хек със доматен сок или направени по някаква рецепта съобразно диетата
преди лягане отново извара или някакъв протеини + 1 супена лъжица лененео семе (10-15гр)
общо взето всичко ти е казал “nenene” успех :)

Мнението беше редактирано от Purgatory на 05.08.07 19:43.

06.08.07
08:26

Здравей Zdare,

Примерната диета, която ти е написана, трябва малко или много да си я адаптираш и да прецениш как ще ти действа. Спред мен въглехидратите са малко, вземайки предвид твоите килограми, така че на обяд може би трябва да поемаш и малко сварен ориз с пилето/риба/а и телешко може. Иначе, ако успееш да започнеш да се храниш редовно, в определени часове(дори и да не са 5, а 4 хранения на ден), ще видиш много скоро резултата. Не знам защо не ядеш месо, може би не обичаш, но ако е така, трябва да намериш добрия баланс на б/в /м чрез други храни. Имай предвид, че препоръчания ти режим на хранене изисква и поне 2.5-3 л вода на ден. Не си написал нищо за начина ти на тренировка, но по възможност трябва да наблегнеш и на кардиото- пътека, колело, най-добре сутрин на гладно.

Поздрави

ZD

07.08.07
14:57

Тичам по 3 пъти в седмицата по 45 минути.

тренирам по 3 пъти в седмицата.

понеделник-само гърди 7 упражнения всичко в пирамида.
вторник-тичане
сряда-само гръб 6 упражнения всичко отново в пирамида.
четвъртък-бягане
петък-само рамене 4 упражнения всичко в пирамида.
събота-тичане
неделя-почивка

Консултирал съм се със инструктура във фитнеса,понеже съм от кръста нагоре кат кегла много със тесен и неравномерен,за това тренирам да наваксам в лошите сектори.

Отново благодаря за помоща.

08.08.07
08:50

казано от zdare на 07.08.07, 14:57:

Тичам по 3 пъти в седмицата по 45 минути.

тренирам по 3 пъти в седмицата.

понеделник-само гърди 7 упражнения всичко в пирамида.
вторник-тичане
сряда-само гръб 6 упражнения всичко отново в пирамида.
четвъртък-бягане
петък-само рамене 4 упражнения всичко в пирамида.
събота-тичане
неделя-почивка

Консултирал съм се със инструктура във фитнеса,понеже съм от кръста нагоре кат кегла много със тесен и неравномерен,за това тренирам да наваксам в лошите сектори.

Отново благодаря за помоща.

Ами според мен инструкторът малко те е поизлъгал- 7 упражнения за гърди първо са ужасно много, ако искаш да ги развиваш, и второ- аз май не се сещам за толкова различни упражнения :cheese:  За гръб 6 също не са малко, а доста. Според мен е добре да прочетеш повечко и програмите тук, но търсейки “сериозно сваляне на килограми”, на диета почти без въглехидрати, ти няма как да развиеш мускулатурата на торса.
Моят съвет е да си избереш програма за сваляне, да си свалиш малко от излишните килограми и после да минеш на един балансиран режим, който ще направи тялото ти да изглежда по начина, по който желаеш. И още нещо:резултатите идват бавно, но затова са сладки.

По-здрави и успех!!!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1